Last news in Fakti

22 Декември, 2019 17:26 73 800 177

Повече няма да стъпя в Турция! Ето защо...

  • турция-
  • туризъм-
  • хотел-
  • мизерия-
  • плаж

Страната започна да се променя в отношението си към туристите

Повече няма да стъпя в Турция! Ето защо... - 1
Снимки: Shutterstock

Турция открай време иронично е наричана руска провинция и от ранна пролет до есента е пълна с руски туристи, пише руската блогърка Полина Алферова.

Допреди 10-15 години, в Турция наистина можеше да се почива прилично на умерени цени, с половин дузина порции барбекю за обяд и по-евтино от повечето други туристически страни.

Тогава турците наистина се опитваха да угодят на туристите и гостите си, следяха чистотата на стаите и качеството на храната в хотелите и не деряха така откровено туристите за всяко нещо. Но сега не е така.

Повече няма да стъпя в Турция! Ето защо...

Турция отдавна е престанала да бъде евтина страна. И ако не искате да живеете в мизерна стая с три звезди в продължение на две седмици, тогава трябва да платите поне седмица в Испания. Но това е Турция, по дефиниция тя заема ниша за тези, които искат да спестят пари. Ако искам шик, тогава явно ще отида другаде, явно не в тази държава. Да, за Испания се нуждаеш от виза, но сега разбирам, че е по-добре да се помъчим веднъж, но след това получаваме добрия Шенген и наистина си почиваме.

По семейни причини миналата година бях на почивка в Турция, но вече няма да рискувам. Туроператорът похвали хотела с три звезди, уверявайки, че всичко там е като в четири. На място се сблъскахме с грубостта на персонала, мизерна и миризлива стая, от която след скандала ни прехвърлиха в друга, но и там имаше непоносима миризма. Душът не работеше нормално, мръсни чаршафи, мизерно бюфетче - пресолени салати и легенчета с маслини. Оттам избягахме на втория ден, но трябваше да доплатим, за да се преместим в малко по-приличен хотел с четири звезди.

Но работата не е само в това. В Турция нещата са се променили много отпреди няколко години. Натрапчиви търговци, заради които е невъзможно просто да се разхождаме из пазара. Постоянно жонглиране на цени, непрекъснати опити за измама при изчисляването им. Затова е невъзможно да се отпуснете и да се насладите на пазаруването.

Екскурзиите са неразумно скъпи, докато лъвският дял от времето е посещение на магазини с безумни цени, особено за туристи. Забележителностите се разглеждат набързо, вие буквално минавате бегом по тях, без да отделите дори няколко минути, само за да усетите древността на мястото.

Цялата схема на работа е предназначена за екскурзионни групи, на единични пътници продават билети едва след като са обслужили големите групи.

Освен това, поради ограничените финанси, руснаци от определен вид идват в Турция - шумни, зле настроени, бурни пиячи. Трудно е да се избегне контакт, същите хора в самолета, в хотела, на плажа се бият за шезлонги и чадъри, като крещят "Ние бяхме първите, които го взехме!"

Красивото море остава, но е и на други места, не толкова очукани като Турция. И Истанбул е по-добре, но за плажна почивка не е подходящ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туристът

    246 22 Отговор
    Бил съм в Истанбул в хотел 3*. Да, почти както е описано, но това винаги е било така. А разликата м/у 4 и 5 * е огромна, така че всичко си е по старо му.
  • 2 Гост6

    409 237 Отговор
    Каквато и антиреклама да правите, никога няма да стигнем Турция!!! Няма да споменавам тук в "европейска" България, какви проблеми няма, то се биха туристи, та се псуваха, та натровени ли нямаше, та лъжливи реклами на хотели, а стаите, какви бяха🤣🤣🤣нека преди да съдим комшиите, да погледнем в нашата кочинка!

    Коментиран от #4, #83, #106

  • 3 Хасан

    91 41 Отговор
    Еми променят се нещата
  • 4 И тук не е добре

    260 66 Отговор

    До коментар #2 от "Гост6":

    но темата е че и там загрубяват нещата! Ти хубавата ти Турция с нас ли я сравняваш? Я опитай да я сравниш с Гърция! Там поне не те гонят да пазаруваш! А и историческите и работи са нейни, не като турските,чужди!

    Коментиран от #8, #20, #36, #156

  • 5 555

    186 304 Отговор
    От хотел 3 звезди какво чакаш.Всяка година сме на почивка в Турция и хотелите им са прекрасни, вярно е само, че цените доста се вдигнаха, но си заслужава, по скоро цените стават реални. До сега бяха много ниски и една почивка в Турция струваше колкото например в Гърция, а двете страни не могат са се сравнят, Турция е класи над Гърция.

    Коментиран от #119, #139, #152

  • 6 Адолф

    342 91 Отговор
    Като не ти харесва-не ходиш!Не харесвам турците,не харесвам Турция,не съм ходил,няма и да отида-иначе Турция ми е на 15 мин. път!

    Коментиран от #35

  • 7 Старец

    144 110 Отговор
    Ами елате в България за 3 *. Аз от 4 години почивам в 5* в Турция и нямам проблеми. Колкото до търговците, никъде по света не са ви длъжни. Отваряш си очите о ушите на 4 исе оправяш перфектно. Даже и отстъпки ползваш. А ако спиш....
  • 8 Бай Хой

    203 267 Отговор

    До коментар #4 от "И тук не е добре":

    Да сравниш Турция и Гърция, ти бъзикаш ли се? Турция може да я сравниш с Испания, с Франция,с Италия, но с Гърция е смешно. Само град Анталия има туристи колкото цяла Гърция. Вие в кой свят живеете бе хора?

