Last news in Fakti

11 Април, 2020 16:05 9 382 10

Рецепта за вечеря: Рибни кюфтета от сьомга

  • сьомга-
  • кюфтета-
  • риба-
  • какво да сготвя

Диетично кулинарно съвършенство

Рецепта за вечеря: Рибни кюфтета от сьомга - 1
Снимка: Shutterstock

Рецептата е лесна и определено ще достави удоволствие на любителите на морската храна.

Необходими продукти:

500 г обезкостено филе от сьомга, без кожа

2 тънки филии пълнозърнест хляб, стар (без кората)

1/4 връзка копър

1/4 връзка магданоз

2 стръка пресен лук

1 ч. л. горчица

2 бр. яйца

1/4 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л., сух риган

черен пипер

сол

брашно за овалване

лимони за гарниране

задушени броколи и лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

Филетата от сьомга се нарязват на много ситно или се пускат в месомелачка, пише gotvach.bg. Към смляната кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен копър, пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, червен пипер, горчица, суровите яйца и предварително натопените във вода и изстискани филии стар пълнозърнест хляб.

Каймата се омесва хубаво, покрива се и се прибира на хладно поне за час, за да се овкуси. След това отново се омесва и от нея се оформят с намокрени с вода ръце не много големи рибни кюфтета.

Рибните кюфтета от сьомга се овалват в съвсем малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в леко намаслен тиган с не залепващо покритие за няколко минутки и от двете страни.

Поднесете със задушени броколи и резен лимон.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    3 2 Отговор
    БАРЦЕЛОНСКИ ПРЕДЛАГА ПО ДОБРО ЯСТИЕ, КЮФТЕТА ОТ КОПРИВА..ЕВТИНО И ТРАЙНО..
  • 2 габровец от варна

    10 1 Отговор
    Венелинке,като даваш рецепти гледай да са по джоба на хората!Щото баба Влайка от 5-тия етаж едва ли ще има кинти за сьомга.
  • 3 Някой си

    8 1 Отговор
    Що си мислите, че сьомгата е нещо по-по-най?
    Има далеч по-вкусни риби......
    Та за кюфтаците, едно време на пазара в Червен бряг продаваха прясно изпечени рибени карначета на скара, е по-вкусно нещо не съм ял!
    Говоря за преди около 40 години...........
  • 4 инж технолог по хранене

    3 8 Отговор
    Много са хубави и апетитни.Аз ги харесвам и препоръчвам на приятели. Лека храна са и диетична. Богата е на омега-3 мастни киселини и протеини. Сьомгата е пастървова риба и трябва да се готви на около 250 градуса за да стане хрупкава.

    Коментиран от #9

  • 5 пенсионер

    4 0 Отговор
    днес нищо по-малоумно не бях чел ! а съм си гастроном.
  • 6 чернобил онлайн

    6 0 Отговор
    Давайте рецепти за боб , леща , ориз , картофи , каква е тази сьомга . Утре сигурно ще е рецепта с риба тон .
  • 7 Цвета

    1 0 Отговор
    Така е. Риба един тон.
  • 8 Питам

    6 0 Отговор
    А пари откъде за сьлмга бе? Абе вие живеете май в някакъв си свой свят...?
  • 9 Алооо пловдив

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "инж технолог по хранене":

    Пиеш ли си хапчетата
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.