Last news in Fakti

17 Май, 2020 14:54 8 809 83

Скопие: България е записала Ванга като македонка

  • баба ванга-
  • пророчица-
  • струмица-
  • македонка-
  • паспорт

В паспорта на петричката пророчица от 1953-та година графата "народност“, е записано "македонка“

През 1953 година българските власти са издали паспорт на Баба Ванга, в който, в графата "народност“, е записано "македонка“, пише на страницата във Facebook на "Македонска Диаспора“, цитирана от близкото до ВМРО-ДПМНЕ скопско електронно издание “Курир“.

Изданието припомня, че Баба Ванга (по паспорта от 1953 година – Вангя Пандева Гущерова) е родена в Струмица през 1911 година и по-голямата част от живота си е прекарала в Рупите, Петричко, в Кожух планина и е починала на 11 август 1996 година в София.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рупите

    131 8 Отговор
    Стига преметахте кокалите на жената! Как не ви е стам гнусни скопляци! Вие, дадохте ли нещо пенсия на жената преживе? Нещо смотаната македоня направила ли е за жената? Я марш псетааа

    Коментиран от #65

  • 2 опорна точка

    81 12 Отговор
    Аз пък давам на македонците Путин. Да си го пишат македонец.

    Коментиран от #18

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 123

    61 3 Отговор
    Селяндуре, Сър! Упс, македонци!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ГЕРП=БКП

    54 14 Отговор
    Ние даваме пожарникаря на македонците. Да си го вземат за македонец.

    Коментиран от #30

  • 7 Дддд

    53 1 Отговор
    То и аз викам на колегата (Александър) сашо-македонеца пък той е влах от видинско,от скопие що го не впишат и него в регистъра си.
  • 8 При

    45 1 Отговор
    циганите се е пишело народност - циганин , при турците - турчин , при арменците - арменец , при евреите - евреин и т.н. !
  • 9 Обективен

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Що бе ти какъв си,ескимос?
  • 10 Вангелия Гушерова

    71 8 Отговор
    Искам приемането на тази западна покрайнина да бъде спряна за ЕС докато не почнат да ни лазят по корем! Тази територия е Българска и Българска ше бъде! Свиквайте, въпрос на време е!

    Коментиран от #23, #63

  • 11 Ганьо

    11 18 Отговор
    Значи не е Ганьовица...
  • 12 балкански варварин

    51 2 Отговор
    В края на 20-те години на XX век се заражда идеята за създаването на македонска нация. Първоначалната идея е за създаването на единна нация, съставена от всички етнически елементи, които да образуват самостоятелна република в бъдещата Балканска федерация. В действителност македонската идентичност се приема единствено от етническите българи, населяващи Вардарска Македония, която е в състава на Кралство Югославия. Развитието на процеса е в резултат на тогавашната югославска политика, целяща изтриването на българската национално самосъзнание в населението на Вардарска Македония и заменянето и със сръбска.
    Комунистите са виновни!

    Коментиран от #27, #28

  • 13 ТтТ

    34 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    Това деление на българи и македонци идва от комунисти не от българите! А тези хора сЪ припознали Русия за своя родина!!!!

    Коментиран от #17

  • 14 Тошко

    30 1 Отговор
    Цялото земно кълбо е македонско, не знаете ли бе? Питайте с питане един доста деца има.
  • 15 Питам

    36 3 Отговор
    До кога нашите плазмодиии, демек политици ще си мълчат! Мен лично поведението на скопските мазници ми е противно и нагло! Превземай и това е!
  • 16 Тази

    36 0 Отговор
    Провокативна дъвка , се върти по сайтовете от няколко дни. ( великите ) македонци , като не искат да признаят фактите от обща история, на около хиляда
    години ще почнат да се срамуват , поради що са албанци..
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Ахил

    3 7 Отговор

    До коментар #2 от "опорна точка":

