Свикнали сме с идеята, че чийзкейкът е сладкиш, макар и да се приготвя със сирене. Но ето че може да приготвите и солен чийзкейк - идеалното предястие или мезе за чаша вино.
Необходими продукти:
1 пакет крекери с аромат на маслини и риган
40 гр. меко масло
200 гр. крема сирене
100 гр. майонеза
50 гр. песто
4 гр. + 2 с.л. вода желатин
150 гр. чери домати
пресен босилек
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
За приготвянето на основата смелете в робот или натрошете много ситно крекерите. Смесете ги с мекото масло и бъркайте, докато получите бисквитено-маслени трохи. Сложете върху плитка чиния ринг с диаметър 10 см и изсипете в него трохите. Притиснете добре и загладете с лъжица, за да се получи еднакъв на дебелина блат.
Пригответе крема като разбиете крема сиренето с майонезата до еднородна смес. Добавете пестото и отново разбъркайте. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сипете в малка метална купичка желатина и водата.Оставете да набъбне.
Загрейте на котлона, докато се разтопи и охладете. Добавете към крема и разбъркайте добре.
Изсипете чийзкрема върху бисквитения блат и подравнете. Оставете в хладилника, за да се стегне.
Преди сервиране отстранете ринга и декорирайте с чери доматчета и листа пресен босилек.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Изглежда ми
Коментиран от #4
16:39 26.05.2020
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Българинъ
До коментар #2 от "Изглежда ми":
,,... ринг с диаметър 10см. " е колкото чинийка за кафе.ДА не преядете, ей😂
18:19 26.05.2020
5 Готвача
18:22 26.05.2020
6 Този коментар е премахнат от модератор.