Last news in Fakti

22 Юни, 2020 15:42 14 356 15

Какво се случва с Лин Танер от "Алф" 30 години след сериала

  • алф-
  • сериал-
  • комедия-
  • извънземни-
  • семейство танер-
  • андреа елсън

Актрисата Андреа Елсън придоби огромна популярност, докато забавният сериал се излъчваше

От Земята та чак до Мелмак надали ще се намери някой, който да не е чувал за Гордън Шамуей - симпатичният космат извънземен с набръчкан нос и седем стомаха, бивш капитан на бейзболния отбор в своето училище, в което е прекарал 122 години от живота си, и невиждан любител на котките... Особено ако стоят послушно между две филии хляб.

Да, имаше време, в което свежите лафове на Алф забавляваха зрителите, както и със способността му да забърква "интергалактически проблеми", които семейство Танер да разрешава. Не стига всичко това, ами членовете на домакинството имаха за задача да го крият от НАСА, военните и любопитния поглед на съседката Ракел Ачмонек (чиято фамилия според Алф звучи като правописна грешка), която сякаш се конкурираше в шпионажа със самото ЦРУ.

Именно този сериал превърна младата актриса Андреа Елсън, изпълнила ролята на Лин, в истинска знаменитост. Седем години след края на тв продукцията обаче, тя се изгуби от полезрението на медиите, като и до днес името ѝ отсъства от заглавията в пресата... Все едно потъна вдън земя. Много от нейните почитатели и досега не спират да се чудят къде е тя и каква е причината да избягва така умело всеобщото внимание.

Но тя обаче хич не си живее зле. За щастие днес 51-годишната актриса е съвсем добре и открито признава, че се чувства абсолютно щастлива далеч от обектива на камерата, пише life.dir.bg. Сама решава да се оттегли от светските среди и дори и за миг не съжалява за избора си, тъй като мотивът ѝ да го направи напълно си заслужава.

Но преди да издадем какъв е той, нека си припомним нейната история, която доказва, че парите и славата не са всичко на този свят. Андреа Хоуп Елсън е родена на 6 март 1969 г. в Ню Йорк, САЩ. Нейни родители са Стивън и Елинор, които имат още една по-голяма дъщеря - Саманта. Заради професията на баща ѝ, който работи в сферата на рекламата, семейството често се мести в различни градове из страната. Докато стане на 10 години Андреа е живяла в Ню Йорк, Чикаго, Сан Диего и Лос Анджелис.

Преди да се върне обратно в Голямата ябълка, зеленоокото момиче прекарва повече от 4 г. в Калифорния, където среща своя първи агент. Той я праща по най-различни прослушвания и така тя се озовава на кастинг за телевизионна реклама, чиито режисьори остават очаровани от нея на мига, затова веднага я ангажират за проекта. Изявата ѝ на малкия екран се оказва чудесен старт за модната ѝ кариера, тръгнала в тази ранна детска възраст. Лицето ѝ се появява още няколко пъти в паузите между предаванията по телевизионните канали, както и върху страниците на списанията.

Ако обаче днес я питате кога е усетила любовта към актьорската професия, тя ще ви отговори, че това се е случило не пред камерата, а на театралната сцена. Всъщност, тя разбира, че иска да бъде актриса на 11 г., докато изпълнява главната роля в училищна постановка по романа на Луис Карол - "Алиса в страната на чудесата". След като осъзнава с какво иска да се занимава, тя започва да преследва мечтата си и същата година се включва за кратко в екипа на сериала "Саймън и Саймън", който тъкмо е направил своя дебют. Впоследствие той се радва на голям интерес в Америка и се излъчва в продължение на 8 години. Макар и малка, ролята ѝ в него осигурява на Елсън участие в шоуто "Silver Spoons" на следващата година.

Големият ѝ пробив идва през 1983 г., когато е едва на 14 г. Тя се озовава на снимачната площадка на продукцията на CBS - "Whiz Kids", но този път в ръцете ѝ е поверен един от основните персонажи. В предаването тя играе Алис Тайлър, която се изживява като детектив, заедно с приятелите си. Тийнейджърите разследват престъпленията, случващи се в родния им град, и залавят престъпниците с помощта на говорещ компютър. Въпреки че сериалът бива спрян след пилотния си сезон, медията живо се интересува от подрастващите артисти, които се превъплъщават в действащите лица, и те красят кориците на различни издания, сред които сп. "16" , "Bop" и "Teen Beat".

