Last news in Fakti

4 Юли, 2020 13:43 9 832 30

Пореден скандал между Лили Иванова и Митко Щерев

  • лили иванова-
  • митко щерев-
  • скандал-
  • авторски права

Вижте каква е ситуацията този път

Митко Щерев и Лили Иванова пак са на гребена на скандала, след като уж се бяха помирили. Този път композиторът нападна певицата с финансови претенции, че отново е печелила на негов гръб, без да му отчете приходи.

Този път ситуацията е следната. Лили публикувала в канала си в музикален сайт песента "Стари мой приятелю", която натрупа цели 3 милиона гледания. От тях примата спечелила около 5000 лв., но не дала и стотинка на автора Щерев. "Къде ѝ е моралът, да трупа пари за моя сметка", гневял се композиторът, който до миналата година беше готов да се сдобри с примата. 

Крахът в дългогодишното им сътрудничество настъпи през 2010 година, когато двамата се изправиха един срещу друг в съдебната зала. Тогава Лили заведе дело за обида срещу Щерев, след като той я критикува в статия. Иванова поиска 5 000 лева компенсация за накърненото си достойнство. Композиторът пък ѝ скочи, че в биографичната си книга тя дискредитира него и семейството му. 

Авторът на "Осъдени души" още помни 6-те обиди, нанесени му от редовете на книгата на Лили. Сред тях бяха фразите "беден като църковна мишка", че жена му Катерина "имала нещо с един от музикантите му", "малък човек да видиш наежен, смешно изглежда". Четири години преди това пък Щерев забрани на примата да изпълнява 17 негови песни, защото не била финансово коректна към него и не му плащала за авторските права, пише "Ретро". 

Такива спорове Лили имаше и с Тончо Русев и Асен Гаргов, които вече са покойници. Лили обаче успя да получи прошка от Тончо в последните му дни на този свят. Въпреки, че бе засегнат от твърденията на звездата в книгата ѝ - че е агент на ДС и ченге, в името на изкуството Русев махна с ръка. С Гаргов, който бе болен от рак, приживе Лили не успя да си оправи отношенията. Но наследниците му ѝ позволили отново да пее хита "Детелини", който композиторът ѝ беше забранил преди 10 години. 


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 м-р Костов

    13 50 Отговор
    Кой е Митко Щерев?

    Коментиран от #9, #30

  • 2 Шопо

    45 6 Отговор
    Абе и Лиляна не е лесна...С който не е работила,с не го не се е съдила...

    Коментиран от #24

  • 3 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    15 36 Отговор
    Ами нека грозния лилипут да си направи канал в музикалния сайт, да качи същата песен и да чака да спечели. Ако не е името на баба Лили, много ще има да чака за жълти стотинки...
  • 4 Гост като гост

    23 10 Отговор
    Ей тази баба Лили не се спира бе !
    Все за нещо ще намери да се начумери
    Я за някоя песен стара
    Я с композитор за пари се скара
    А пък Славата и не прощава
    А със годините взе багажа да предава.
    Стисна със зъби Тя, колкото може да събере повече пара.
    Жива и здрава да се радва на старините славни. И с кеф да си харчи парите
  • 5 болшевишки строй

    20 28 Отговор
    Социалистическа певица, пронциална, кумир на селяните.

    Коментиран от #6, #16

  • 6 ДГД

    31 3 Отговор

    До коментар #5 от "болшевишки строй":

    Слушай си там модерните Азис, Галена, Малена или пък Мишо Шамара и не се обаждай!!!
  • 7 Кило кръв и метър кожа

    23 5 Отговор
    Лили Иванова е пословична скръндза и лаком бабишкер още от соцвремето. Навремето властта при бай Тоше беше решила да продада сградата на турското посолство щото турците се местеха на ново място. За сградата се сдавиха ббаба Лили и Георги Парасловов. Битката беше нкола кръв и метър кожа. Накрая трябваше бай Тошо а се намеси и да забрани продажбата на сградата.
  • 8 Горо

    33 8 Отговор
    Алчността на Лили Иванова няма граници. Не случайно тя не е организирала досега нито един благотворителен концерт за каквато и да е обществена кауза, какво остава приходите да отидат за нуждите на крайно нуждаещи се хора. Тази крайно честолюбива и горделива жена никога не е разбирала, че господ й е дал гласовите данни не за да трупа богатство, което тя за нейно съжаление няма как да отнесе на оня свят, а за да възвисява и облагородява душите на хората, да ги подкрепя и подпомага. Но,уви, егоизмът и егоцентризмът на Лили Иванова са направили нещастни повечето от хората, които са имали контакти с нея, особено мъжете, които са имали неблагоразумието да я обичат. Преди години в едно интервю в предаването "Всяка неделя" Кеворк Кеворкян й бе задал въпроса дали някога е обичала истински и всеотдайно някой от мъжете, преминали през леглото й, а нейният отговор бе: "Не".
  • 9 плевен

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "м-р Костов":

    Тъп въпрос. В историята на музиката са останали Верди, Росини, Бизе и т.н.. Кой си спомня таланта на певците, изпълнявали техните произведения. Една от причините Лист да започне да композира, е че е осъзнал колко бързо ще бъде забравен като моден виртуозен изпълнител. Всички говорят за майсторството на Паганини, но в историята е обезсмъртен с композираната от него музика.

