Рецептата е лесна и определено ще достави удоволствие на любителите на морската храна.
Необходими продукти:
500 г обезкостено филе от сьомга, без кожа
2 тънки филии пълнозърнест хляб, стар (без кората)
1/4 връзка копър
1/4 връзка магданоз
2 стръка пресен лук
1 ч. л. горчица
2 бр. яйца
1/4 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л., сух риган
черен пипер
сол
брашно за овалване
лимони за гарниране
задушени броколи и лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
Филетата от сьомга се нарязват на много ситно или се пускат в месомелачка, пише gotvach.bg. Към смляната кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен копър, пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, червен пипер, горчица, суровите яйца и предварително натопените във вода и изстискани филии стар пълнозърнест хляб.
Каймата се омесва хубаво, покрива се и се прибира на хладно поне за час, за да се овкуси. След това отново се омесва и от нея се оформят с намокрени с вода ръце не много големи рибни кюфтета.
Рибните кюфтета от сьомга се овалват в съвсем малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в леко намаслен тиган с не залепващо покритие за няколко минутки и от двете страни.
Поднесете със задушени броколи и резен лимон.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ръмпези
16:10 11.04.2020
2 габровец от варна
16:13 11.04.2020
3 Някой си
Има далеч по-вкусни риби......
Та за кюфтаците, едно време на пазара в Червен бряг продаваха прясно изпечени рибени карначета на скара, е по-вкусно нещо не съм ял!
Говоря за преди около 40 години...........
16:13 11.04.2020
4 инж технолог по хранене
Коментиран от #9
16:16 11.04.2020
5 пенсионер
16:35 11.04.2020
6 чернобил онлайн
16:35 11.04.2020
7 Цвета
16:38 11.04.2020
8 Питам
16:38 11.04.2020
9 Алооо пловдив
До коментар #4 от "инж технолог по хранене":
Пиеш ли си хапчетата17:44 11.04.2020
10 Този коментар е премахнат от модератор.