28 Януари, 2020 10:49 7 104 19

Българка от Лондон разказа какво се случва дни преди Брекзит

  • българка-
  • лондон-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • европейски съюз-
  • ес-
  • напускане

Нашенката смята, че след напускането на Европейския съюз страната ще тръгне надолу

25-годишната Денислава Добрева заминава да учи и работи в Лондон малко след провеждането на референдума за Брекзит. С нея е и бъдещият ѝ съпруг Виктор. Наскоро тя придобива магистърската си степен от “University of Greenwich” със специалност "Връзки с обществеността и корпоративни комуникации". В момента работи като сервитьорка в ресторант “Байрон”, който се намира в известната концертна зала "О2".

Денислава е твърдо против Брекзит. Тя смята, че след напускането на Европейския съюз, страната ще тръгне надолу, пише novini.london.

Българка от Лондон разказа какво се случва дни преди Брекзит

"Темата "Брекзит" засяга всеки българин и чужденец, който живее тук, с временен или постоянен статут на пребиваване. Това касае пряко бъдещето ни и е от значение да знаем правата си. Аз съм против Брекзит и всички мои приятели англичани, които са израснали тук, също са против", заявява българката. След 31 януари има един транзитен период, който гласи, че всички промени по напускането ще се случат след 2020-а или както казват тук политиците: "Има време за споразуменията ни с ЕС".

Най-обсъжданият въпрос е спирането на свободното движение на гражданите, по който все още няма яснота. "Лично аз не вярвам, че мерките ще бъдат строги, по-скоро мерките за нужните документи за пребиваване в Обединеното кралство ще бъдат по-обтегнати", казва Денислава. "Живеещите тук стават по-пестеливи и пресметливи. С вдигането на цените за транспортната мрежа, наемите на имотите, както и на хранителните стоки по магазините без промяна на заплатите, ще накарат хората сами да си тръгнат. Много големи компании изтеглят офисите си оттук. Тази ситуация може да доведе до съкращение на персонал, както и драстично намаляване на работните места. Брекзит или не, аз се връщам в България!", заключи българката Добрева.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    10 4 Отговор
    Васил Левски беше много умен човек той беше Апостола на Свободата
  • 2 ХХХХХ

    38 8 Отговор
    ...мaгиcтърcкaтa cи cтeпeн oт “Univеrsity оf Grееnwiсh” cъc cпeциaлнocт "Връзки c oбщecтвeнocттa и кoрпoрaтивни кoмуникaции". В мoмeнтa рaбoти кaтo ceрвитьoркa в рecтoрaнт “Бaйрoн”... Явно магистърската степен е от изключиителна полза при работата... Ако се завърне в България с това образование единственото с което ще допринесе, това е уваличаване на броя на 800 000 гърла на държавна издръжка.

    Коментиран от #4

  • 3 0123

    39 8 Отговор
    Егати поръчкова (измислена) и лъжлива помия.Тая пикла явно още не разбрала къде се намира. Има диплома ,а работи като сервитъорка !?!?!? Скоро ще бъде поредния "високо образован"българин завърнал се в България. Още една,която ще скача по масите в някоя чалгарска кръчма до сутринта. Аман от фалшива пропаганда!
  • 4 Госあ

    28 5 Отговор

    До коментар #2 от "ХХХХХ":

    Напротив, точно с тази "специалност" може да успее у живото у бг'то. Ако беше учила ядрена физика, молекулярна биология или органичен синтез щеше да стои безработна.

    Коментиран от #6

  • 5 Random

    14 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Тя смята, че след напускането на Европейския съюз, страната ще тръгне надолу.

    Аз пък затова съм за.
  • 6 Saiad hasan

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Смешен я си ходи в тъпата бг смешен

    Коментиран от #10, #11

  • 7 месара

    16 1 Отговор
    още една "преуспяла" ше се връща в България! много са лоши западняците!
  • 8 Имала възможност

    1 4 Отговор
    Образовала се. Родителите й са спестявали добре в бгто за да и платят образованието. И сега може да си изкарва пари там. А тук как е?
  • 9 Магистър сервитьор

    14 1 Отговор
    Хахаааа, егати и експертното мнение, дето сте публикували🤣
  • 10 Госあ

    8 0 Отговор

    До коментар #6 от "Saiad hasan":

