ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Пълнени чеснови гъби

Подходящи за гости като предястие или гарнитура

Публикувана: 24 Януари, 2020 10:05
3 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2797
Рецепта на деня: Пълнени чеснови гъби
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Тези гъби с ароматна плънка са перфектното топло предястие или гарнитура за печено месо, както и за лека вечеря. Рецептата е проста и подлежи на всякакви импровизации.

Необходими продукти:

16 бр. големи гъби

250 гр. малки гъби

1 ч.ч. много ситно накълцан чесън

1 ч.ч. накълцани бадеми

250 гр. масло

400 гр. телешка кайма

2 ч.ч. галета

1 ч.ч. настъргана моцарела

1/2 ч.ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Отстранете пънчетата на големите гъби и заедно с малките гъби ги нарежете на ситно. Загрейте половината масло и запържете чесъна, нарязаните гъби и накълцаните бадеми.

Прибавете каймата и запържете на умерен огън. Сложете 1 и 1/2 ч.ч. галета и разбъркайте добре.

Подредете 8 от големите гъби в предварително намазнена тава и ги напълнете ги с приготвената смес. Отгоре ги захлупете с другите осем големи гъби.

Поръсете зеленчуците с моцарелата, настърганото сирене пармезан и останалата галета. Добавете останалото масло, нарязано на кубчета и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.1 от 11 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
ПЕЧЕНИ ГЪБКИ
1 Отговор
ВКУСНОТИЙКА...!

Оценка:
-2 +4

Джейми Оливър брат мо
2 Отговор
Гъбките стават мечта! Бе и без пармезан, с обикновено сиренце пак стават. Обичам гъби! И често ходя в Пирин и Рила на височини над 1500 м по горички и полянки, берем си, сушим си и ги хапваме с моите приятели, после ни няма по 3 дена!

Оценка:
-3 +3

Лора
3 Отговор
Само с масълце на фурничка..!

Оценка:
-1 +2

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.