Last news in Fakti

1 Март, 2020 22:01, обновена 22 Юли, 2022 11:45 3 853 9

Кой е най-пикантният сос в света

  • пикантен сос-
  • mad dog 357-
  • ashley foods

И една капка е достатъчна да предизвика паника, докато дойде момента на прогресивно приятно изгаряне

Обичате ли люто? Ако да, вероятно сте фенове на чили, табаско, сос кристал, люти чушки и пикантни подправки. Ако не сте чувствителни към пикантното, вероятно бихте се съгласили, че тези сосове и съставки са леки. Лютото се определя по скалата на Сковил, а гореспоменатите доваки варират от 450 до 5000 единици. Джелапеньото варира от 2500 до 8000 единици. А можете ли да си представите колко точно лют е най-пикантния сос на света?

Mad Dog 357 № 9 Плутоний, произведен от Ashley Foods, е 1,125 пъти по-пикантен от най-лютия пипер от джалапеньо. Той е 9 млн. единици и „жестоко пиперлив“, съобщават от foodpanda.

Направен е от 60% чист екстракт от капсикум /вид пипер/ и това е всичко. Нивото на топлина е толкова екстремно, че опаковката идва с големи смели надписи отстрани, предупреждаващи клиентите да се използва само като хранителна добавка. Не бива да се консумира направо при никакви обстоятелства и не докосвайте нищо по тялото си. Ако го направите, ще съжалявате.

Този продукт е един от най-чистите, най-горещите и най-концентрирани екстракти от пипер на Земята. В крайна сметка е кръстен на плутоний - радиоактивен и силно експлозивен елемент.

И една капка е достатъчна да предизвика паника, докато дойде момента на прогресивно приятно изгаряне. Ако сте смел да го опитате, то най-добре е да бъде в комбинация с тежки и мазни меса.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джелапеню

    35 0 Отговор
    Капсикум никога не е било вид пипер. Аман от неграмотни журналисти.
  • 2 МП4

    5 0 Отговор
    Сос Atmomic Kick Ass - създателят на соса го приготвя с противогаз , човека изял 10 бутчета покрити с този сос получава 100 паунда, за сега рекорда е 2..
  • 3 Джабала пеню

    20 0 Отговор
    Алоооу, Марийке, халапеньо са назовава, на баба ти джалапеньото
  • 4 Факти без глави

    7 1 Отговор
    Отново зле преведен кликбейт от софиянци.
  • 5 Пешо

    11 1 Отговор
    Това го преведохте отнякъде с Гугъл Транслейт ли????
  • 6 цербер

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: гореспоменатите доваки НЕ Е ЛИ "ДОБАВКИ" ,БРЕ НЕПРОБУДНИЦИ ПРОКЛЕТИ?!
  • 7 Някой си

    3 0 Отговор
    Мария, на “пикантно” по нашите земи му викаме “люто” :)
  • 8 Ако няма човек,, хемороиди,,

    4 0 Отговор
    Са прекрасни, обожавам ги всичките...!
  • 9 Гост

    4 0 Отговор
    Като се чудиш какво да пишеш вече...
    Срам срам яма тази е ограничена ко тераса.