27 Август, 2012 07:30 6 695 1

Наш проект на Световния конгрес по дентална медицина

  • дентална медицина-
  • световен конгрес-
  • мария денчева-гарова-
  • ани киселова-
  • медицински университет-
  • хонг конг
Наш проект на Световния конгрес по дентална медицина - 1
Проф. д-р Ани Киселова, дмн и Гл. асистент д-р Мария Денчева-Гарова, дм

От 29 август до 1 септември в Хонг-Конг ще се проведе 100 юбилеен световен конгрес по дентална медицина. Това е уникално събитие в денталния календар за 2012 година, на което като лектори   ще вземат участие световно известни учени, клиницисти и експерти от всички области на денталната медицина. 

България също ще има свои представители на този глобален научен форум. Това са водещи учени от Факултета по дентална медицина на Медицинския университет в  София, работещи по проект финансиран от Фонд Научни Изследвания  с ръководител проф. д-р Ангелина Киселова, дмн. Научните резултати от този проект, свързан с денталното здраве на пациенти с извършена  и предстояща органна трансплантация, ще бъдат представени в доклад от д-р Мария Денчева-Гарова, дм, Главен асистент в Катедра „Образна и орална диагностика” както и в постерна сесия от доц. д-р Теодора Болярова-Конова, дм.

С реализирането на този проект Медицинския университет в София и в частност неговия Факултет по дентална медицина се нарежда на едно от водещите места в света по разработване на научни програми, които са свързани с изследвания на денталното здраве на медицински компрометирани пациенти и високотехнологични методи за превенция и лечение.

За успешното реализиране на тази иновативна научна програма задължително трябва да се отчете не само ролята на такива научни авторитети като проф. Киселова, но и на младите членове на научния колектив, водени от д-р Мария Гарова, дм. Незаменима тук е и ролята на Фонд Научни Изследвания при Министерството на образованието, младежта и науката, със средства от който, на конкурсен принцип, е финансиран проекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 любопитен

    1 0 Отговор
    как решихте, че сте сред водещите места... не виждам цитирани публикации