    Коментиран от #10, #12, #16, #18, #128, #155

  • 9 Карл Маркс

    171 106 Отговор
    Всяка година сме в някой курорт около Анталя. Никога до сега не е имало от какво да се оплачем - страхотни хотели, страхотно обслужване, страхотна страна. Почивката като цена излиза колкото в Испания, но получаваш доста по голям лукс отколкото в Испания, и доста по красива и подредена страна.

    Коментиран от #98

  • 10 Значи не си стъпвал в Гърция

    137 68 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    Виж на всеки гръцки гражданин, колко туриста се падат, и после сравнявай! В кой свят живееш бе?

    Коментиран от #13, #17, #112

  • 11 Кацап

    205 37 Отговор
    Миналата година бях в Анталия. Хотелът беше много добър. Имаше и руснаци.Персоналът ги хвана с пълни куфари от хотелски хавлии до тоалетна хартия! Как да се отнасят добре с такива гости!
  • 12 Град Анталия

    135 70 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    Че той си е гръцки град, просто е окупиран!

    Коментиран от #164

  • 13 Ивчо

    56 108 Отговор

    До коментар #10 от "Значи не си стъпвал в Гърция":

    Че какво и е хубавото на Гърция, освен че е евтино.

    Коментиран от #104

  • 14 фдтр

    159 138 Отговор
    Само будалите ходят в Туркия... Пълни мизерници!!

    Коментиран от #43

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 8 милиона гърци

    109 47 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    33 милиона туристи! 80 милиона турци-36 милиона туристи! Който разбра разбра!

    Коментиран от #19

  • 17 некой

    136 144 Отговор

    До коментар #10 от "Значи не си стъпвал в Гърция":

    Едва ли има някой в България, който да не е ходил в Гърция. Какви туристи на глава от населението, какви глупости пишеш. Туристите се броят като абсолютен брой. Турция е в топ 5 в света, а Гърция я няма в класациите. Защо пишете само глупости?

    Коментиран от #21

  • 18 Borislav Popov

    129 77 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    А ти защо сравняваш, Турция с Испания и Франция, сед като тези страни се посещават от два и половина пъти, повече туристи, отколкото тойта Турция ?? Даже САЩ приема 2 пъти повече туристи, от тойти любими турчуля !

    Коментиран от #24

  • 19 какво да разберем

    80 72 Отговор

    До коментар #16 от "8 милиона гърци":

    кога са били 36млн. туристите на Турция, преди колко години, миналата бяха 52млн, а тази година се очаква да са над 65, а що се отнася до гръцките туристи там са само българи, цяло лято всеки уикенд ето ти ги

    Коментиран от #25

  • 20 Гост6

    98 63 Отговор

    До коментар #4 от "И тук не е добре":

    От къде ти дойде на акъла за Гърция? Тук гледаме нещата България - Турция. НИКОГА, НИКОГА,НЯМА да почивам в български курорт,те са по-големи измамници от турците.

    Коментиран от #26

  • 21 Виж 16 коментар

    15 10 Отговор

    До коментар #17 от "некой":

    това е с документи, не голи приказки!
  • 22 пенчо

    94 35 Отговор
    Значи някаква руска колхозничка била надоволна от турция.Е това кво общо има с България?
  • 23 Гост6

    41 19 Отговор

    До коментар #15 от "Щайнер":

    Ти пък в България дишаш много як "въздух" 🤣🤣🤣
  • 24 хаха

    64 10 Отговор

    До коментар #18 от "Borislav Popov":

    1. Франция - 93,8 млн. (=)

    2. САЩ - 82,2 млн. (+1)

    3. Испания - 81,8 млн. (-1)

    4. Китай - 61,9 млн. (=)

    5. Италия - 61 млн. (=)

    6. Турция - 46 млн. (+2)

    7. Мексико - 42 млн. (-1)

    Коментиран от #30, #40

  • 25 Раздели 65 на 80

    53 36 Отговор

    До коментар #19 от "какво да разберем":

    а после 33 на 8! Писах който разбрал, разбрал! Всичко се изчислява на глава от населението! Ееееей туй турците по гръб не падате!

    Коментиран от #29

  • 26 Вие гледате нещата така

    39 19 Отговор

    До коментар #20 от "Гост6":

    болката не ви затихва че не ви искат, или ако ви искат, то е за евтина ръка! Колкото и добре да е Турция това вас няма да ви стопли!

    Коментиран от #32

  • 27 Гърция е хубаво

    31 13 Отговор
    щото е евтино
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 много си зле

    49 17 Отговор

    До коментар #25 от "Раздели 65 на 80":

    Раздели 80млн туристи на Франция на 65млн население, и после раздели 12 млн туристи на България на 6млн население. По твойта логика имаме по добре развит туризъм от Франция
  • 30 Франция 66 милиона жители

    28 7 Отговор

    До коментар #24 от "хаха":

    САЩ 320 милиона, Испания 50 милиона, Китай- там не ми се мисли, Италия 60 милиона, Турция 80 милиона , Мексико 135 милиона! Я слагай сега на глава от населението!
  • 31 vasik atanasova

