ФАКТИ.БГ

Рецепта на деня: Свинско печено руло

Крехко, сочно и невероятно вкусно

Публикувана: 11 Февруари, 2020 10:05
6 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 2467
Рецепта на деня: Свинско печено руло
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Подгответе най-ароматните подправки и вижте как се готви това невероятно вкусно руло от свински гърди.

Необходими продукти:

1,8-2 кг свински гърди без кост
1 червена сушена чушка
4-5 клонки пресен магданоз
1 с.л. семе от резене /копър/
1 с.л. смлян кимион
10 зърна кориандър
½ ч.л. смляно индийско орехче
черен пипер на вкус
2 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица

За саламурата:

1 глава чесън
1-2 люти чушки
2 клонки чубрица
3-4 дафинови листа
3-4 зрънца кориандър
3-4 зрънца бахар
15-20 зърна черен пипер
2 ч.л. захар
2 ч.л. сол

Начин на приготвяне:

В тенджера сложете скилидки чесън, без да ги белите. Добавете натрошени люти чушки, дафинови листа и бахар. Поръсете със сол и захар, сложете и останалите продукти за саламурата.

Сипете 600 мл студена вода. След като течността заври, изчакайте 5 минути на бавен огън, след което оттеглете съда от котлона.

Когато саламурата изстине напълно, я прецедете и полейте върху месото. Така оставете гърдите накиснати за 1 денонощие, пише zvezdev.com.

В сух тиган поставете резене, кориандър, кимион и черен пипер и ги запечете на бавен огън за 1-2 минути. Прехвърлете ги в хаванче и ги стрийте. Отгоре настържете индийско орехче.

В сух тиган запечете и суха червена чушка.

Подсушете месото с домакинска хартия и го поръсваме само от едната страна с ароматните стрити подправки. Отгоре поръсете с червен пипер и чубрица. Сложете цели клонки пресен магданоз и натрошете сухата чушка.

Навийте месото на руло, пристегнете го с конец по цялата дължина и го набодете с игла на няколко места.

Поставете рулото в предварително загрята фурна и печете на 220 градуса в продължение на 20-25 минути. След това намалете градусите на 160 и печете на бавен огън за около 90 минути, като през 10-15 минути обливате месото с получилия се при печенето сос.

Когато е готово, оставете да изстине, нарежете на тънки филета и поднесете с подходяща гарнитура.

Поставете оценка на статията:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
боба
1 Отговор
Щом е.....zvezdev.com...смятам да пропусна.

Оценка:
-2 +2

масов консуматор от соца
2 Отговор
Браво на авторката! Значи можело да се пишат и хубави статии!

Оценка:
-4 +3

Франки
3 Отговор
Много сложна рецепта, но заради гажету, че е още дете, да по расте, ще се постарая, дори да ми отнеме времето за,, мърсуване ту,,...!!!

Коментиран от #4


Оценка:
-2 +4

Лорчи
4 Отговор

До коментар #3 от "Франки":


Яж 🐷💩 джоланче 🤣🤣🤣

Коментиран от #6


Оценка:
-1 +0

Браво
5 Отговор
А..-те това е истинска рецепта--а не разни маракуии,листа и задгранични измишльотини--в свинското и винското е истината..

Оценка:
-0 +2

Яж катун📷☎️🚾🐷💩
6 Отговор

До коментар #4 от "Лорчи":


Помийка,как показаха парцалите, че си от катун, пък и суратя ти...!!! Това прекрасно ястие е за изискани БГ...ти не си от тях...!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.

Ловци на бисери
Динко Вълев
"Ловецът на мигранти" се закани пак на македонския журналист Миленко Неделковски, който строши с чук паметната плоча на загиналите български офицери и войници на Каймакчалан.
Ще се срещна с него и ще му оставя незабравими спомени. Приготвил съм му подарък. А плочата, която потроши, ще я сложа."

Още бисери
ТОП 5