Тази класическа рецепта от Южна Италия е едно от въплъщенията на средиземноморския вкус. Колоритното име на този сос е с доста неопределен произход, но най-популярната история е за една дама с леко поведение или puttana, на която се наложило да приготви набързо паста за гости с каквото било останало по шкафовете и метнала в тигана няколко маслини, каперси, доматчета, чесън, люта чушка и филенца аншоа, пише menumag.bg. Получил се невероятно добър резултат.
Необходими продукти:
500 гр. спагети
3 с. л. зехтин
2 скилидки чесън, ситно нарязани
2 с. л. каперси
1 ч. ч. черни маслини, нарязани
10 филета аншоа в олио, едро нарязани
1 малка червена люта сушена чушка, натрошена
1 с. л. сух риган
800 гр. консервирани домати
2 с. л. пресен босилек, нарязан
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В сгорещен зехтин слагате чесъна, каперсите, маслините, аншоата, лютата чушка и ригана. Разбърквате 2-3 минути, добавяте доматите и оставяте соса да къкри 4-5 минути. Овкусявате със сол и черен пипер.
Сварявате спагетите според инструкциите на опаковката, отцеждате ги и ги слагате в соса. Поръсвате с босилека и малко зехтин.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Хайл
Коментиран от #5, #7
10:09 27.01.2020
2 ПЧЕЛА МИСКИНКА
10:09 27.01.2020
3 Един
10:09 27.01.2020
4 KUROYAD
10:10 27.01.2020
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Борислав Попов
10:17 27.01.2020
7 8335
До коментар #1 от "Хайл":
И твойта не е лесна. Трудно е да си такъв супер простак, ей.10:18 27.01.2020
8 гурме рецензия
но и нескафе от биочашата е иновативно.
10:33 27.01.2020
9 Ел Греко
10:55 27.01.2020
10 Много зависи от,, путанеската..!
11:01 27.01.2020
11 007
11:38 27.01.2020
12 Див селянин
11:43 27.01.2020
13 Асен Илиев
Коментиран от #14
15:59 27.01.2020
14 Ал Бано на Ромина Пауър
До коментар #13 от "Асен Илиев":
Ако ти не стигнат, обади се да ти фанем неколко от Столипиново...наш кви са убави..препечени с коричка...мухахахаха16:27 27.01.2020
15 Посерко
20:57 27.01.2020