Last news in Fakti

17 Август, 2020 17:52 9 458 16

Как се приготвя класическият коктейл Маргарита

  • маргарита-
  • коктейл-
  • рецепта-
  • алкохол

Насладете се на тази класика през горещите летни дни

Как се приготвя класическият коктейл Маргарита - 1
Снимки: Shutterstock

Коктейлът Маргарита е един от най-популярните алкохолни коктейли, а през лятото все повече можем да заложим на него да ни разхлади заради свежия си вкус. Ето и как да го приготвим най-добре:

Продукти:

50 мл текила

30 мл портокалов ликьор

50 мл сок от лайм

Начин на приготвяне:

Измийте и подсушете добре чашата за коктейла. Намокрете ръба на чашата и я потопете в сол. В  блендера сложете малко лед. Следва текилата, портокаловият ликьор и накрая сокът от лайм. Разбийте.  Прецедете сместа и се насладете.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бармана

    5 4 Отговор
    Глупости."Маргарита" се прави с КОАНТРО, и НЯМА НИКАКЪВ портокалов ликьор.Другото е вярно, освен, че сместа НЕ СЕ ПРЕЦЕЖДА.

    Коментиран от #3, #14

  • 2 Монгола

    6 0 Отговор
    Хапни 5 тулумби с едно кадаифче и една голяма боза да не заслабнеш мечи!
  • 3 Гост

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бармана":

    Колега, какво е Коантрото? Ама честно ми кажи!
    Такива като теб провалят бранша! Неуки!

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Монгола":

    А какво е "Трипъл сек"? От какво се прави? Портокали! Коантрото е дестилиран Трипъл сек. Не е ли така?

    Коментиран от #7

  • 6 Лора

    5 1 Отговор
    Супер е, разхлажда в жегите..!
  • 7 Монгола

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    От котешки макари се прави!
  • 8 Искам да кажа

    3 0 Отговор
    Че от всеки барман не става, не е въпроса да застанеш зад бара и да правиш Фасо и, цело изкуство е това, дори украсата със захарчето ме кефи..!

    Коментиран от #11

  • 9 Баба Цола Сопола

    6 0 Отговор
    Текила 45 мл
    Контрол 25 мл
    Фреш лайм 20 мл
    В шейкър, не блендер и се прецежда през две цедки: барова и фина конусовидна цедка.
    Вие знаете ли какво е 50 мл лайм в коктейл?
    Ц ц ц. Поне проверете някоя книга на някой от старите бармани: Дейл Дегроф, Хари Крадок, Робърт Хес, Гари Рийган.
  • 10 Чук Ундуров

    10 1 Отговор
    Как се прави Маргарита- 300 мл.грозданка, 450 грама шопска салата, 1500 мл. Шуменско, 6 кебапчета
  • 11 Някой си

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Искам да кажа":

    Брей, брей! То голяма работа да си барман! Учиш 6 години специализираш 5 години... Голямо изкуство , да напълниш една чаша и да я тупнеш у тезгяха. Или да разбъркаш някакъв бъркоч, на който незнайно защо някой си мисли,че бил велик а то най-обикновена ракия с боза в съотношение едно към гьотере😁😁😁😉

    Коментиран от #13

  • 12 Как се прави тая Маргарита

    8 1 Отговор
    Маргаритооооо, донеси две ракии ма на ква се праиш !
  • 13 Налей кръчмарю

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Някой си":

    Няма нищо общо.... всеки вижда нещата под свой ъгъл....!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бабата на бармана

    2 0 Отговор
    Путьончо, Cointreau-то се прави от портокалови обелки бе, то си е чист портокалов ликьор.
  • 16 Експерта

    3 0 Отговор
    Коантро е портокалов ликьор! По света се използват различни портокалови ликьори и няма грешен за Маргаритата. Трипъл Сек е най-употребяван по ефтините барове пример Слънчев бряг.
    В блендер се приготвя Фрозен Маргарита и е по-популярен по летните плажове на Карибите. Класическата Маргарита се охлажда в шейкър и се сервира без лед в чашата. Бонев съосновател на Асоциацията на барманите в България Бъдете здрави! (бармана също)