    А ти си путьо

    Коментиран от #39

  • 19 Политиката е защита на личните интереси

    26 3 Отговор
    Бойко нали го играе "Бащица на балканите"...Всички ще ги джироса в ЕС, а те ще му благодарят с псувни на чист сръбски език. Никой, повтарям-НИКОЙ не обича да му напомнят какъв е бил в миналото. Макетата-че са българи, а елитът ни-че идва от мутрите и "Магурата".
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Историк

    28 0 Отговор
    Прочетете първо за действията на БКП под диктовката на Коминтерна и Сталин в Пиринска Македония през периода 1946-1953 и тогава ще разберете истината.
  • 22 Тази

    12 0 Отговор
    Провокативна дъвка , се върти по сайтовете от няколко дни. ( великите ) македонци , като не искат да признаят фактите от обща история, на около хиляда
    години ще почнат да се срамуват , поради що са албанци..
  • 23 Буби

    2 8 Отговор

    До коментар #10 от "Вангелия Гушерова":

    Да бе,ти мн неща може да искаш ама кой ще те чуе. Нали те имат право на самоопределяне и не искат да са фашисти а Македонци
  • 24 Долни копе/ета !

    25 2 Отговор
    Македония е отнета ОЩЕ НА БЕРЛИНСКИЯТ ДОГОВОР - 1878 При ОТО БИСМАРК ! Същият Бисмарк, който след Априлското въстание , при обръщението ни към Германия за съдействие ни заяви : " Само РУСИЯ може да ви ПОМГНЕ , там отравяйте петиции !" Същия Ото Бисмарк ни РАЗДЕЛИ 1878 г не само без ТЕРИТОРИЯТА Македония но и на две Българии : Свободната - " КНЯЖЕСТВО " и турска автономия Източна РОМЕЛИЯ ! Над нашата земя апетитите на ЗАПАДА винаги е бил един и същ а НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ винаги - ДУПЕДАВЦИ и МЕКЕРЕТА !

    Коментиран от #42

  • 25 1122

    3 11 Отговор
    към №12.Незнайко,кога Югославия е била кралство?Продължавай да си чоплиш носа и не се меси там където не знаеш!

    Коментиран от #48

  • 26 джаич

    15 3 Отговор
    Дядо ми и баба ми от Горна Джумая ( Благоевград ) и двамата родени в Гърция - Егейска Македония също бяха с бълг. паспорти в които пише националност македонци . Знам , че когато се караха предпочитаха да говорят на гръцки смесвайки димотики с думи на катаревуса , а друг път на странния аромънски език .

    Коментиран от #68

  • 27 копи пейст

    11 6 Отговор

    До коментар #12 от "балкански варварин":

    ВЕСТНИК “РАБОТНИЧЕСКО ДЕЛО” №78 от 04.12.1933г.

    “ЗА НАЦИОНАЛНИЯ ВЪПРОС”

    В брой 23 на в. “Работничка” в уводната статия за Ньойския договор е казано, че с този договор били отрязани живи части от снагата на България, Тракия, Македония, Добруджа и Западните покрайнини. Македония, Тракия, Добруджа - живи части от снагата на България? Как е могла редакцията на пролетарския вестник “Работничка” да допусне в своите колони подобна дива националистическа мисъл, за радост на българските империалисти? Или за редакцията на в.”Работничка” не е още ясно, че Тракия, Македония и Добруджа, не са български земи отрязани от снагата на България, а земи чужди, които националистическа България иска да завладее за да ги подложи на зверска колониална експлоатация? Нима не е ясно на редакцията на в.”Работничка” че фашистка, империалистическа България в съгласие с империалистите победители получи живи части от снагата на Македония и Тракия, които като завладени и чужди земи тя подложи на двойна колониална експлоатация и гнет? Как е могла редакцията на в. “Работничка” да допусне тази дива националистическа лъжа за българския характер на Тракия, Македония, също и Добруджа и по такъв начин да стане проводник на великодържавния български шовинизъм и да му даде право върху Македония, Тракия и Добруджа? Случайно ли е допусната от пролетарския вестник “Работничка” тази недопустима грешка или тук има нещо повече? Ако тук има недоглеждане от страна на редакцията - това е една недоп