    Кучешки лай от анадола. Или си слуга в Европа ? Турски слугинаж.
  • 11 Госあ

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Saiad hasan":

    Плъзнахте в цивилизацията като помияри, че и езика научихте,колкото да лаете. Какво ше ви правим, не знам.
  • 12 Сахиб

    10 7 Отговор
    Българин да се върне-Да! Ама българка- закво ние още една чалгарска интригантка и истеричка в БантустанЯ??! Как си е платила магистратурата със сервитьорска заплата?! Да не е заработвала допълнително, като ескорт или пъшкане по телефона?! Знаем си ги ние нашЯнките. Дано размисли и да си остане там. Тука си имаме достатъчно чалгарки! Затва се женим за чужденки
  • 13 30 март 2019

    11 1 Отговор
    Дааааааа, това е имаш магиструа , похарчил си за това образование 100К лири и работиш като сервитьор , а след 2021 депортация по най - унизителен начин.
    На българските работодатели ще казваш британско образование ,а те ще ти казват и какво от това заплата 800 лева. Очаквам за България да се въведат ВИЗИ изхождайки от американският модел. Логиката ми е щом САЩ може, защо Великобритания да НЕ МОЖЕ?
    Според мен, изобщо не е мястото на Великобритания в ЕС. Без нея ЕС ще е много по-добре.
    Българите на де си мислят, че са незаменими, на тяхно място ще дойдат индийците и пакистанците, който са стари слуги и който ще работят за една трета от това което получават българите.
    Според мен англичаните се радват, че напускат ЕС.
    Що се отнася до Шотландия и Северна Ирландия те няма да получат НИКОГА, ама НИКОГА независимост. Няма просто кой да им даде!
    Не мога да отрека и великолепията на британската демокрация. При спорен резултат от 51.4% от референдум проведен през 2016 година политиците изпълниха волята на народа! Питам се КАКВО толкова е противо конституционно в България да намалим депутатите от 240 на 120 както искаше народа , чрез референдума на Слави ? Парламента на ЕС има 750 депутата, който ще се редуцират на 705. ЕС има население 500 милиона жители. Населението на България е 5 милиона , а депутатите 240. В задачата се пита нужни ли са ни толкова много таланти?
    Прочетох статия в нета , че Великобритания ще дава визи на таланти по съкратена п
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Който е там

    3 1 Отговор
    Да си му мисли, няма вечно блаженство..!!!
  • 16 ТОЧНО

    10 1 Отговор
    СЛЕД КАТО. Е ЗАВЪРШИЛА МНОГО ТЪРСЕНАТА ВИСША СПЕЦИАЛНОСТ
    "Връзки с обществеността и корпоративни комуникации". ИЗБРАНОТО РАБОТНО МЕСТО «СЕРВИТЬОРКА» Е ПРЕКРАСНО
    ТАКА ПРАХОСВАТ ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПАРИ ТЪПИ РОДИТЕЛИ.
    МОЖЕШЕ ВЕДНАГА ДА СТАНЕ СЕРВИТЬОРКА.
    ПРОСТОТИЯТА Е НЕПОБЕДИМА
  • 17 Подслушваме и виждаме..!

    4 1 Отговор
    Повечето знаят, че като завършиш вишу на запад или трябва да си много умен, за да бъдеш забелязан или и там връзки, иначе ако останеш, барман, сервитьор и други такива...!!!
  • 18 nababatigaza

    0 0 Отговор
    Малко е съмнително дали ще слуша циганската музика на бат Митко с български думички. Отдавна трябваше да я забранят. Прост народ-тъпашка музика!!!
  • 19 КАРЛИ

    0 0 Отговор
    ИДИОТИ .....99%ОТ СТУДЕНТИТЕ В ЧУЖБИНА РАБОТЯТ, ЗА ДА СИ ПОМАГАТ В ОБУЧЕНИЕТО,ЗА РАЗЛИКА ОТ ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА НА МУТРИ ,МИНИСТРИ,МАФИОТИ.
    НЯМА КАК ДА ЗНАЕТЕ, КАТО КИБИЧИТЕ ПРЕД Р.С.
    АКО СТЕ УЧИЛИ И РАБОТИЛИ - НЯМАШЕ ДА ПИШИТЕ ПРОСТОТИИ.