    105 48 Отговор
    че кой ви кара да ходите при джагалите
    това което е в испания няма сравнение с турция
    а баровците си ходят на френската ривиера
    или в монте карло
    турците са търговци и лъжат за цените
    трябва да си там с местен за да пазариш
    ориент цигания до шия

    Коментиран от #33, #34, #38

  • 32 Гост6

    40 33 Отговор

    До коментар #26 от "Вие гледате нещата така":

    Грешка си наистина! Омразата ти също няма да те направи родолюбец, нито по-добър човек, ще си останеш мияча на тоалетни, нищо друго...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 do Vasik atanasova

    61 66 Отговор

    До коментар #31 от "vasik atanasova":

    Още малко и ще ти повярвам, че Испания е по добра дестинация от Турция. Само че и двете съм ги обиколил и по отношение на туризъм Турция е много по добре и на същата цена

    Коментиран от #47, #129

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хахахаха

    91 64 Отговор

    До коментар #4 от "И тук не е добре":

    Който е бил на почивка в Турция никога повече не стъпва в Гърция.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    34 16 Отговор

    До коментар #31 от "vasik atanasova":

    Цената е търсене и предлагане ...там само лекарствата ,хляба и стоките от първа необходимост са с държавен контрол ...всичко друго са плаващи цени
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Borislav Popov

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "хаха":

    Просто не съм обърнал внимание, че моите сведения са за 2017 г.
    https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA_%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE_%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC_%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%89%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D0%BC
  • 41 ма не стъпвай ма

    53 8 Отговор
    Колкото по малко ходят толкова по добре, че цените ще са по ниски. Преди за 3 хил лв. двама спокойно откарваха една седмица в Анталия, сега стана толкова за сам човек, не ходете да стане по ентино

    Коментиран от #91

  • 42 Даааа

    34 20 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    все пороци завещани от пророка, какъвто пророка, такива и вярващите!

    Коментиран от #171

  • 43 Ами жена ти

    32 25 Отговор

    До коментар #14 от "фдтр":

    Защо всяка седмица е в Едирне? Заради едрочлените ли?
  • 44 Вярно е

    15 8 Отговор

    До коментар #39 от "ИВАН":

    Много сте мангята
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 333

    25 19 Отговор

    До коментар #34 от "do Vasik atanasova":

    В Испания това, което ще намериш на същата цена, каквато в Турция няма как да е хубаво. Най-развитият туризъм в Турция е all inclusive, което е най-ниското ниво. Че услугата им е добра и кухнята превъзходна е факт. Ама все пак е all inclusive.
  • 48 Няма такова нещо

    14 3 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    само вие и ултравиолетовите се представяте така! Но забъркате ли се и щракнат ли белезниците, веднага консула и т н.! Тъй че не ти прави чест да изопачаваш! Ако искаш ще ти изкарам поне 10 случая от факти, за да ти докажа че съм прав! А не голи приказки като теб!

    Коментиран от #49, #51

  • 49 да бе няма

    24 10 Отговор

    До коментар #48 от "Няма такова нещо":

    Я виж децата на гурбетчиите родени там вече не говорят български. Я виж оня артист Самуел Финци дори се срамува да го наричат българин

    Коментиран от #54, #93

  • 50 ???

    27 5 Отговор
    Да попитам тогава какъв чеп търсиш в Турция?
  • 51 Я виж онези глупачки тризначките

    14 5 Отговор

    До коментар #48 от "Няма такова нещо":

    Как си смениха имената на лав, хоуп и не знам как. Тръгнал си да плещиш глупости.
  • 52 Тая е останала на сухо

    38 20 Отговор
    Никой турчин не и е обърнал внимание и сега беснее.
  • 53 Хакване хайване

    23 32 Отговор
    Как като са те клали от четвъртмилионно племе през 14 век те развъдиха до 4 милиона през 19, м?

    Коментиран от #132

  • 54 Ти гледаш тези гурбетчии

    58 4 Отговор

    До коментар #49 от "да бе няма":

    Аз гледам оня Северин дето закла журналистката, гледам Светльо от Варна дето срита жената в метрото, гледам и оня "българин" в Англия дето си наръга жената с ножа! Това са все "българи" когато щракнат белезниците!

    Коментиран от #57, #58

  • 55 Ами такива са

    15 8 Отговор
    На черното не можеш да кажеш бяло
  • 56 mustafa

    29 10 Отговор
    Ходете си в България бре Матрушки
  • 57 Като не ти харесва

    15 29 Отговор

    До коментар #54 от "Ти гледаш тези гурбетчии":

    Признай им малцинствени права и вече няма да се наричат българи. Ама нещо и така не ти уйдисва

    Коментиран от #59, #60

  • 58 Ама оня дето уби жена си в англия

    9 5 Отговор

    До коментар #54 от "Ти гледаш тези гурбетчии":

    И я напъха в един сак не го споменаваш
  • 59 Първи на вас дадохме права

    37 6 Отговор

    До коментар #57 от "Като не ти харесва":

    Отвориха ви границата, пък не ви приеха, с какво ти имаш по-малко права от мен! Я ми обясни! Или мангото дето и аз и ти го изхранваме, има по-малко права от мен и от теб? Я виж бай Доганов със сараите и глутницата дето го охранява! Нямам впечатления да имам повече права от теб!

    Коментиран от #62

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Osman

    30 33 Отговор
    На който не му харесва да не ходи,какъв е проблема.За последно бях през 2012 на българското черноморие и оттогава не ходя там.Правя ранна резервация през януари за септември и почивам в Турция.