    Коментиран от #29

  • 28 Македонската идентичност се е приела

    23 0 Отговор

    До коментар #12 от "балкански варварин":

    от някои българи,в Македония, защото ги чака Голи отток или друг затвор. БГ е абдикирала от българите там. Било е жесток терор,от страна на УДБА и титовата милиция.
  • 29 копи пейст

    9 4 Отговор

    До коментар #27 от "копи пейст":

    Ако тук има недоглеждане от страна на редакцията - това е една недопустима немарливост. Ако ли пък редакцията действително смята Тракия, Македония и Добруджа за “отрязани части от снагата на България, то това е толкова опасна работа, че трябва веднага да се обърне внимание върху редакцията на оня наш вестник на който е поверена една от най-отговорните задачи на мобилизация на трудещите се жени срещу империалистическата политика на фашистка България и готвещата се война. За честта на в. “Работничка” ние не допускаме редакцията да мисли, че Тракия, Македония и Добруджа са “отрязани части от снагата на България” Но все пак допуснатата грешка на в.”Работничка” трябва да ни накара да се замислим върху следното.
    Има не малко класосъзнателни, които мислят, че Македония, Тракия и Добруджа, са български земи. Тези уж класосъзнателни са заблудени от обстоятелството, че в Македония, Тракия и Добруджа наистина живеят значителни компактни маси българско население. Едни от тия уж класосъзнателни (предимно интелигенти) не могат да видят по-далеч от носа си и мъдруват лукаво, а други явно не са ликвидирали с националистическите и шовинистични предразсъдъци, които са още живи у тях. “Разтърси някой руски комунист и ще видиш у него великодържавния руски шовинист” казваше Ленин преди 13 години. “разтърси някой български класосъзнателен и ще видиш у него великодържавния български шовинист” с пълно основание можем да кажем и ние. Ние сме длъжно да вникнем в дълбокия смисъл

    Коментиран от #31, #34

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 копи пейст

    8 6 Отговор

    До коментар #29 от "копи пейст":

    Ние сме длъжно да вникнем в дълбокия смисъл на думите на великия учител, да разберем колко дълбоко е съумяла буржоазията да вкорени националистичните и шовинистични предразсъдъци в масите, че от тази зараза не са се очистили мнозина класосъзнателни, за да стане ясна всичката важност на нашата задача в борбата срещу великодържавния шовинизъм, както и срещу дребнобуржоазния национализъм. В лицето на онези уж класосъзнателни, които мъдруват върху обстоятелството, че “в Македония, Тракия и Добруджа живее компактно българско население” ние трябва да открием проводници на великобългарския шовинизъм.
    Една от най-главните наши задачи, в борбата срещу войната във връзка и с класовото пролетарско разрешение и на националния въпрос, това е борбата срещу великодържавния шовинизъм и дребнобуржоазния национализъм. Дългът на нашия печат е да разкрива всички проявления на великодържавния и дребнобуржоазния национализъм, водейки борбата срещу великодържавния шовинизъм по националния въпрос, като главна опасност в редовете на българските работници и селяни. Нашата задача е да разобличаваме, неуморно българския великодържавен шовинизъм, лъжата за българския характер на Македония, Тракия и Добруджа - това прикритие за завоевателната империалистическа политика на фашистка България. Нашата задача е да доказваме неуморно, че Македония, Тракия и Добруджа, трябва да принадлежат на македонци, тракийци и добруджанци. Задачата на нашия печат е да мобилизираме българските работници,

    Коментиран от #33

  • 32 Нашите

    6 2 Отговор
    Са предателите на българските интереси - които винаги са а и до днес са гонели само лична изгода ! ОСВОБОЖДАВАТ от робствони Русия - когаго чорбаджиите са против, но веднага поемат властта ! Руският Княз провежда СЪЕДИНЕНИЕТО 1885 и незабавно пак ЧОРБАДЖИИТЕ го свалят от власт и прогонват от България. И до ден днешен НАШИТЕ нашите Политици са долни копе/ета ! Що проблем ли има нещо ? А нашата Държавна Сигурнот - мачка винаги онзи който каже правдата !
  • 33 копи пейст

