Тези кашкавалени кифлички са чудесна домашна закуска. Стават наистина бързо и са чудесни не само за закуска. Може да сложите на децата за училище или вие да си вземете за обяд.
Необходими продукти:
300 гр. кисело мляко
300 гр. брашно
1 яйце
150 гр. кашкавал
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка захар
1/2 чаена лъжичка сол
2 равни чаени лъжички бакпулвер
10-15 гр. краве масло
Начин на приготвяне:
В купа сложете киселото мляко, захарта, солта, олиото и яйцето. Разбъркайте продуктите да се смесят добре. Настържете на едро ренде кашкавалът и добавете към млякото.
Брашното пресейте с бакпулвера и постепенно при непрекъснато бъркане добавяйте към млякото.
Образува се много меко тесто. Сложете лист хартия за печене в тавата на фурната.
Намазнете леко ръцете си (тестото е много лепнещо) и оформете топчета с големината на топка за тенис. Подредете топчетата на разстояние едно от друго в тавата. Във всяко топче с палец оформете плитка дупка, в която сложете малка бучка от кравето масло.
Сложете тавата с кашкавалките да се пече във вече загрятата фурна. Печете до получаването на приятен златист загар (около 15-20 минути).
Поднесете ги с чаша айран.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Една торба банички готови...!
10:07 01.02.2020
2 За обяд да ви кажа какво, помия
10:10 01.02.2020