Last news in Fakti

28 Март, 2020 00:30 13 784 56

Мастурбацията повишава защитните сили при жените

  • мастурбация-
  • жени-
  • защитни сили-
  • полезна-
  • самозадоволяване

Вижте защо е толкова полезна

Мастурбацията повишава защитните сили при жените - 1
Снимка: Shutterstock

Самозадоволяването при жените помага за отвеждане на тялото до оргазъм без външна намеса. Типовете мастурбация при жените може да включват клиторна стимулация или по-дълбоко проникване с дилдо или вибратор. Според повечето дами, упражнението по самозадоволяване е изключително и забавно, и приятно за тях, макар и малко от тях да си признават, че го практикуват, пише puls.bg. Причината е вероятно в наложеното табу още от млада възраст да се обсъждат техниките и начините за мастурбация.

За женската мастурбация не се провеждат толкова много проучвания и не се водят толкова много дискусионни форуми, колкото за мъжката. Според учените, причината за това наложено табу е именно в начеващата еманципация, която прави жените много по-отговорни и не позволява този "грях" да се демонстрира като първичен инстинкт на тялото. Според специалистите по сексуална медицина женската мастурбация е изключително важна, поради което през последните години те започват да отделят все по-голямо внимание върху нея.

Според изследвания в областта, мастурбацията е полезна, защото създава по-голяма активност в сексуалния живот на дамите и позволява по-дълбоко изучаване на женското тяло и сетивност. Според тях, така жените ще изпитват много по-пълноценен секс и много повече удоволствие по време на полов акт. Според специалистите, при мастурбация дамите се учат много по-лесно как да достигат до оргазъм всеки път по време на секс. Това е един от най-добрите начини за по-дълбоко самоизследване на тялото им, включително установяване на най-чувствителните точки на тялото - клитор, G-точка и други ерогенни зони.

Но защо мастурбацията може да бъде толкова полезна?

Самозадоволяването, както за жените, така и за мъжете, според множество проучвания, се оказва, че е много полезно. Причината за това е, че по време на оргазъм започва каскада от биохимични реакции в тялото, които водят като краен резултат до повишено производство на ендорфини. Друг особено добре изразен ефект е освобождаване на напрежението в тялото, посредством неколкократна бърза стимулация на всички мускулни влакна в тялото, особено тези по вътрешните органи. Този ефект е полезен, защото освобождава тялото от натрупан ежедневен стрес свързан с работа и личностна ангажираност, която в повечето случаи вреди. Също така мастурбацията води до изхабяване на налични натрупани полови хормони, което е особено важно за правилната функция на половите жлези.

Според специалистите по сексуална медицина и имунология, редовното отвеждане на тялото до оргазъм по индиректен път стимулира и имунната система. След стимулацията на гладката мускулатура в тялото и освобождаване на напрежението, както и свръхпроизводството на ендорфини след оргазъм, учените провеждали изследвания в продължение на много години, с което установили, че още един клетъчен ред започва своето свръхпроизводство. Това са клетъчните редове на Т и В-лимфоцитните клетки. Основната функция на тези два класа клетки е осъществяване на имунни реакции в тялото, с което организмът се предпразва от вредното въздействие на заобикалящи вируси от околната среда. Самите В-лимфоцити по директен път започват производството на антитела, което според учените е особено важно при борбата с вирусни и бактериални инфекции в тялото.

Освен това високото ниво на ендорфини по време на оргазъм спомага на организма при борбата с ежедневните битови проблеми и определено доставя по-голямо щастие на жената. Друг важен ефект от мастурбацията при дамите е понижаване на сърдечно-съдовия риск. По време на оргазъм се развива генерализирано съкращение на гладкомускулните влакна в тялото, които в голям процент изграждат структурата на кръвоносните съдове. В частност, всички артериални стени съдържат гладкомускулни влакна. След настъпване на генерализираното съкращение, по време на оргазъм, тялото на жената започва да се кръвоснабдява много по-добре, стимулира се сърдечният мускул и настъпва невъзможност за задръжка на кръв в основните депа на тялото в крайниците и кожата, което в известен смисъл е и водещата причина за развитие на разширени вени и хемороиди.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бате Сашо

    17 4 Отговор
    Добрият секс ги повишава повече.

    Коментиран от #3, #33

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Кажи ни

    28 5 Отговор
    Вени , ти по колко пъти мастурбираш

    Коментиран от #15, #20

  • 7 брюксел1

    28 2 Отговор
    ние жените в брюксел редовно онанираме и вички сме в добро здраве най-лошо е като се счупи на вибратора и трябва да търсим мъже между джендърите
  • 8 Лорчето

    9 7 Отговор
    Я масторбирам от доста време ! Крюшо 😘
  • 9 ЛЪСКОВ

    19 0 Отговор
    ВСЕКИДНЕВЕН ОНАНИЗЪМ-ЗДРАВ И БОДЪР ОРГАНИЗЪМ.....