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "копи пейст":

    Задачата на нашия печат е да мобилизираме българските работници, работнички, селяни и селянки на борба срещу завоевателната политика на българския империализъм за осуетяване на готвещата се война и въоръжена антисъветска интервенция, да мобилизира трудещите се маси у нас на борба под лозунга за правото на Македония, Добруджа и Тракия за пълно национално самоопределение до отделяне в самостоятелна държавна единица под лозунга за единен работнически фронт на пролетариата и угнетените народи и националности на Балканите.
    Дългът на в.”Работничка” е да провежда неуморно тази задача сред трудещите се жени без което самото нейно изпълнение е невъзможно, а не да допуща такива грешки, които я правят несъзнателно проводник на великобългарския шовинизъм.
    Надяваме се, че редакцията на в.”Работничка” ще разбере добре своята грешка и ще я поправи, не само чрез необходимата за случая самокритика, но и чрез всестранното подобрение на вестника, чрез работата за неговото издигане на ленинска височина за да бъде той истински борчески тръбач на класовата пролетарска идеология и класов организатор на работничките и всички трудещи се жени в нашата страна.
    читател на в. “Работничка”
    ВЕЧЕ ЯСНА ЛИ Е НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПРЕДАТЕЛСКАТА РОЛЯ НА КОМУНИСТИТЕ???

    Коментиран от #60

  • 34 Нещо се бъркаш!

    7 2 Отговор

    До коментар #29 от "копи пейст":

    Ако последното е вярно,класово осъзнатия комунист Добри Терпешев,щеше да бъде “шовинист” и нямаше да предаде беломорска Тракия,без нищо на гърците,след 9.09.1944 г.,въпреки че съюзниците,вкл.СССР са били готови тази територия да остане българска.

    Коментиран от #37

  • 35 Да вярно е

    4 13 Отговор
    Вангжа е била на 42 тогава и пророк и разбира се че е е приела че е македонка а не българка Чиста македонка от Струмско

    Коментиран от #41, #67

  • 36 jorj

    16 2 Отговор
    Много ясно, комунистите измислили македонската нация как да я запишат?!!!! Поука трябва, поука !!!!! И забрана на БСП /БКП изродите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ¡!!!!!!!!!! ¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ¡
  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 0 Отговор

    До коментар #34 от "Нещо се бъркаш!":

    ............бай Добри Терпешев, е извел Българската Армия от Егея, без някой да го е карал. Сталин като е научил за този гаф, направо е побеснял...

    Коментиран от #43, #44, #45

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Шопо

    10 0 Отговор
    Я не знам що ги не блокираме тия кекавци за Европа?!!!!
  • 41 Приела е,че е македонка,като българка,

    13 0 Отговор

    До коментар #35 от "Да вярно е":

    населяваща географската област Македония. Както казват в Добруджа, на българите добружанци,заселили географската област на наша територия. Те,да не би да са от “държавата” Добруджа.

    Коментиран от #46

  • 42 ГЕРБ Народните милионери

    5 2 Отговор

    До коментар #24 от "Долни копе/ета !":

    На Берлинския конгрес Бисмарк е само посредник. Основните виновници за провала на Сан-Стефанска България са на първо място Англия, която покровителства в лицето на Дизраели турската империя и не желае нейното отслабване и засилването на позициите на Русия на Балканския полуостров. Тя се договаря с Австро-Унгария за съвместни действия, а Дунавската империя се стреми към разширение на юг. На Берлинския конгрес тя получава Босна и Херцеговина със статут на протекторат, а след 30 години - през 1908 година ги присъединява окончателно, като става повод за засилване на хърватския и сръбския шовинизъм и тероризъм, довел до убийството на Франц-Фердинанд, австрийския престолонаследник и това става повод за избухването на Първата световна война.