Истинската популярност, направила я в звезда от световна величина, я спохожда, разбира се, с "Алф". Надали когато се е явявала на кастинга за тв поредицата, тя си е представяла, че ситуационната комедия на NBS ще се превърне в един от най-големите хитове на 80-те, предоставил ѝ ролята на нейния живот, но точно така се случва. През 1986 г. тя влиза в образа на чаровната Лин Танер - голямата дъщеря на чиновника Уили и съпругата му Кейт, в чийто гараж изневиделица се разбива космическият кораб на дребния и рунтав извънземен Гордън Шамуей. Подобно на всички герои в ситкома, създаден като пародия на култовата лента на Стивън Спилбърг - "Извънземното" , 17-годишното момиче с брекети и непокорна коса успя да спечели симпатиите на широката аудитория. Но снимачният процес, развил се в рамките на 4 години, се оказва изключително изтощителен за нея, а в стремежа си да запази слабата си фигура в края на пубертета, тя развива булимия. След края на "Алф" тя получава епизодични роли в множество продукции на малкия екран, включително и в "Женени с деца", "Луд съм по теб" и "Стъпка по стъпка", но през 1997 г. тя просто изчезва...

 

Истината е, че един ден решава да загърби кариерата си и никога повече да не поглежда назад. Колкото и нереално да звучи, предвид съпътстващите я успехи и популярност, Андреа действително го прави. Естествено, тя има съвсем основателна причина да напусне светлините на прожекторите - майчинството. Любопитен факт е, че освен със славата, пришълецът от Мелмак също така я среща ѝ с любовта. През 1993 г., облечена в бяла рокля и с букет цветя в ръце, тя застава на сватбения олтар до Скот Хопър, който е асистент-режисьор на "Алф". Четири години след разменените клетви, се ражда дъщеря им Клер. В този миг Андреа осъзнава, че иска да се посвети изцяло на семейството си и напуска завинаги шоубизнеса.

През 2001 г. двамата с мъжа ѝ стават родители и на момче. От време на време Елсън се съгласява да дава интервюта, в които признава, че не съжалява за промяната в живота си. В разговорите тя разкрива още, че нещото, което я поддържа енергична и позитивна е щастливият ѝ брак, който продължава и до днес, както и нейните наследници. Много хора сигурно биха се запитали какво прави, след като спира да упражнява единствената позната ѝ професия. Отговорът е, че от 2008 г. насам тя официално е инструктор по йога, която практикува от 1993 г.

Днес тя живее в Калифорния, където има и собствено студио, в което преподава системата от физически, умствени и духовни практики. "Йогата поддържа не само тялото ти, но също така ти помага да се справиш с емоционалните проблеми и стреса", казва тя в свое интервю. Андреа не е голям привърженик на социалните мрежи и рядко публикува в тях, но за сметка на това поддържа личен блог. В него тя не само държи почитателите си в течение на случващото се около нея, но също така им разкрива онези малки неща от ежедневието си, които ѝ правят силно впечатление.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чочо

    53 0 Отговор
    Все пак се срещат и разумни жени!
  • 3 АЛФ

    18 11 Отговор
    Уили се оказа гей и се разведе и заживя с новия си мъж!

    Коментиран от #9

  • 4 Бесен Язовец

    4 9 Отговор
    Добре бе са, може ли да се снимаш във вкъщи от кухнята на заден фон оцетници и оливници висят чашки и рендета и да си я боднеш?
  • 5 пройчо

    15 1 Отговор
    уили си отиде лошо.
    Мир на праха му.
  • 6 Алф самочувствието, но той умря

    17 5 Отговор
    А Лин станала хубава,, милфка,,...!

    Коментиран от #7

  • 7 Алфа Вълкът

    6 12 Отговор

    До коментар #6 от "Алф самочувствието, но той умря":

    Ти на колко си, на 80г, че да ти харесва тая бабичка? Не прилича на 51г, а на 71г баба. Явно белото ѝ е показало тъмната страна.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Бесен Язовец

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Не се обаждай евнух!

    Коментиран от #12

  • 9 Уили

    15 0 Отговор

    До коментар #3 от "АЛФ":

    Макс Райт или Уили Танер почина на 26 юни 2019 г.

    Коментиран от #14

  • 10 И да съм на 80

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Алфа Вълкът":

    Нямам претенции като ДЖЕК да се хваля с,, красота,, и,,младост,,...!
  • 11 4729

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Много от нейните почитатели и досега не спират да се чудят къде е тя...

    и аз не спирам да се чудя къде е тя...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    10 3 Отговор
    Когато бех юноша редовно галех питона мислейки за нея;)
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гого

    1 0 Отговор
    Ами с Алф кво стана? Дали се е прибрал на Мелмак.