Тези гъби с ароматна плънка са перфектното топло предястие или гарнитура за печено месо, както и за лека вечеря. Рецептата е проста и подлежи на всякакви импровизации.
Необходими продукти:
16 бр. големи гъби
250 гр. малки гъби
1 ч.ч. много ситно накълцан чесън
1 ч.ч. накълцани бадеми
250 гр. масло
400 гр. телешка кайма
2 ч.ч. галета
1 ч.ч. настъргана моцарела
1/2 ч.ч. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Отстранете пънчетата на големите гъби и заедно с малките гъби ги нарежете на ситно. Загрейте половината масло и запържете чесъна, нарязаните гъби и накълцаните бадеми.
Прибавете каймата и запържете на умерен огън. Сложете 1 и 1/2 ч.ч. галета и разбъркайте добре.
Подредете 8 от големите гъби в предварително намазнена тава и ги напълнете ги с приготвената смес. Отгоре ги захлупете с другите осем големи гъби.
Поръсете зеленчуците с моцарелата, настърганото сирене пармезан и останалата галета. Добавете останалото масло, нарязано на кубчета и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ПЕЧЕНИ ГЪБКИ
10:29 24.01.2020
2 Джейми Оливър брат мо
10:50 24.01.2020
3 Лора
12:57 24.01.2020