Last news in Fakti

30 Януари, 2020 10:05 12 328 7

Рецепта на деня: Шницел по виенски

  • шницел-
  • виенски-
  • телешко-
  • какво да сготвя

Класически изискан вкус

Рецепта на деня: Шницел по виенски - 1
Снимка: Shutterstock

Шницел по виенски е ястие от силно начукано телешко месо, панирано в галета, брашно и разбити яйца и изпържено в маслена баня след това. На тази рецепта може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.

Необходими продукти:

600 гр. телешко бонфиле

2 яйца

100 гр. брашно

150 гр. галета

сол

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Разделете телешкото бонфиле на 4 части - по 150 гр. всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.

Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.

Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.

Отцедете готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага с картофена салата или свежи зеленчуци по избор.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    2 11 Отговор
    Стига с тези храни втора употреба.
  • 2 Помия от Хермес не...!

    6 8 Отговор
    Но виенски шницел да, защото не е е с кайма...!

    Коментиран от #3

  • 3 Манчев

    20 2 Отговор

    До коментар #2 от "Помия от Хермес не...!":

    Защото тогава няма да е виенски. Други интелигентни въпроси?

    Коментиран от #5

  • 4 Утиев

    23 0 Отговор
    Телешкото или свинския бут се чукат между найлон за увиване. Щото иначе ще ядете алуминиев станиол.
  • 5 Имаш ли уй..?

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Манчев":

    От прозти и долни акъл нища...!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Марчела

    0 0 Отговор
    Мн е вкусен....Но все пак с пържените. .не ежедневно