    Коментиран от #50

  • 43 копи пейст

    9 1 Отговор

    До коментар #37 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ... След изтеглянето на германците от територията на Македония през ноември между 28 и 30 декември1944 година в Скопие cе провежда Второто заседание на Антифашисткото събрание за освобождение на Македония (АСНОМ) В качеството се на самообявила се за върховна представителна и изпълнителна институция АСНОМ взима решение за включване на Вардарска Македония като федерална дъpжoвo в pа ките на Югославската Федерациа!!! Като пpедставител на правителството на България и на БРП (к), Добри Терпешев приветства “освобождаването” на Македония ” и “cпpаведливото решаване на македонския въпрос”!!! чрез даденото право на Макединия “да живее независима и свободна”! В заключение, без никой да го е упълномощавал, той говори от името на българското население от Пиринския край и обещава “че трябвало да се върне този дял от Македония, който днес се намира в границите на България и да се приобщи към Македония в Югославия”?!?!?!?!! Само по една случайност не се повтаря беломорската трагедия!!!!! Направената “декларация” от Добри Терпешев изумява дори и английските дипломати, които се оказват по-големи патриоти от него. Чpез незабавни дипломатически действия от страна на английското външно министерство и неговите представители в Москва, Белград и София Великобритания заявява, че е против всякакво прекрояване на българи-югославската граница и против всякакви претенции и налудничави идеи за изкуствено създаване на “велика Македония” под сръбско ръководство!!! Подобни разговори c бъ

    Коментиран от #47, #49

  • 44 К/рвйо , днес Сталин го няма

    0 3 Отговор

    До коментар #37 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Що не викнем УРА и се ОБЕДИНИМ какта Княза ни обяви 1885 СЪЕДИНЕНИЕТО ? А п/тьо Маринкин ! Мад/рчо ! Все някой друг ни е виновен - народа проблеми няма и ще го стори СЪЕДИНЕНИЕТО с Охридската българска наша теритоно от ЖЪЛГИТЕ ПАВЕТЕ дето вече няма СТАЛИН има ГД БОБ и сянката на Държавна Несигурнаст ще те вразумявт ! Затвори си мутражника че ти ВУНЯТ ГНИЛЬОЦИТЕ ! Червей !
  • 45 Точно така е! Прав си!

    10 0 Отговор

    До коментар #37 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Добри Терпешев е смятан за най-тъпия управник.

    Коментиран от #55

  • 46 Да вярно е

    1 13 Отговор

    До коментар #41 от "Приела е,че е македонка,като българка,":

    Добруджа никога не е имала комитет ВМРО , никога не е имало и шопски комитет , странджански ..и т.н Вие нямате Яне Сандански и доктрина за независима държава Шопия Ние имаме още от Кресненското въстание...И знаме с име Македония Да си македонка е друго , не е област ...Самосъзнание за отделен народ македонски е колко и да драскате друго
  • 47 А ти днеска кокво предлагаш ?

    1 4 Отговор

    До коментар #43 от "копи пейст":

    Зяпаш и "духаш" както всички до сега наши плашип/тарници ! Долно копе/е !
  • 48 в периода

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "1122":

    1918г-1945г

    Коментиран от #66

  • 49 копи пейст

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "копи пейст":