    ЛЪСКАМ БАСТУНА БАЦЕ...........НОН-СТОП.....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 одъртял комсомолец

    21 3 Отговор
    Още от времето на "Мъжът и жената интимно" съм разбрал, че и сексолозите и въобще подобни автори и авторки, които ужким "изследват" подобни теми, никак не могат да се освободят от собствената си физиология. Нещо повече, често се опитват да убеждават себе си и да налагат на всички останали под формата на "проучвания", че собствените им сексуални отклонения са най- нормалното и естествено нещо на света. Оргазамът със сигурност е нещо полезно, но не е задължително да е функция на самозадоволяването. Напротив. От личен опит знам, че мастурбацията се отразява крайно негативно на нормалния сексуален живот на такива жени. За такива жени сексуалният акт независимо колко дълго продължава е същинска досада. Едвам те дочакват да свършиш, за да те накарат да ги лижеш или да ги чешеш с пръст. Жени, които мастурбират често с времето губят способността си да получат оргазъм при нормален секс. Точно такива жени често изневеряват, като си мислят, че тръпката от новото и непознатото може и да ги доведе до "заветният" връх. За съжаление живеем във време, в което всякакви олигофрени се опитват да представят и налагат извратеното за нормално. По горната логика затворничките в сливенският затвор требе да са най- щастливите жени в държавата. Допускам, че повечето от тях чешчт клитори та се пукат.

    Коментиран от #14

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 нашето мнение

    5 12 Отговор

    До коментар #11 от "одъртял комсомолец":

    е, че не си одъртял комсомолец, а изкуфял пенционер
  • 15 Венелина Маринова

    7 5 Отговор

    До коментар #6 от "Кажи ни":

    Като ми гледаш това секси, черно бельо на снимката, каква бройка ти се върти в главата?
  • 16 Виваком и А1

    9 1 Отговор
    Затова ви разкодирахме каналите. Сутрин, обед, вечер онанизъм -цял живот здрав организъм. Много хора са сами по къщите и без това няма хинин и лекарства. Избързвам да напиша преди да е излязла и другата статия, колко калории се хабет тогава. С това стоене по къщите и наближава месец юни, трябва да можем да се погледнем в огледалото и да кажем, като Велко Кънев в "Бон шанс, инспекторе" -Ама, си ми и хубав бе!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 9 Отговор
    онанират самотните
  • 20 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Кажи ни":

    без подигравки хейтъри
  • 21 Слънце,

    7 1 Отговор
    Въздух, онанизъм- здрав и бодър организъм!

    Коментиран от #22

  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 5 Отговор

    До коментар #21 от "Слънце,":

    истина е
  • 23 ✔️Pompev ®️

    3 1 Отговор
    Този одъртял комсолец бил сексолог бе
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Pompev 🇧🇬

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Каква истина бе Хермес":

    Ко каза ся въ,аве учете се как се строи изречение бе,в маалата български не учите ли?
  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор
    БОГ да пази БЪЛГАРИЯ
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 след два месеца отново припомням

    5 2 Отговор
    Жените трябва задължително да мастурбират, т.е. да турят бирата на масата!

    Коментиран от #36

  • 29 Хари Шизоф

    2 2 Отговор
    Виж Ко Помпеф,интересното е при тебе ,ти кво помпиш.и въпреки това се хвалиш.,че и мастурбирал,не се хвалиш а ,,униваш,,недей за маааа говори,че си с катунарка,а за строежа на изречение ,неграмотна съм имам 7 клас,пък все не сме в училището ,,бардак,,...!(На контингента от помаклъка не се прави забележка,защото има компресори..!)Разбираема съм еди кой си ,любители на дърти коври,педали ,,смотани,,..!

    Коментиран от #32

  • 30 джедай

    7 1 Отговор
    Лошото ще настъпи след като жените се откажат от мъжете. Ще си мастурбират и ще са добре. Натам сме тръгнали с тия съвети към жените да са сами и да се самоопипват и самозадоволяват. Спряха списанието "Плейбой". Следва спиране на любовта между жени и мъже.Коронавирусът ще е виновен. Сигурно. Дилдото или вибраторът не могат да ви гушнат и стоплят,не подаряват рози и не говорят,скъпи дами!
  • 31 иван

    5 2 Отговор
    Вени ела аз да те мастурбирам
  • 32 Pompev

    0 2 Отговор

    До коментар #29 от "Хари Шизоф":

    Е за седми клас си супер,аз ако съм бил само до седми,можеше и да сам по зле
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Всъщност

    3 3 Отговор
    Аз предпочитам да си е*а жената вместо да онанирам. Венелина как ли е стигнала до това въодушевение от мастурбацията, сигурно мъжа и най сетне я е зарязал.

    Коментиран от #44

  • 39 Лорчето

    3 2 Отговор
    Е смръдливо и досадно порче 🙊
  • 40 мими

    1 0 Отговор
    така е
  • 41 Мина Анева

    3 1 Отговор
    Ще си изследвам половия орган.
  • 42 Крокодиляс

    4 0 Отговор
    Мастурбацията си е хубаво нещо. При този акт, чукаш който/която си искаш, когато си искаш и както си искаш.
  • 43 Маца от Обеля 13

    5 1 Отговор
    аз кат маструбирам и с другата ръка го забелвам яко на моя, и така свършваме. егатии кефа. и после - лизане до пресъхване. Е няма такъв кеф
  • 44 Гларус

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Всъщност":

    Ми тя няма мъж , девствена е -затова търка с ръката.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Лоретка

    0 0 Отговор
    🤣🤣🤣🤣 кратуната и светка 🤪
  • 54 Атанас

    4 1 Отговор
    Много обичам след като съм бил на нудистки плаж и като се прибера в хотела и под душа с маламашката направо ви е бедна фантазията на всички колко материал изхвърлям.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.