20 Август, 2020 13:07 4 056 8

Ето как правите лошо впечатление с езика на тялото

  • език на тялото-
  • впечатление

Вижте кое освен ръкостискането с половин ръка, прави лошо впечатление и е добре да го поправите

Ето как правите лошо впечатление с езика на тялото - 1

Езикът на тялото – всеки ден във всеки един миг, всеки наш жест е език на тялото. Той е част от комуникацията с близки, любимия човек, колеги, непознати. Това е невербалният ни начин на комуникация. Също като думите, които ползваме, нашият език на тялото ни представя в положителна или отрицателна светлина. Вижте кое освен ръкостискането с половин ръка, прави лошо впечатление и е добре да го поправите.

Не се усмихвате

В социалните взаимоотношения усмивката е чудесен начин да покажем своята увереност и откритост. Дори в официални ситуации е важно да изглеждаме приветливи. Искрената усмивка ни помага по много начини – приемат ни по-добре, харесвани сме, могат да ни поканят на втора среща. Важно е разбира се, да не сме фалшиви, защото неистинската усмивка винаги се забелязва.

Разтриване на шията

Този език на тялото може да ви изглежда невинен жест, с който да облекчите схващането в шията, стреса. Но ако го правите сред хора, които не са ви много близки, това може да се тълкува като безпокойство в социална ситуация, дискомфорт/неприязън с хората, с които общувате.

Игра с очите

Начинът, по който използваме очите си по време на разговор, може много да покаже за отношението ни към ситуацията. Ако докато разговаряте с някого погледът ви не е в повечето време фокусиран към събеседника ви, а блуждае наоколо, често бяга от неговия поглед, то тогава, този език на тялото може да бъде тълкуван като скука, раздразнение, несъгласие, сарказъм, търсите друг човек наоколо, с когото да разговаряте.

Лоша стойка на тялото

Лошата стойка на тялото, било то когато сте седнали или изправени, също е език на тялото, който е добре да избягвате. Тя дава отрицателна информация за вас, като неприемане на предизвикателствата, липса на енергия и ентусиазъм да проведете разговора, отегчение.

Игра с косата

По време на всеки разговор трябва да избягвате да играете с косата си. Това отвлича вашето внимание от разговора. Дори и в интимна обстановка се препоръчва жестовете с косите да са еднократни. Да заметнете косата си леко игриво. В служебна обстановка честото пипане на косата е признак на нервност, несигурност, отегчение, а може да се приеме погрешно и за флирт, пише az-jenata.bg

Кръстосване на крака и ръце

Много хора го правят по време на разговор. Избягвайте този език на тялото си, тъй като може да бъде разтълкуван в смисъл че нямате желание да разговаряте, че изграждате нещо като защитна стена, че се чувствате неприятно в тази ситуация, сякаш не сте отворени за взаимодействие с другите. Избягвайте този език на тялото, когато се намирате във формална обстановка.

Лоша походка

Също като стойката по време на разговор, лошата походка е друг език на тялото, който е добре да поправите. Начинът, по който се движите, влияе на възприятията на хората за вас. Хората, които ходят изправени, с леко повдигната брадичка например, се възприемат като по-уверени. От друга страна прегърбването, тътренето на краката, наведената глава, кара останалите да ви възприемат като личност с ниско самочувствие, показател е за нервност, страх.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    15 4 Отговор
    Съвети за низшата прослойка. Добре. Трябва да знаят как да се държат.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Боко телото

    28 1 Отговор
    Важното е да изглеждате, като тyлyп и да се държите, като тyлyп! Гледайте мен!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Лора

    3 0 Отговор
    Моето Аз, това са очите и усмивката...!
  • 8 когато чуя

    4 1 Отговор
    Избягвайте, моля, думи като "низша прослойка". Толкова противно звучат. Разнасят мирис на нафталин, на гнилост и още по-противно - на надменност. Всички вървим към един и същи финал, няма нужда от тези огромни дози високомерие.