    Подобни разговори c българския миниcтър нo външните pаботи Петко Стойнев провежда и английският представител на Англия в Бългopия Хестън. Ocновина тема е дали декларацията на Добри Терпешев на Второто заседание на АСНОМ, че Бългopия е готова да върне на Югославия Пиринска Македония, е официална позиция на българското пpавителство. Първият български дипломат го успокоява, че Терпешев е говорил като представител на БРП (к), а не като представител на правителството, че то за разлика от англичаните не е изпращало на споменатото заседание официален представител. С този гаф обаче дори и за партийните му другари станало безпощадно ясно, че колегата им е безнадеждно тъп! Решили пpи пъpва възможност дo го назначат на друга длъжност и и пecтепенно да го махнат от изпълнителната влocт. Назначили го за председател на Върховния Стопански съвет и на Държавната планова комисия... (1945–1950). С идването ма Вълко Червенков на власт го изпратили в още по-глуха линия - председател на Международния cъюз нo борците пpотив фoшизмo. Но и на новото поприще бай Добри продължавал да бълва глупости...Бил много негативен и почти не оставял въпрос, независимо от коя сфера на живота, да не вземе отношение. За щяло и нещяло дръпваш обширни течи, които богато гарнирал с "народни мъдpости”и нецензурни фpази. Казват,че много обичал да обяснява защо народната владт няма да падне: “И на коча чудете се клатят, ама не падат!” Копирано от 168 часа
  • 50 Първата световна е

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "ГЕРБ Народните милионери":

    Година когато в щата Ню Джърси се сформира ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ - частна организация на едрият капитал. А убийството на ФРАНЦ е същота както и ракетата 2001ва год която удари Пентагона и самолетите - " Близнаците" в Ню Йорк ! Пудренето винаги помага както и днес " КОРОНАТА !" ЗАПАДА е в КРИЗА и са нужни масови РАЗРУШЕНИЯ СМЪРТ и БЕДНОТИЯ и отново старата песен на нов глас !

    Коментиран от #51

  • 51 Първата световна е

    7 0 Отговор

    До коментар #50 от "Първата световна е":

    Със създаването на ФЕДЕРАЛНИЯТ РЕЗЕРВ ! Война се прави с много па.и - за да направиш - " ПАРИ ПРИМ " фо.мулата е една и съща : (П - Стока - П'). А от телевизията ще ни будалкат с акциите на ФК"Левски", кой заплодил манекенката от Барселона , може ли да го вкараш на любимата в " задния двор" как е Райна и Азис. И резултата е на лице - държава от Замбибарци!
  • 52 Защо пуснаха сега

    1 0 Отговор
    Защо се ровичкат ту с Русия а сега и с Китай ? Деригента е в КРИЗА - пресмъртна криза ! Яка КРИЦА и тогава змията е най - опосна !

    Коментиран от #54

  • 53 радев

    11 0 Отговор
    Те албанците ще ви оправят.Тогава ще избирате албанци или българи!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Тахтаба

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "Точно така е! Прав си!":

    А ти за заострен отворко ли се имаш? Пъпеш !
  • 56 Днес е чест и хвала да хулиш !

    1 1 Отговор
    Русия ! А колко ти е ШИКАЛКАТА ,не е важно !
  • 57 ГД БОБ никога не ще те посети

    1 1 Отговор
    Щом хулиш Русия !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Възмутен

    14 1 Отговор
    Г-н Борисов, г-жо Захариева, докога една новоизлюпени, двумилионна държава ще се подиграва на България. Не мога да разбера от какво се страхувате, нито могат да ни нападнат, нито да ни спрат Еврофондовете, нито да ни затворят някакъв важен коридор. Като гледам какви изказвания от техните политици против България, въобще не ви впечатляват, си мисля, че играете някаква задкулисна игра. Македония е единствената държава, срещу която можем категорично да защитим интересите си и да отстояваме позицията си. Защо мълчите като........ Гърците ги накараха да сменят името си, като въобще не им обръщаха внимание на глупостите. Защо не ударите по масата и не им кажете да си гледат работата. Вие не смеете да се обадите срещу една никаква държава, за която толкова много сме направили, ние очакваме да отстоявате интересите ни пред силните държави. И сега да не започнете, че езика на дипломацията, че в името на добросъседските отношения, че евроатлантическите ценности. Стига са ни газили и мачкали. Нямате ли малко, мааалко чест, достойнство. Все още сме хора. Засега не сме чипирани.
  • 60 Предателите са винаги чорбаджиите

    2 3 Отговор

    До коментар #33 от "копи пейст":

    Пред жълтите павета !

