ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Шницел по виенски

Класически изискан вкус

Публикувана: 30 Януари, 2020 10:05
7 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 5966
Рецепта на деня: Шницел по виенски
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4 от 12 гласа.

Шницел по виенски е ястие от силно начукано телешко месо, панирано в галета, брашно и разбити яйца и изпържено в маслена баня след това. На тази рецепта може да заложите всеки път, когато искате да впечатлите своите гости.

Необходими продукти:

600 гр. телешко бонфиле

2 яйца

100 гр. брашно

150 гр. галета

сол

олио - за пържене

Начин на приготвяне:

Разделете телешкото бонфиле на 4 части - по 150 гр. всяка. Всяко филе начукайте между листи алуминиево фолио до дебелина 4-6 мм. По периферията на филетата направете прорези с помощта на остър нож.

Овалвайте филетата първо в брашно, изтръсквайте от излишното, след това в разбитите яйца и накрая - в галетата.

Загрейте около 2 см. олио в тиган и изпържете шницелите от двете страни. От време на време разклащайте тигана по време на пърженето, за да може мазнината да облее шницела.

Отцедете готовите виенски шницели върху кухненска хартия и ги поднесете веднага с картофена салата или свежи зеленчуци по избор.

Поставете оценка на статията:
Оценка 4 от 12 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Johansson
1 Отговор
Стига с тези храни втора употреба.

Оценка:
-11 +2

Помия от Хермес не...!
2 Отговор
Но виенски шницел да, защото не е е с кайма...!

Коментиран от #3


Оценка:
-8 +6

Манчев
3 Отговор

До коментар #2 от "Помия от Хермес не...!":


Защото тогава няма да е виенски. Други интелигентни въпроси?

Коментиран от #5


Оценка:
-2 +19

Утиев
4 Отговор
Телешкото или свинския бут се чукат между найлон за увиване. Щото иначе ще ядете алуминиев станиол.

Оценка:
-0 +23

Имаш ли уй..?
5 Отговор

До коментар #3 от "Манчев":


От прозти и долни акъл нища...!

Оценка:
-2 +2

6
Този коментар е премахнат от модератор
Марчела
7 Отговор
Мн е вкусен....Но все пак с пържените. .не ежедневно

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Доц. Стоян Миланов, директор на Пирогов
Коментира намерението на болницата да преустанови плановия прием на пациенти, след като НЗОК обяви, че ще изплати само 80% от дейността на болницата.
Ножът не е опрял до кокала, кокалът вече е прерязан. Това е една остра фантомна болка на липсващ крайник. За съжаление, изход не виждам...."

Още бисери
ТОП 5