    Коментиран от #14

  • 10 Аспирин

    24 5 Отговор
    М.Щерев беше казал,че Л.Иванова не е пораснала от 62ра насам.
  • 11 Венелинче

    8 0 Отговор
    Сега разбрах, че ти си автор на същото писание в един друг сайт. Там много се вълнуват от едни "герданчета", за които една актриса не плащала данъци. Но данъци трябва да се плащат и за всяка последваща публикация на един и същи материал в друго издание.
    Не ли?
  • 12 Бунаците

    6 1 Отговор
    Какво не може да разделите..!
  • 13 Xa xa xa

    7 2 Отговор
    Тая маря й зареждах колата преди 10 години.....няма такъв воклук няма...
  • 14 1010

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "плевен":

    Това изобщо не е вярно. Дори музиката на великия Верди звучи лошо ако е изпълнена от посредствени певци и инструменталисти. И ... добрите изпълнители също се помнят и не могат да бъдат да бъдат достигнати. Особено от както съществува звукозаписната техника. Много певци правиха опити и пяха песни на М.Щерев, изпяти преди това от Л.Иванова, но с никакъв успех.
  • 15 месара

    8 15 Отговор
    3 000 000 гледания на песен изпята от .лили ?! вие сериозно ли ? ми то няма толко възрастни в България , а младите няма да я слушат въобще !

    Коментиран от #17, #26

  • 16 Поне не пиши глупости.

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "болшевишки строй":

    Поправките български моряци къде по дискотеките на Запад по Онова време можеше да се чуе българска музика и на кои изпълнители.
  • 17 Слушат я и младите,

    18 0 Отговор

    До коментар #15 от "месара":

    и по- възрастните. Не обобщавай от чалгаджийската си " висота".

    Коментиран от #18

  • 18 Толкова

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Слушат я и младите,":

    може чивекът...До там е стигнал...ама тон дава без камертон (?)
  • 19 В е л и к и я

    6 6 Отговор
    Странно е че тази безочлива к...а е още жива ... !

    Коментиран от #20

  • 20 Жива е

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "В е л и к и я":

    по Божия воля ! Но ти защо се вземаш за "в е л и к и я" ?
    Кой те излъга ?
  • 21 Абв

    4 4 Отговор
    Явно,че вече е дошъл реда на М.Щерев да ходи при Гаргата.
    Добре че е Лили!Иначе никой нямаше да знае че съществуват гарги или митковци
  • 22 СТАЛИНка георгиева

    5 3 Отговор
    лиляно ковчега няма джобове,нито микрофон.Сопри се малко че стана на 200 години и не спря да се цупиш и да ламтиш за пари
  • 23 Роза

    7 3 Отговор
    Умният певец или артист трябва да има усет кога времето му за кариера е приключило и кога трябва да се оттегли от сцената.Лили изглежда,че няма такъв усет и затова става обект на подигравки.Много жалко,защото някога,на млади години,тябеше наистина забележителна певица!
  • 24 НАПУДРЕНО БАБЕ И АЛЧНА

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Шопо":

    ЖЕНА КОЯТО НЕ РАЖДА ЗА ДА МОЖЕ ДА ПЕЕ НЕ МИ Я ХВАЛИ!
    ДА УМРЕШ, БЕЗ СЕМЕЙСТВО Е ПРИСЪДА ТЕЖКА!
  • 25 1234567899

    2 3 Отговор
    ЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ТИЯ ИЗКУФЕЛИ СТАРЦИ.......
  • 26 Христо

    5 0 Отговор

    До коментар #15 от "месара":

    Тук вече си в грешка. Лили има и песни с гледания около 10 милиона. Ако си ходил на нейн концерт,ще забележиш,че публиката е предимно от млади и интелегентни хора,тук-там някоя баба или дядо.
  • 27 Ивайло

    5 3 Отговор
    Добре че,беше Лили Иванова,за да популяриза толкова Митко Щерев. В случая мисля,че той е алчният. Самите песни,композирани от него и изпяти от Лили бяха качени в Youtube.

    Коментиран от #28

  • 28 Той

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ивайло":

    цял живот мрънка и все е недоволен...

    Коментиран от #29

  • 29 ахметчо

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Той":

    ами то няма циганин който да не мърка и реве
  • 30 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "м-р Костов":

    Много сте малък за да знаете !!!