    Коментиран от #82

  • 62 Говоря ти за онези които

    21 6 Отговор

    До коментар #59 от "Първи на вас дадохме права":

    Споменаваш, че се наричат българи когато видят дебелия. Те нямат право да се наричат друго освен българи. За това право ти говоря. Ти си българин и имаш правото да се наричаш българин и в паспорта ти да пише българин, но не даваш правото манго да се нарича манго и в паспорта му да пише манго, въпреки, че го наричаш така. Сега схвана ли за какво права става дума

    Коментиран от #73, #110

  • 63 вие си ги избрахте

    33 21 Отговор
    в Гърция винаги ми се случва някаква мизерия, винаги гледат да те метнат, или в цената, или в услугата, а в Турция никога не съм имал проблеми, има си особености, с които се съобразяваш, но общо взето всичко е наред, тази рускиня какво иска, продавачите да работят за нея, те работят за себе си хората, ако не ти харесва не купувай, и не се мотай там, имат от простия акъл на българите тези руснаци, мислят си че света се върти около тях
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гост 0

    25 17 Отговор
    За пореден път се убеждавам, че българина само може да критикува, от коментарите под статията е ясно. Колко проблема има за решаване, а вие се занимавате с глупостите на една рускиня, която неможе да си събере краката от друсане на сливата в Турция! Вие с вашите коментари само правите рекюама на турците!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Миризлив хермес

    10 17 Отговор
    За мен там е,, рай,,...!!!
  • 71 Сссссссссс

    42 23 Отговор
    Тази година почивах в Турция. Хотела е с 4 звезди на брега. Супер. Не пишете глупости. Догодина пак но не в БГ.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 А ти защо не

    15 8 Отговор

    До коментар #62 от "Говоря ти за онези които":

    отидеш при Ердогана да си извадиш заветния паспорт?
  • 74 Боже

    23 13 Отговор
    Отивайки там има вероятност да ви взриви някой с чаршаф на главата..
  • 75 Дада

    26 11 Отговор
    Аз не мога да разбера кво ни интерсува мнението на някаква си рускиня за туризма в Турция. Какво отношение има към България тази статия. Нито русия, нито турция ни интерсуват, че да четем разни измишльотини за тях.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Емили

    19 19 Отговор
    Турция е хубава държава почивала съм и в Истанбул съм ходила , много е мръсно много хора ,,но е хубаво и пак искам да отида да си купим брачни халки разкошни са имам
    В Мармарис съм била на почивка хареса ми ,искам и в други курорти да отида ,почиваш си идеално ,що се касае за.руснаците те са ужасни пияни развратници особено жените са прокажени пияни викат без култура всички турци ги мразят на капълчарши не го искат , всички магазини кафенета не ги искат ,те.сякаш.мъбе не са.виждали, англичаните са също само алкохолици те ходят да.пият като и при нас идват да пият не са по любовната част за разлика от руснаците търсят публични домове чочарки..
  • 78 Емили

    18 17 Отговор
    Мен много ме харесват турците,но нищо не получават няма значение годините важно е каква.си ,аз съм руса с дълга буйна коса сини очи бяло лице те и тука ме.харесват ,но има едно .... когато обичаш някого на никого не обръщай внимание ...
    Сега на всички желая разумно посрещане на Рождество Христово дори и да сте сами помолете се Бог ще Ви помогне

    Коментиран от #81, #88

  • 79 Fedff

    31 18 Отговор
    Евтино платена статиика, всяка пролет обикалям различни турски курорти - 800лв 5* хотел за 10 дена и много рядко мога да открия забележка в обслужването или настаняването, за разлика от нашите черноморски хотелчета за които 800 лева не могат фа ми стигнат и за 5 дни а за обслужването не мисля да говоря. В общия случай като излезнеш от хотела пак в Турция е по-евтино
  • 80 ИВАН

    37 26 Отговор
    В Турция не ходя, не им купувам и стоките, и сериалите им не гледам, сори
  • 81 Задно салто праиш ли...?!

    17 6 Отговор

    До коментар #78 от "Емили":

    Емили, затова те харесват,, турците,,...!
  • 82 12345

    6 7 Отговор

    До коментар #61 от "Osman":

    Защо се връщаш????????????????
  • 83 Никой

    17 8 Отговор

    До коментар #2 от "Гост6":

    Това не го пишат българи, бе чалма. Още оттук виждаме отношението ви. А на такива цени не искам да стигам турците никъде. По-добре да си мизерствам тука

    Коментиран от #87

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Уж си мият краката отвън ,, църквата,,

    11 12 Отговор
    И пак миришат...!
  • 86 Osman

    20 4 Отговор
    До 12345
    Тука ми е е родината,тук съм роден и израснал и тук отглеждам децата си.
    Лека вечер от мен
  • 87 баба Рада

    26 16 Отговор

    До коментар #83 от "Никой":

    Гроздето е киселоооо, даЙБА мангустите ви даЙБА. Навремето ми харесваше Слънчев бряг, но от как стана престрояването съм избрала дестинация Турция. Всяко лято съм там, за няколко седмици, има промяна, но към по - добро, а не както при нас. Нашите изтърваха българите,като туристи, тръгнахме да коментираме турците. Защо българина се отказа от българското, и предпочете съседните държави. С една измислена статия няма да ни върнете, както се опитвате да върнете с измисления висок стандарт и българите живеещи в чужбина

    Коментиран от #89, #90

  • 88 Едо

    14 9 Отговор

    До коментар #78 от "Емили":

    По гнусно едва ли може да се изкаже една лека жена! Лицемерка!
  • 89 Бабо еди коя си..!

