5 Август, 2020 13:28 3 560 9

Предлагат забрана за пицата с ананас в Русия

  • пица-
  • хавайска пица-
  • ананас-
  • сладко-
  • храна-
  • италия

Италиански готвач смята, че това не трябва да се нарича "пица"

Предлагат забрана за пицата с ананас в Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Пицата с ананас или т. нар. "хавайска пица" не бива да се нарича „пица“ в Русия, заяви италианският ресторантьор Джулио Зомпи в интервю за радио „Спутник“. Той поясни, че това ястие трябва да се назовава по различен начин.

Хавайската пица, според него, е най-противоречивото ястие поради нетрадиционния си вкус. То е на повече от 50 години, но продължава да се отхвърля от най-консервативните ресторантьори в Италия.

"Хавайската пица с ананас е неприемлива за италианските готвачи. Това ястие има сладък вкус, а пицата трябва да е солена, с моцарела и домати, например. Ястието може да се нарече ананасов плодов хляб и това би било подходящо, но да го наречем пица и да се предлага в италиански пицарии е неприемливо. Италианските пицарии трябва да се придържат към традиционните рецепти“, заяви твърдо майстор-готвачът Джулио Зомпи.

"Имате нужда от креативност, когато създавате пица, но трябва да се придържате към определени параметри. Проблемът е само в името. Има различни названия в различните страни. Ако говорим за пица, истински пици са "Маргарита", "Капричоза" и т.н. Опциите на автора са свързани с определени видове домати, определен вид хамсия и нещо изключително като видове пушено месо. Но пицата с ананас е като спагети със сладко или мармалад. Това е напълно неправилно", обясни ресторантьорът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    11 7 Отговор
    Браво бе, имало и трезвени хора в тая държава...
  • 2 В забвение е тази

    1 8 Отговор
    Ако няма нефт,а може и без пици...!
  • 3 гост

    7 7 Отговор
    То пък голямото ястие- пица... хляб с домати и моцарела. Това че се консумира много, не го прави нещо особено. Да хвана един от улицата,дето тесто и на снимка не е виждал,ще го науча точно за 30 минути как да прави пици.

    Коментиран от #5

  • 4 Истината е някъде там Зомпи !

    2 1 Отговор
    Зомпев,
    Според твоите консервативни италиански колеги,пица със спагети и пица с рикота е
    светотатство гарантиращо ти вечността в пъкала.
    Само,че аз точно в твоята Италия или по-точно в провинция Ломбардия,гр.Орцивеки ядох пица с рикота,а в Лигурия,гр.Империя-пица със спагети.
    Така,че хубаво,че се пениш по руската тв.
    Предполагам, че плащат много добре, че и директно в €,но по-moderato го давай.
  • 5 Ха ха ха ха ха ха

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Затова и,,пиците" ти от абсурдистан са световно известни с вид на подметка и
    малко плюто отгоре им.
  • 6 инж технолог по хранене

    4 3 Отговор
    Прав е човекът. Все едно е да ядат баничка със сирене и масло,покрита с течен шоколад.
  • 7 МНОГО СИ Е ГОТИНО ДАЖЕ

    4 2 Отговор
    ЯМ Я ТАЗИ ПИЦА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 25 ГОДИНИ. .ПРИ НАС СЕ КАЗВА @ТРОПИКАЛ @С БЕЙКОН И АНАНАС. .НОМЕР ЕДНО. .ОМИТАМ ПО НЯКОЛКО ПИЦИ НА СЕДМИЦА. ..МНОГО ВКУСНО И ПОЛЕЗНО СЪЧЕТАНИЕ. .
  • 8 Мдааа

    3 1 Отговор
    Прави са, то утре ще измислим и българска пица с компот от праскови.

    Коментиран от #9

  • 9 един от стадото

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мдааа":

    що не, има го у нас и се казва плодова пита. Като мине през огъня прасковата или кайсията от компота леко се засушават и вкусът се подобрява.