ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Рибни кюфтета от сьомга

Диетично кулинарно съвършенство

Публикувана: 11 Април, 2020 16:05
10 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1914
Рецепта за вечеря: Рибни кюфтета от сьомга
Снимка: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Рецептата е лесна и определено ще достави удоволствие на любителите на морската храна.

Необходими продукти:

500 г обезкостено филе от сьомга, без кожа

2 тънки филии пълнозърнест хляб, стар (без кората)

1/4 връзка копър

1/4 връзка магданоз

2 стръка пресен лук

1 ч. л. горчица

2 бр. яйца

1/4 ч. л. червен пипер

1/2 ч. л., сух риган

черен пипер

сол

брашно за овалване

лимони за гарниране

задушени броколи и лимон за поднасяне

Начин на приготвяне:

Филетата от сьомга се нарязват на много ситно или се пускат в месомелачка, пише gotvach.bg. Към смляната кайма се добавят нарязаните на много ситно пресен копър, пресен магданоз и пресен лук, сол, черен пипер, сух риган, червен пипер, горчица, суровите яйца и предварително натопените във вода и изстискани филии стар пълнозърнест хляб.

Каймата се омесва хубаво, покрива се и се прибира на хладно поне за час, за да се овкуси. След това отново се омесва и от нея се оформят с намокрени с вода ръце не много големи рибни кюфтета.

Рибните кюфтета от сьомга се овалват в съвсем малко брашно, изтупват се от излишното количество и се изпържват в леко намаслен тиган с не залепващо покритие за няколко минутки и от двете страни.

Поднесете със задушени броколи и резен лимон.

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.3 от 4 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Ръмпези
1 Отговор
БАРЦЕЛОНСКИ ПРЕДЛАГА ПО ДОБРО ЯСТИЕ, КЮФТЕТА ОТ КОПРИВА..ЕВТИНО И ТРАЙНО..

Оценка:
-2 +3

габровец от варна
2 Отговор
Венелинке,като даваш рецепти гледай да са по джоба на хората!Щото баба Влайка от 5-тия етаж едва ли ще има кинти за сьомга.

Оценка:
-1 +10

Някой си
3 Отговор
Що си мислите, че сьомгата е нещо по-по-най?
Има далеч по-вкусни риби......
Та за кюфтаците, едно време на пазара в Червен бряг продаваха прясно изпечени рибени карначета на скара, е по-вкусно нещо не съм ял!
Говоря за преди около 40 години...........

Оценка:
-1 +8

инж технолог по хранене
4 Отговор
Много са хубави и апетитни.Аз ги харесвам и препоръчвам на приятели. Лека храна са и диетична. Богата е на омега-3 мастни киселини и протеини. Сьомгата е пастървова риба и трябва да се готви на около 250 градуса за да стане хрупкава.

Коментиран от #9


Оценка:
-8 +3

пенсионер
5 Отговор
днес нищо по-малоумно не бях чел ! а съм си гастроном.

Оценка:
-0 +4

чернобил онлайн
6 Отговор
Давайте рецепти за боб , леща , ориз , картофи , каква е тази сьомга . Утре сигурно ще е рецепта с риба тон .

Оценка:
-0 +6

Цвета
7 Отговор
Така е. Риба един тон.

Оценка:
-0 +1

Питам
8 Отговор
А пари откъде за сьлмга бе? Абе вие живеете май в някакъв си свой свят...?

Оценка:
-0 +6

Алооо пловдив
9 Отговор

До коментар #4 от "инж технолог по хранене":


Пиеш ли си хапчетата

Оценка:
-0 +3

10
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Кубрат Пулев
Българският боксьор в тежка категория коментира предстоящия си двубой с Антъни Джошуа
Говоря, когато поискам (отговаря на въпрос на журналист дали говори английски език, смее се). Вярвам, че ще спечеля. Не знам как, но ще спечеля."

Още бисери
ТОП 5