Last news in Fakti

18 Юли, 2020 17:54 6 152 8

Напрежение в двореца: Решава се съдбата на принц Джордж

  • кралско семейство-
  • принц-
  • уилям-
  • кейт мидълтън-
  • принц джордж-
  • образование-
  • бъкингамския дворец

Кралските родители трябва да решат къде ще продължи образованието си малкият Джордж

Напрежение в двореца: Решава се съдбата на принц Джордж - 1
Снимки: БГНЕС/ EPA

В светлината на последните световни събития, свързани с пандемията от коронавируса, не всеки смее да прави планове за бъдещето. В това число оказа се, че попадат Кейт Мидълтън и принц Уилям. Херцозите на Кеймбридж са изправени пред сериозно решение – те трябва да решат съдбата на първородния им син.

„В момента в Бъкингасмкия дворец ври и кипи. Всички са в недоумение какво ще се случи с принц Джордж. Скоро той ще навърши седем години, но щом стане на осем по вековна кралска традиция в живота му трябва да настъпи голяма промяна“, казва източник от британския кралски двор. 

Както по-голямата част от човечеството, така и първородният син на херцозите на Кеймбридж и сестра му принцеса Шарлот са изолирани заради коронавируса. През последните няколко месеца те се обучават дистанционно, както правят и хиляди деца по цялата планета в момента.

Травма от детството на принц Уилям обаче ще се окаже решаваща в бъдещето на малкия Джордж. 

Напрежение в двореца: Решава се съдбата на принц Джордж

„Херцозите на Кеймбридж трябва да решат какво ще се случи с по-нататъшното образование на най-големия им син принц Джордж, който скоро ще навърши седем години. Следващата есен, когато ще стане на осем, той, според кралската традиция, ще трябва да отиде да учи в интернат“, споделя източникът от Бъкингамския дворец.

Принц Джордж вероятно ще следва стъпките на баща си и чичо си – принц Хари, които посещаваха училищния интернат Лудгроув в Беркшир. Според кралската експертка Ингрид Севард херцозите на Кеймбридж ще преценят това решение „много внимателно“.

„Мисля, че на Кейт и Уилям няма да им се налага да бързат с това решение. Съмнявам се, че херцозите на Кеймбридж ще робуват на традициите, те са съвременни родители и внимателно ще преценят решението си дали синът им да остане да учи наблизо до тях или да отиде сам в интернат.

Мисля, че ще изчакат да видят как децата им се развиват като личности и ще вземат предвид факта, че малкият Джордж ще се радва (или не) да живее далеч от дома. 

Преживял ужасна травма в детството си, Уилям обръща голямо внимание на психичното здраве на децата си“, допълва кралският експерт.

Принц Джордж и принцеса Шарлот, които прекараха последните три месеца в домашно училище, са ученици в школото на Томас Батерси в Лондон. В него децата могат да учат до 13-годишна възраст, но традиционно членовете на кралското семейство изпращат отрочетата си в подготвително училище от осемгодишна възраст.

„Свикнали сме да виждаме днес членове на кралското семейство често да нарушават традициите, така че ако Кейт и Уилям правят нещата по свой начин, няма да е голям шок. Мисля, че мнението на херцозите на Кеймбридж ще бъде такова: ако децата са щастливи в училището си, те няма да променят нищо. 

Но ако аз бях на мястото на Кейт, щях да се чувствам по-сигурна, ако Джордж, като наследник на трона, отиде в интернат. Там той ще има повече свобода и ще бъде защитен от всякакви външни опасности“, казва Ингрид Севард.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сигурно ,,обрязване,,

    12 2 Отговор
    Ох горкия Джордж...!
  • 2 Гост

    4 2 Отговор
    Те па,потреси
  • 3 Грейс

    26 5 Отговор
    Не мога да разбера защо в последно време ннеорекъснато пишете за тези особи. Нито сме колония на Англия, нито имаме крале и кралици в историята си!
  • 4 Аз пък

    10 1 Отговор
    Мастя
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ФАКТИ

    9 1 Отговор
    А БРЕ ХОРА , КУДЕ СЕ СКРИ - БОЖКОВ ВЕЧЕ ТРЕТИ ДЕН ? МЪКА !
  • 7 Афера

    13 0 Отговор
    Пишете за Андрю и педофилския скандал. Джефри Епщейн и Гислейн Максуел. ФБР го изискват засега за свидетел. С това дете ще ни занимавате като порасне и то ако още има корона в Мъгливия Албион
  • 8 Българин

    1 0 Отговор
    Страхотна дилема, кардинална и изключително важна за нас българите, айде вземете напишете нещо за българските деца, за горецитираните ще се погрижи английската корона и стига писахте екзотични безсмислени глупости.