    Коментиран от #62

  • 61 Днес комунисти няма !

    2 2 Отговор
    Хайде Вземете я ! Копе/ета некадърни !
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Калоян

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Вангелия Гушерова":

    Твурде глупаеи сме да си вземем нещо дори и наше да е. Албанците обаче не са, албанският е официален език на територията, въпрос на ереме е да претопят македонското малцинство там.
  • 64 Днес пак сме със Запада и пак търсим

    1 3 Отговор
    СТАЛИН ! На калпавия Х , вълната му пречи ! Шибанд/аци и плашип/тарници некадърни !
  • 65 Че къде дават пенсия

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рупите":

    Само заради това, че си от определен етнос?
  • 66 Само уточнявам

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "в периода":

    Периода е 1929-1941. Преди това е била с друго име. А след това не е съществувала като самостоятелна държава.
  • 67 Чул

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Да вярно е":

    Тогава не е било възможно да се противопоставиш на волята на БКП. Знаете- лагери, присъди, безследно изчезнали. Не само Ванга, никой не е могъл да промени това. Същото е било и в Македония. Повелята на коминтерна и Тито трябва да се изпълняват безпрекословно, ако искаш да оцелееш. Ако Сталин е бил решил не е било проблем и пакистанци да ги направи.

    Коментиран от #69

  • 68 Вуте

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "джаич":

    Значи са власи.
  • 69 Били

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Чул":

    Такава е била политиката тогава.
  • 70 Ами те и Ботев и Левски

    2 0 Отговор
    Са записани османци
  • 71 Rimbi

    1 0 Отговор
    Северна Мъкедония е предявила че са измислили слънцето.

    Коментиран от #76

  • 72 Хасан

    0 2 Отговор
    Абе то и аз се считам за турчин, ама при последните избори в графа етнос ме писаха ром.
  • 73 Зимайте си я

    2 0 Отговор
    Целата е ваша, нищо че цял свят я знае кзто македонка от български произход :)))
  • 74 Николай

    2 0 Отговор
    Моята баба е от Пирот това са географски ширини.Както Добруджа Тракия Делиорман и др.Нямат никакво място в Евросъюза ако не се разпадне.Нашите политици не реагират и нямат смелостта на Гърците.Виж ако трябва да задържат Българин за истървана дума или друго няма проблем.Но това е по- лесно.Ако удариш Лъва ще те убие.Колкото и мравки да тъпчеш няма да те убият.
  • 75 Мария

    4 2 Отговор
    ОРГАНИЗИРАНО МЕРОПРИЯТИЕ НА ПАРТИЯТА МАЙКА.В ЦЕЛИЯ ПИРИНСКИ КРАЙ СА СМЕНЯЛИ НАСИЛСТВЕНО ПАСПОРТИТЕ С НАРОДНОСТ БЪЛГАРСА ЗА НОВ С МАКЕДОНСКА.НЕСЪГЛАСНИТЕ СА БИЛИ БИТИ И НАСИЛСТВЕНО ПРИНУЖДАВАНИ КАЗВАТ,ЧЕ ДОРИ Е УМАЛО УБИТИ ПО ТОЗИ ПОВОД .ИМАХ КОЛЕЖКА ЩЕРЬОНА СЕ КАЗВАШЕ КОЯТО ЗА ИЗВЕСТЕН ПЕРИОД Е БИЛА ПИСАНА КАТО МАКЕДОНКА.ПОСЛЕ ВЕЧЕ НАРОДНОСТА ОТПАДНА ОТ ВЪТРЕШНИТЕ ПАСПОРТИ.ТА И ТОВА БЕ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ИНСТРУКТАЖ НА БРАТЯТА ОТ МОСКВА,КОЙТО ЛЮБИМАТА ПАРТИЯ БЕЗПРИКОСЛОВНО ИЗПЪЛНИ ПРЕДАВАЙКИ ЧЕДАТА СИ НА ИЗМИСЛЕНАТА НАЦИОНАЛНОСТ МАКЕДОНСКА.
  • 76 Мария

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Rimbi":

    ТО Е ВЯРНО СЕГА ЩЕ ИЗМИСЛЯТ ИМЛАДАТА ЛУНА И ЩЕ Я СЛОЖАТ НА НАЦ.СИ ФЛАГНАТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Не е маке

    3 2 Отговор
    До края на 80 години комунистите даваха право
    който се мисли за македонец да се запише в паспорта като такъв бкп бсп защо мълчат
    Червена простащина.

