Last news in Fakti

24 Януари, 2020 10:05 3 891 3

Рецепта на деня: Пълнени чеснови гъби

  • гъби-
  • пълнени гъби-
  • предястие-
  • чесън-
  • кайма-
  • какво да сготвя

Подходящи за гости като предястие или гарнитура

Рецепта на деня: Пълнени чеснови гъби - 1
Снимка: Shutterstock

Тези гъби с ароматна плънка са перфектното топло предястие или гарнитура за печено месо, както и за лека вечеря. Рецептата е проста и подлежи на всякакви импровизации.

Необходими продукти:

16 бр. големи гъби

250 гр. малки гъби

1 ч.ч. много ситно накълцан чесън

1 ч.ч. накълцани бадеми

250 гр. масло

400 гр. телешка кайма

2 ч.ч. галета

1 ч.ч. настъргана моцарела

1/2 ч.ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Отстранете пънчетата на големите гъби и заедно с малките гъби ги нарежете на ситно. Загрейте половината масло и запържете чесъна, нарязаните гъби и накълцаните бадеми.

Прибавете каймата и запържете на умерен огън. Сложете 1 и 1/2 ч.ч. галета и разбъркайте добре.

Подредете 8 от големите гъби в предварително намазнена тава и ги напълнете ги с приготвената смес. Отгоре ги захлупете с другите осем големи гъби.

Поръсете зеленчуците с моцарелата, настърганото сирене пармезан и останалата галета. Добавете останалото масло, нарязано на кубчета и запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЕЧЕНИ ГЪБКИ

    4 2 Отговор
    ВКУСНОТИЙКА...!
  • 2 Джейми Оливър брат мо

    3 3 Отговор
    Гъбките стават мечта! Бе и без пармезан, с обикновено сиренце пак стават. Обичам гъби! И често ходя в Пирин и Рила на височини над 1500 м по горички и полянки, берем си, сушим си и ги хапваме с моите приятели, после ни няма по 3 дена!
  • 3 Лора

    2 1 Отговор
    Само с масълце на фурничка..!