    9 5 Отговор

    До коментар #87 от "баба Рада":

    И ти обичаш задното салто...! Отивай на мвп и там стой и не се връщай...!
  • 90 Турист

    12 7 Отговор

    До коментар #87 от "баба Рада":

    Бабче, да вземеш да се огледаш гробищата къде са, остави тези екскурзии, щото ако ритнеш камбаната там, една хилка няма да стигне само за транспорта!
  • 91 РЗС

    11 3 Отговор

    До коментар #41 от "ма не стъпвай ма":

    можеш да пробваш в хургхада египет, 4 звезди хотел, ал инклузив, 2ма възрастни и 3г дете за 1 МЕСЕЦ - платих 2000 паунда от Англия. Целия октомври месец, темперетурата беше 32-40 градуса, обслужването е 7/6, храната също. Гмуркане имаше по 20 долара цял ден+включена храна. Най-ниските цени на планетата земя. Такси 30 км от летището е 6 паунда. Хотела имаше собствен плаж и 6 басейна, всяка вечер програма за забавление на гостите. Единствения ми съвет е да си купувате резервациите и самолетните билети от сайтове не от туроператори, за да не ви дерат двойно.
  • 92 Ебача

    18 12 Отговор
    Като гледам коментарите само националисти за това отиват тия Българи на пазара в Одрин
  • 93 Алооо...кво..кво каза???

    7 2 Отговор

    До коментар #49 от "да бе няма":

    Аз Българин с такова име не познавам!!!!
  • 94 Даа

    25 17 Отговор
    Много пъти сме били в Турция.От 40 год.ходя и Турция се развива в положителен смисъл. Много ми е мъчно, че много сме изостанали, патриотка съм, но е така. Екскурзиите и почивките там са незабравими, съчетани с много история и първокласно обслужване. Избираме хотели 4 и 5*, и сме много доволни. Това не ми пречи да харесвам и Гърция, но гърците са надменни и си мислят че са нещо повече от нас. А почивката на Сл.бряг си е по нашенски, пак не е лошо
  • 95 А пък

    11 4 Отговор
    В сомалия не слагат вазелин и са много груби
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Анонимен

    36 19 Отговор

    До коментар #9 от "Карл Маркс":

    Да ти дам три причини, за да не ходят българите в Турция? Мюсюлмани, унищожители на българската нация и отвратителен език.

    Коментиран от #125

  • 99 Кочат

    25 8 Отговор
    И след всички претенции и високомерие Полина Алферова се прибра в своя панелен апартамент с черги по стените и беше пребита от мъжа си Алексей.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Гост

    6 8 Отговор
    Като чета воплитена тази дама имам чувството, че трябва да мине първо на психоког да се поуспокои малко, преди да поеме някъде на летен курорт. Освен, ако не е платена, за да рекламира Испания.
  • 104 гост

    10 6 Отговор

    До коментар #13 от "Ивчо":

    Явно не е толкова евтино за да отиват гърците в Одрин да пазаруват.
  • 105 Дарил

    11 3 Отговор
    Тази жена всъщност не е доволна от руският туроператор и от сънародниците си като цяло, в чиято компания се озовава ще - неще...
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Бубу

    19 3 Отговор
    На тази госпожа само ще и кажа, че така е в 3 звездните хотели, да не би в русия тази категория хотели да са по малко миризливи., нека да отседне в 5 звезден и тогава да коментира. На някои коментатори които пишат че гърция била по евтина дестинация само ще ги попитам за коя гърция става дума, за северната част ли, тази която е до нашите граници и някога е била част от българия ли, ами идете по на юг и по островите да видите така ли е. Всяко лято съм на някой от островите и разликата в обстановката и в цените е огромна. Само за пример от това лято, на остров лефкада една рибена супа струва 14-16€, а в перамос , близо до нас, същата супа е 5€, това е положението, та и в турция и навсякъде е хубаво или лошо, зависи с колко пари си тръгнал.
  • 108 ШЕФА

    18 14 Отговор
    Хубавото в Турция са кадънките с бръснати амджици.На тях им е омръзнало от рязани карабини и търсят нас да има сирене по него.Наскоро чаластрих една и ми вика а бе вие българите сте големи ебачи и сте саламжии и на края се научи и да прави дудуци...........
  • 109 Ххжбк

    5 0 Отговор

    До коментар #96 от "Стамат":

    Статията е от рускине бе, чети първо после пиши

    Коментиран от #113

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Стоян

    18 4 Отговор
    Скъпо и гадно било в Турция!!!! Защо не ходи в Сочи? Там за един ден ще изхарчи колкото за седмица в Турция.
  • 112 Бай Ганьо

    4 3 Отговор

    До коментар #10 от "Значи не си стъпвал в Гърция":

    няма да стъпя при елените
  • 113 Бачо Киро

    3 0 Отговор

    До коментар #109 от "Ххжбк":

    Всъщност е прав. Писана(копирана) от Събина Андреева, няма посочен източник... Като знаем джурналята...
  • 114 Бай Ганьо

