Last news in Fakti

15 Октомври, 2012 15:48 11 775 8

Защо изневеряваме?

  • изневяра

Една от основните причини да се стигне до изневяра в любовните взаимоотношения на една двойка е факта, че след време сексът се превръща в рутина. В началото на връзката, той е нещо ново и интересно, но с времето става скучен и еднообразен.

След като знаете и последната бенка от тялото на партньора си, първоначалната страст постепенно угасва. За да запазите свежестта на отношенията си и да остане страстта постижима цел, бъдете изобретателни и по-често изненадвайте любимата половинка. Много са важни неочакваните изненади. Ако любовната игра обикновено продължава не повече от 5 минути, то “разтегнете” това удоволствие поне до 15-20 минути.

Друга причина за изневяра е фактът, че след като двама партньора прекарат определена част от живота си заедно, те спират да се доказват един на друг. Отдавайки се на мързела и рутината, най-често връзките завършват логично – всеки един от партньорите намира своето бъдеще в отношенията с друг. За да не се стига до този момент, експертите препоръчват двамата партньори да бъдат изобретателни във всеки един момент от своята връзка. По този начин те никога няма да си омръзнат или да се отегчат.

Една също много важна причина за здрава връзка без изневери е поддържането на добър външен вид. Както знаем, когато двама души започнат съвместна връзка, те искат да се докажат с изящен външен вид. Всяка жена се старае да бъде с безупречна прическа, лъскав маникюр, кокетна дреха. Мъжът от своя страна освен с добър външен вид се старае да се докаже и с добри домакински навици. Но след време партньорите започват да се приемат за даденост. Всеки един от тях приема другия за „предмет“ от ежедневието си. Жените спират да отдават толкова голямо внимание на външния си вид, а мъжете вече като че ли са забравили за добрите си навици. Те започват да хвърля своите дрехи и чорапи където намерят за добре, защото знаят, че има кой да ги събере, спират да бъдат изящно обръснати или подстригани, защото знаят, че няма пред кого да се доказват. Всъщност всичко това е една грешка. За да не се стига до момент, в който мъжа да се захласва по всяка добре изглеждаща жена, то трябва жената до него да бъде винаги поддържана. И обратното. Ако една жена има до себе си красив и спретнат мъж, то тя няма да търси ласките на чужд партньор.

Ако вашите отношения вече са твърде далече от периода на ухажването с бонбони и цветя, това не означава, че и последната страница на любовния роман е затворена. Внезапните промени могат отново да събудят интереса един към друг.

Изданието „Psychology Today” ни предлага седем интересни факта за съпружеските изневери

- Около 40% от женените мъже и 30% от омъжените жени имат странична връзка.

- На всеки 10-13 секунди някой по света се развежда.

- Почти 50% от жените и около 30% от мъжете изпитват злоба към партньора си дори 10 години след развода.

- В повече от 90% от случаите причина за развода на двойките с голям семеен стаж са периодичните изневери на партньорите.

- 75% от тези, които се женят или омъжват за своите любовници, след това се развеждат.

- Средно една изневяра продължава 2-4 години

- Връзката между хора, живеещи заедно без брак, е подложена на емоционален стрес. И рискът тази връзка да се разруши е 2 пъти по-голям, отколкото ако има брак.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 konsa

    0 0 Отговор
    Защото можем!
  • 2 дивака

    0 0 Отговор
    И при това много добре
  • 3 апостол

    1 0 Отговор
    В краина сметка човекът е полигамно животно
  • 4 nzн

    1 0 Отговор
    "крайната сметка" е за тези, които не искат да израстват и да се развиват. винаги можеш да си останеш там, където си, трудно е да продължиш напред и да си дадеш сметка за грешките, които си допуснал. и в това е истината - ако се приемаш за животно, живееш с недостатъците си, ако си човек - стремиш се да се усъвършенстваш. а човекът до теб е въпрос на принципи - ако го уважаваш, очакваш същото и от него.
  • 5 бен тен

    0 0 Отговор
    защото ни е кеф
  • 6 СерГей СтаниШеф

    0 0 Отговор
    защото сме социалисти!
  • 7 Темерут

    1 0 Отговор
    Изневеряваме за да не изневерим на себе си !
  • 8 mreja.bg

    0 0 Отговор
    Така е било, така е и така ще бъде. Нищо ново. Изневеряваме не защото сме си омръзнали или защото другият е предмет ... не, не мисля така. Изневеряваме защото сме свине, искаме да лапаме и буквално и преносно. Да лапаме мигове, така както лапаме любимото си ястие или питие. Тази жажда за лапане е причината. Нищо друго нито от битов нито от друг характер.