Last news in Fakti

1 Август, 2012 07:49 659 0

Лидери от ЕС в лятна ваканция близо до дома

  • ваканция-
  • почивка-
  • ес

Германският финансов министър Волфганг Шойбле проведе срещата си с американския си колега Тимъти Гайтнър на германския остров Силт, където е на ваканция, отразявайки тенденцията европейските лидери да почиват близо до дома.

Островът в Северно море, известен с 40-километровия си пясъчен плаж, може да изглежда необичайно място за дискутиране на дълговата криза, но той е традиционната ваканционна дестинация на Шойбле, предаде АФП. Разположен край германското крайбрежие близо до границата с Дания, Силт е най-северният германски остров и е известен туристически курорт.

Почивката на Шойбле близо до дома отразява тенденция сред другите лидери на изпадналите в затруднение страни от Еврозоната да почиват в родината си или много близо до нея в опит да намалят разходите за ваканцията си или да останат близо до офиса и колегите си, ако дълговата криза отново се влоши.

Германският канцлер Ангела Меркел напусна Берлин за обичайната си двуседмична или триседмична ваканция. Тя беше забелязана на фестивала Байройт, ежегодно едномесечно събитие, посветено на творчеството на Рихард Вагнер. В. "Билд" съобщава, че след това тя ще пътува заедно със съпруга си за италианската алпийска област Южен Тирол, където прекара почивката си в последните две години.

Като знак за строгото ограничаване на разходите Меркел беше облечена в същата петролносиня дълга рокля, която носи на фестивала Байройт преди четири години. Френският президент Франсоа Оланд ще прекара ваканцията си в Южна Франция. Той призовал и министрите си да направят същото, за да дадат пример на гражданите, които усещат икономическите трудности и не могат да си позволят почивка в чужбина.

Премиерът Жан-Марк Еро явно се е вслушал в призива на президента и ще прекара две седмици във вилата си на Ил дьо Ре в Бретан, водещата лятна дестинация за френските министри. Италианският премиер Марио Монти планира да си вземе едноседмична почивка в средата на август. Премиерът на Португалия ще почива в първите две седмици на август и вероятно ще остане в страната си. Испанският премиер Мариано Рахой не планира ваканция, същото важи и за премиера на Гърция Андонис Самарас.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА