Last news in Fakti

26 Февруари, 2020 15:31 3 965 7

Лесен трик удължава живота на плодовете и зеленчуците в хладилник

  • съвети-
  • хладилник-
  • гъба-
  • зеленчуци-
  • плодове-
  • издържат-
  • свежи

Ако доматите и краставиците ви са станали меки или са започнали да гният, ето какво да направите

Лесен трик удължава живота на плодовете и зеленчуците в хладилник - 1
Снимки: shutterstock

В натовареното си ежедневие не всяка жена може да си позволи лукса да ходи всеки ден до магазина, за да купува пресни плодове и зеленчуци.

Най-често пазаруваме веднъж седмично, като гледаме да се снабдим с всички необходими продукти. За съжаление, доста често те губят своята свежест още на третия ден. А до следващото ходене до магазина има още толкова много време...

Излишната влага в хладилника оказва пагубно влияние на повечето свежи продукти. Ако доматите или краставиците ви са станали меки или са започнали да гният, значи е дошло време за това тайно оръжие. А то се нарича гъба за миене на чинии.

Лесен трик удължава живота на плодовете и зеленчуците в хладилник

Вземете една нова гъба среден размер и я сложете на някой от рафтовете на хладилника. Много бързо тя ще абсорбира цялата излишна влага и зеленчуците и плодовете ви ще останат свежи за дълго време.

Не забравяйте периодично да изваждате гъбата, за да я изцедите от водата и да я подсушите добре.

Лесен трик удължава живота на плодовете и зеленчуците в хладилник

Хубаво е винаги да си имате още една под ръка, която да използвате, докато първата съхне.

Ако имате малки деца, които вечно падат и се нараняват, със сигурност ще ви хареса и този трик. Вземете найлонов плик с цип и в него поставете гъба, обилно напоена с вода.

Сложете плика във фризера и го извадете, когато имате нужда от студен компрес.

Лесен трик удължава живота на плодовете и зеленчуците в хладилник

Ледът се топи бързо, а замразената гъба може да стои върху насиненото място достатъчно дълго време. А след като изпълни задачата си, връщате плика обратно във фризера, където гъбата веднага ще абсорбира цялата вода обратно.

Замразената гъба може да се използва и като охладител, ако сте отишли на пикник сред природата, а нямате хладилна чанта. Тя ще осигури на напитките ви ниска температура за дълго време, стига да ги "увиете" добре от всички страни.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изборът е ваш

    9 2 Отговор
    Не забравяйте, че въпросните гъби са инкубатор на бактерии и гъбични спори, а домати и краставици никога не се държан в хладилник.
  • 2 Ранен Мозък

    4 2 Отговор
    Веднага тичам да си купя чувал с домакински гъби
  • 3 С мотика на море

    6 2 Отговор
    Оставям си чорапите и на сутринта ги цедя. Поразяващ ефект!
  • 4 Поддръжка на, стари коли

    9 0 Отговор
    За всичко съм съгласна, но с меките краставици, положението хич не е,, розово,, нитрат....!!!!
  • 5 Радо

    18 0 Отговор
    Сутрин краставиците са най-твърди!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.