    3 0 Отговор
    чу чут подароже но лучше на МАРС
  • 115 Хасан

    16 7 Отговор
    Долу Турция!
    Да живее България!
  • 116 Турист v2

    10 5 Отговор
    Бях в Истанбул за пръв път 11.2019 и останах доволен. Спах в Air bnb, което се оказа хотелче, всичко беше на нивото на други Air Bnb-та, в които съм бил(на по 2 пъти по-ниски цени). Всеки ден се чистеше. Няма да отидеш в Турция, ако не си готов за пазарлък и търговия. Туровете на забележителностите бях по час-2 с гид, след това си свободен да стоиш колкото искаш. Отговарят на всички въпроси и дават съвети, ако видят че си чел и си запознат се радват и обсъждат по-задълбочени въпроси с тебе.
  • 117 гощо

    11 6 Отговор
    Бил съм и в Испания и в Турция на море! В испания беше страшно дърво за парите които похарчих! В Турция беше супер,но хотелът беше определено над 3 звезди! Спал съм и в 3 звезден в Истанбул,азиатската част,беше си ОК.
  • 118 1234567890

    11 11 Отговор
    Който има кеш ходи в Гръцко,другите при чалмите
  • 119 Ghkh

    13 5 Отговор

    До коментар #5 от "555":

    Този майтапчия ми оправи сутринта. Да наистина турския ол инклузив превъзхожда гръцкия . Просто гръцки няма. Всичко друго в Турция е под гръцкото ниво.
  • 120 Хлбб

    17 7 Отговор
    В Турция се усеща снижаване на нивото последните две години. Има много оплаквания. И аз съм потърпевш също. Освен това няма даденостите на морската природа на Гърция. И още е по-на гъсто с туристи. Освен това турците често се натрапват досадно.
  • 121 айде айде

    8 9 Отговор
    Кой нормален човек ще отиде в Пещерландия на почивка, се питам аз и отговор не искам.

    Коментиран от #177

  • 122 Ради

    15 7 Отговор
    Най-мързеливата нация в света, няма как да я сравняват с най-работливата. Няма друга държава в чиито ресторанти да влезеш и да ти дадат вода и хляб без да ти струва нещо. Няма по-добро обслужване никъде на планетата. Обиколил съм цял свят.
  • 123 Гост

    15 6 Отговор
    Супер си е в Турция. Пишеш се екскурзия и ползваш само пътя и нощувките. То и без това за повечето забележителности се плаща. Не ходиш на тях и усещаш духа на града. Ядеш за 8 лв. супер много и си ОК. Така че тази да не реве.
  • 124 V & V

    11 12 Отговор
    Почивка в Турция? Благодаря не. Опасно място. Ислямисти и фанатици. Всъщност, с агресивната политика към съседите, в Турция скоро ще паднат бомби. Турция ще се превърне в лунен пейзаж. Туризмът и войната не вървят заедно.
  • 125 Изкарвам 500 харча 1000

    10 2 Отговор

    До коментар #98 от "Анонимен":

    Брато комунизъм вече няма, изкарай си главата от д-то и прочети малко история, ама не тази дето братушките са ви написали !
  • 126 Koko

    7 1 Отговор
    Вий кво искате за 500лв. и сви.ки да правят
  • 127 Танкист

    16 13 Отговор
    В Турция бих отишъл само с танк ! Инак никога!
    И понеже това с танака няма как да стане, значи няма да отида там никога-никога.
    А инак, който иска да ходи. Щом му харесва и може да си плати- ей му пътя. А не разни блогърки, влогърки, инфлуенсъри и откровенни джендъри да ми се парвят на ощипани моми.
    Отишал в Турзия на почивка по "семейни" прични, моля ви се.

    Коментиран от #136

  • 128 Plamen Pavlov

    11 8 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    През 2018 година Турция е посетена от 45.8 млн туристи а Гърция , която е 6,5 пъти по-малка по територия и население от 30.1 млн. За каква Анталия става въпрос, дето била по посещавана от Гърция!?То бива незнание и простотия, ама...
  • 129 До Vasik

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "do Vasik atanasova":

    ПИЙ СИ ИЛАЧЕТО ЧЕ НАИСТИНА НЕ СИ ХАРНА. ОСВЕН АКО НЕ СИ ИЗЯЛА БАЯ РЯЗАНИ КАРАБИНИ И ДА ТИ СЕ Е УСЛАДИЛО. ПОНЕ УСПЯХА ЛИ ДА ТИ ПРЪСНАТ ЗУМБАТА. ГЮБЮР.
  • 130 Киряк Стефчов

    11 2 Отговор
    Ха ха,по смешен от руснак е само българин на олинклузив.
  • 131 Нерегистриран

    0 9 Отговор
    Нямал да стъпи. Е недей стъпва. Те ще за реват, ли, няпсан абтал. Zorlen guzelik olmaz. И някои губят. Имат съученици, приятели.. Бабо на е ри ми силвер и ми пиши, на запад,.. Не дават в бг телефона.ходиха във Франция, Испания, Гърция и искат в Истанбул. Харесва им много в Испания, в Гърция, но пред Гърция предпочитат бургаското и варненското Черно наше море, а за Лондон и Истанбул им казвали, че Истанбул бил много по хубав град, и за да се уверя имат желание да го посетят. На почивка къде и да отидеш си е ок, лошото иде да работиш на чорбаджия. Отидоха турците 1989 и след един месец обратно.. Бе майстор и по женската бай мюмюн.. Видял как той цял ден се поти и му давали половин екмек и 2 до ата, а бея с кръстил грака посрещнал младите мацки.. Псуваше, днес е покойник. Целува ха паспорти, плюеха бг зеня и след 1 месец и те и дпс но доган 4 г и повече не, защото за 4 г и дума, днес е сляп.. Томове можете, но отдалече не става. Кой къде желае да ходи, ако ще и другото.. За турчин да се задомява или
  • 132 Защо лъжеш?