    Коментиран от #79

  • 79 А днес няма БКП

    2 0 Отговор

    До коментар #78 от "Не е маке":

    Ти защо мълчиш а не обявиш СЪЕДИНЕНИЕТО ? Няма го Сталин, кой те държи за топките ? Хайде - действайте ! Истината е че ДЕЛБАТА НИ Е ОТ ЗАПАДА ! Записана от Ото Бисмарк 1878ма година в Берлинският договор ! И днес кьопавите и некадърни лайк/чки търсят кой е виновен. Но да променят ИСТОРИЯТА - нишан никакъв недават !
  • 80 JJjend

    1 0 Отговор
    Ех, тия македонци, като ги гледам какви са к*рви. Май са си чисти българи :DDD
  • 81 ЪРП

    2 0 Отговор
    НА 3 КМ. ОТ ГРАНИЦА С ТУРЦИЯ (МЕЖДУ ГР.МАЛКО ТЪРНОВО И КПП-ТО НА ГЛАВНИЯ ПЪТ ИМА ЧЕШМА) , КОЯТО СЕ КАЗВА "РУСИЦА".
    НАПРАВЕНА Е ОТ МАЙКА, КОЯТО Е ЗАГУБИЛА ДВАМАТА СИ СИНОВЕ ПРЕЗ "ВСВ" , КАТО ЕДИНИЯТ И СИН (РУСИ) ПИШЕ,ЧЕ Е БИЛ "НАЧАЛНИК ВЛАК- МАКЕДОНИЯ"!!!!!!
    ХАЙДЕ, БЪЛГАРСКИТЕ МАКЕТА, ДЕТО НЕ СИ ПРИЗАВАТ РОДИНАТА..., ДА СИ ОТГОВОРЯТ НА ВЪПРОСЧЕТО, КАКВО ПРАВИ БЪЛГАРИН ОТ СТРАНДЖА, - "НАЧАЛНИК ВЛАК- МАКЕДОНИЯ"!!!!!
    И ДАЛИ ТОЗИ СТРАНДЖАНЕЦ, НЕ Е БЪЛГАРИН АМИ СИ Е СТРАНДЖАНЕЦ, ОТ НЯКАКВА СИ ИЗМИСЛЕНА "СТРАНЖДАЛАНДИЯ"....КОЙТО МОЖЕ БИ НЯМА ОБЩО С БЪЛГАРИЯ?!???
    БЪЛГАРИН ОТ СТРАНДЖА, КОЙТО Е БИЛ НАЧАЛНИК ВЛАК В БЪЛГАРСКАТА ОБЛАСТ "МАКЕДОНИЯ"!!!!!!!!
    ДОКАЗАТЕЛСТВОТО СТОИ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НА НАЙ-ЮГОИЗТОЧНАТА ТОЧКА НА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!
  • 82 Факти

    0 0 Отговор
    Всеки знае че е македонка какво от това че живее в България важното е тя за каква се е мислела и представяла .
    Защо пишете глупости македонка е и всеки знае ако е някаква светица или велик пълководец да я делим и нея.
    Просто от уважение към жената може да се пише нещо като годишнина от смърта и за да се почита и не забравя името и за тези който я величаят и е помогнала.

    Коментиран от #83

  • 83 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Факти":

    напротив никога не е казвала че е македонка ,а българка ,подобно на мнозинството българи с корен от македония.за нас ,щото и аз съм такъв македонец е регионално понятие като шопа или родопчанина!