    3 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хакване хайване":

    През 14 век българското население е било милион и четиристотин хиляди .След освобождението сме били два милиона и четиристотин хиляди ,а 50 години по-късно сме били 5 милиона въпреки войните през които участваме! Според теб е имало само "присъствие"?
  • 133 ПЕТЪР

    6 3 Отговор
    САМО БЪЛГАРИЯ
  • 134 СПРАВЕДЛИВИЯТ

    5 1 Отговор
    АМИ ИДЕТЕ НА ПОЧИВКА В САЩ. НАПРАВО ЩЕ СИ ПОЛУЧИТЕ ХОНОРАРА ОТ ТАМ.
  • 135 Шаран БГ

    5 7 Отговор
    Интересно...на втория ред още чета : "........пише руската блогарка Полина Алферова ". И какво искат българските коментатори - ЕГН на П.Алферова ? Тъй го е видяла жената, така го е почувствала - така го е написала. На мен лично трябва да ми ДАДАТ поне 200 000 евра, за да тръгна към Турция, че и да вляза на нейна територия, хей така за кеф, като турист. Благодаря, не искам !Може да е прекрасна страна - просто не ме интересува !!! Въпреки, че по " наследство" знам доста думи от "майчиния язик"/ турцизми/, не ми потегли сърцето да го науча на школско ниво дори. Има чудесни хора - турци в България - незаменими мои верни приятели ! Ходят на юг, носят ми подаръци, канят ме ...... Не , без мен !! Не чувствам омраза някаква, неприязън.. НО , винаги на Запад- никога на Изток и ЮГ !!
  • 136 Bekir

    5 6 Отговор

    До коментар #127 от "Танкист":

    От прост българин друго не очаквах хаха
  • 137 Niko

    14 9 Отговор
    Няма по торелантна нация от турците.
    Много хора са биле в Турция и са го разбрали
    Който не е ходил значи нищо не е видял на този свят.

    Коментиран от #145

  • 138 Българин

    10 1 Отговор
    Аз пък ходих в Исторически парк до Варна и си изкарах страхотно! Имат уникални къщи за гости, много мил персонал и добри екскурзоводи
  • 139 джиджи

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "555":

    ти си олигофрени. на квадрат.
  • 140 Васил

    3 5 Отговор
    За един сезон в Анталия туристите оставя 40 милиарда долара

    Коментиран от #159

  • 141 666

    2 2 Отговор
    Е каква е тази виза за Испания...? Този човек в кои времена живее?

    Коментиран от #153

  • 142 ТОКО

    4 1 Отговор
    Е то евтиното и хубавото се продават в различни магазини !!! Не знам какво точно иска мамашката ? Ми да почива в чукотка там няма да е скъпо предполагам .
  • 143 Bjbh

    3 1 Отговор
    Ходя в Турция през 5-6 години да видя дали пък не е нужно да го правя по- често. Последния път 2019г. имаше доста пробойни в услугата. Повече от друг път.
  • 144 гост

    9 1 Отговор
    А къде ви остана патриотизма бе тарикати-нали беше "изберете българското"всички все ходите в Турция щото там е авантата,хубаво и евтино, това е важното, толкова си обичате Родината!Иначе България на българите,а къде са българите ,в Турция в Гърция в Испания .
  • 145 джиджи.

    8 4 Отговор

    До коментар #137 от "Niko":

    турците толерантна нация. сигурно си обрязан.

    Коментиран от #149

  • 146 Мариан

    14 5 Отговор
    Каквато и антиреклама да правите Турските курорти си остават номер 1 на балканите. А 4-ри и 5 звездните хотели нищо общо нямат с тези в България. Храната, обслужването и плажовете са несравними с нащи. Много сме назад.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Оплаква

    3 2 Отговор
    Тая се оплаква, щото попаднала в хотел, дрто работят мръсни руснаци. Разбира се, че където работят руснаци е мръсно. И рускини само уруспии.
  • 149 Niko

    6 4 Отговор

    До коментар #145 от "джиджи.":

    За твоя изненада не съм обрязан българин съм! Но съм реалист няма как да кажа на бялото черно като повечето от вас! А ти първо отиди в Турция и след това коментирай

    Коментиран от #150

  • 150 джиджи

    4 5 Отговор

    До коментар #149 от "Niko":

    изненада ме вярно. значи си от помашки произход. да си чувал за арменски геноцид. и изгонването на асирийци и понтийски гърци това ли е толерантност бе помак.

    Коментиран от #151

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Паисий

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "555":

    За всички продажници.....
    БЪЛГАРИЯ е над всичко.
  • 153 Комунист

    2 1 Отговор

    До коментар #141 от "666":

    Нали е руска гражданка
  • 154 Старата школата

    3 0 Отговор
    ДО ВСИЧКИ.ВСЕКИ ДА ОТИВА ,КЪДЕТО МУ ХАРЕСВА.,А ТОВА ИМА РАЗЛИЧНИ КУРОРТИ
  • 155 Mars

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хой":

    Не е голяма разликата. 40 милиона в Турция за 2019 срещу 35 милиона с Гърция. В Гърция ходят по-заможните туристи, а не западните и български прошляци, които се възползват от ниските цени. В Гърция е в пъти по-хубаво - храна, забележителности, култура. Ходете си по турските чукаци.

    Коментиран от #157

  • 156 Deana

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "И тук не е добре":

    Ako iskate spokoistvie elate v Skopelos na poshivka .

    Коментиран от #158

  • 157 джиди

    5 5 Отговор

    До коментар #155 от "Mars":

    точно и вярно. ама калъфа ми вика ходи при манафите да видиш кво е хубаво. цялата им държава мирише на коч.
  • 158 джиджи

    1 1 Отговор

    До коментар #156 от "Deana":

    бил съм и е супер. ама не е за тъпите калъфи с турския ониклузив. и по добре че ги няма.
  • 159 джиджи

    1 1 Отговор

    До коментар #140 от "Васил":

    калъфи като теб. и руските селяни и бедняци.
  • 160 България над всичко

    3 2 Отговор
    Интересно,една незнайна рускиня написала нещо и 1000 коментара ,първо 4 5 звзди в Турция няма шанс да не е екстра.Бях в хотел 5+ в Анталия бога ми няма такива глезотии.Рускинята реве защото преди руснаците вземаха бутилките с алкохол на масата сега им го сипва сервитьор.Иначе ядене пиене на корем.В Бг такова нещо няма никъде.Цена 300 евро на човек сезон 1 до 8 септември

    Коментиран от #162

  • 161 Гражданин

    4 3 Отговор
    Турците са добри хора. Но ви четат и го изкарват на невинните българи. Не си дават телефоните. Кога дойдат някои да си подновяват паспортите, те ни се обаждат и като стане.. Не дават. Отговор нямаме, но как им смениха имената не са същите/1984/.А кой не му харесва да не ходи. Наши близки на доктор в Истанбул, караше тир баща й, Донка и много е доволна от болницата. Нищо общо няма с нашите турци. Те костюмите на бб са от туркие бе. Яденето им е от Родопите. Хубава вечер и спокоен сън!

    Коментиран от #163

  • 162 джиджи

    9 2 Отговор

    До коментар #160 от "България над всичко":

    това не е туризъм. свинарник. как да пукнеш от преяждане и препиване.
  • 163 джиджи

    1 1 Отговор

    До коментар #161 от "Гражданин":

    нещо ти прекъсва мисълта.
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Michelangelo

    4 1 Отговор

    До коментар #164 от "leonardo":

    Клеопатра е от гръцки произход, от династията на Птоломеите.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Муса

    3 1 Отговор
    Никога няма да ги стигнем турците
  • 168 Турчина

    0 3 Отговор
    Вие къде сте ходили в някое село на Анадола ли? Бях в Турция 5 пъти на почивка и да ви кажа по добри служители не съм виждал. Даже ме почерпиха всяха сутрин чай. Чайът там се пие като вода. А в България в кой хотел ще те почерпят чай безплатно? Виждал съм доста българи от нашите граждани в Турция които пазавурат много и даже си говорим като разберем че говорим един и същ език. Когато ги попитах дали са доволни те ми отговориха с ,,ДА".
  • 169 Черно Море

    1 0 Отговор
    Тук за 3 години вече се научихме да различаваме баш руснаци от "руснаци", дошли от бившите републики.
    После се сърдим на другите, че ни бъркат със сърби и македонци, и цигани да речем.
    Същото е...
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Даааа":

    Тука имаш 1 000 000 + от мен.
  • 172 Алекси Жмукич

    2 0 Отговор
    Не разбирам защо, след като статията е написана от рускиня, толкова много хора се нахвърлиха срещу българите и България! Мисля че тук влизат прекалено много чужденци гворещи и пишещи много добре на български. Не зная къде, как и защо са положили толкова усилия да го научат, но имат моите поздравления за това.
    Колкото за Турция, или която и да е друга страна, всеки има право на мнение и не разбирам защо някои хора се нахвърлят с толкова злоба и омраза към тези които мислят рзлично от тях.
  • 173 wlad

    3 0 Отговор
    Никога не бих стъпил в Турция, да не говорим на почивка.
  • 174 Хасан Феята

    4 0 Отговор
    Курция е станала най-любимото място за "почивка" на педерасите от цяла Европа. Като се връщат от там, още на летището ги познават от къде идват, заради стрнната им походка. Нали гледате и нашите хюмнета, все там ходят на "шопинг".
  • 175 Големи сравнения

    2 0 Отговор
    Смятай какъв цървул трябва да си, че да сравняваш евтинджийските ол инклусив в Анадола сред мургави смръдльовци и вечно пияни руски селяни с Испания и Франция...
  • 176 Васил

    0 0 Отговор
    За 5 години съм почивал 9 пъти в Турция, основно в Кушадасъ и Дидим. Никъде не срещнах такива "екстри", каквито описвате. ТА предварително, още в БГ, предупреждават да не ползваме хотели с по-малко от 4 звезди, защото винаги има проблеми.
    От друга страна съм почивал в наши хотели с 3 и повече звезди. Там да видиш мизерия, грубо отношение, недостиг на храна, мръсотия, вити стълби до 4 етаж, по които се качва или слиза само един човек! Яденето ти сипва сервитьорка, но не от съображения за карантина, а да не си сипеш повече! Никога вече на нашето море за тоя живот.
  • 177 Йху

    0 0 Отговор

    До коментар #121 от "айде айде":

    Прос амсалак🤣