Last news in Fakti

11 Септември, 2020 00:30 12 929 46

15 неща, които всяка жена трябва да опита в секса преди 40-годишна възраст

  • секс-
  • опит-
  • 40-годишна

От откриването на твоята G-точка до загрявките преди секс

15 неща, които всяка жена трябва да опита в секса преди 40-годишна възраст - 1
Снимка: Shutterstock

Докато годините отминават и разкриваш нещата, които харесваш или абсолютно ненавиждаш в леглото, сексуалният ти живот отива от “става” до “още, моля!”. Но, ако не разшириш хоризонтите си, докато откриваш сексуалния еднорог, който всъщност си, неизбежно пропускаш поне няколко трика, които предизвикват оргазъм. От откриването на твоята G-точка до загрявките преди секс, опитай всяко едно от тези неща, за да си осигуриш страхотен секс занапред, пише romantika.bg.

Затопли се

Не си в настроение – но искаш да си? Опитай този 5-минутен трик, за да засилиш желанието си. Затопли ръцете си в гореща вода. Постави едната си длан върху зоната на гениталиите, увеличавайки натиска до ниво, което харесваш. Продължи докато се затоплиш там долу.

Отпусни се, вдишай и позволи на тялото си да започне да си върши работата. “Целта на това е да повиши кръвообръщението и да затоплиш тази зона”, казва проф. Глория Брейм, секс терапевт и автор.

“Притокът на кръв задвижва естествените механизми в мозъка да подготви тялото ти за секс. Като измамиш мозъка си да си мисли, че ще правиш секс, той ще започне да произвежда великолепния микс от химикали, които правят секса приятен.“

Опитай дишане през вагината

По време на йога, безброй пъти са ти казвали да се фокусираш над дишането си – но същата умствена техника може да се използва, за да увеличи либидото ти. Затвори очи и се опитай да си представиш, как вдишваш и издишваш през вагината си, без да я докосваш. “Ефектът е силно повишаване на сексуалното желание в тялото”, казва Бранди Енглър, психолог и сексолог в Лос Анджелис.

“Открих, че правенето на това упражнение за 10-20 минути, почти винаги създава сексуална енергия. Помага на жените да поемат контрола върху либидото си, за да се чувстват по-малко зависими от това, че партньора им трябва да донесе възбудата в леглото.”

Бонус: Тази техника те успокоява, както медитацията и повдига удоволствието и насладата.

Потърси G-точката си

Чувала си всичко за G-зоната, но опитала ли си се да я намериш? “За повечето жени, тази спорна зона на удоволствие лежи на около 5 см навътре във вагината, върху вагиналната стена“, казва проф. Гари Браун, психотерапевт в Лос Анджелис. Сложи лубрикант на един или два от пръстите си и потърси зона, която е малко пореста и по-чувствителна към стимулиране.

“Точното местоположение е различно. Затова трябва да имаш търпение”, казва Браун. Когато мислиш, че си намерила целта, извий леко пръстите си. “Екпериментирай с локацията, натиска и скоростта на пръстите ти. Разбери как отговаря тялото ти”, добавя Браун.

“Но помни, че не всяка жена получава оргазъм по еднакъв начин, или изобщо, в тази област. Затова, просто се наслади на проучването."

Гледай се, докато мастурбираш

“Колкото повече правиш секс със себе си – толкова повече ще ти се прави секс“, казва проф. Кат Ван Кърк, брачен терапевт и сексолог, и главният експерт за AdamandEve.com.

“Също така, мастурбирането пред огледалото ще те накара да се чувстваш по-уверена по време на секс, тъй като ще виждаш това, което партньора ти вижда. Което е супер възбуждащо.”, казва проф. Клаудия Сикс, сексолог, брачен консултант и автор. "Затова направи го някъде, където ще виждаш цялото си тяло. Виж как тялото ти се движи в отговор на допира ти. Гледай лицето си, когато се възбудиш и получиш оргазъм.”, казва Сикс.

Изисквай сексуална игра

“Проучвания показват, че само една на всеки три жени, получават оргазъм, когато се задоволяват сами“, казва Брейм. “Въпреки, че настроението и позицията, в която си могат да са виновни, оргазмът ти може да не се появи, поради липсата на сексуална игра”, казва тя.

С времето, сексът се превръща в домакинска работа. Затова направи сексуалната игра задължителна. Понякога, женските тела имат нужда от малко повече стимулация, за да се повиши кръвообръщението, нужно за оргазъм, докато мъжете автоматично имат този приток на кръв, веднага щом се втвърдят.

“Женският сексуален отклик има нужда от повече стимулация, отколкото мъжкия”, обяснява Ван Кърк. “Чувствай се свободна да правиш това сама или насочи партньора си да го направи“, казва тя.

Използвай лубрикант

“Той прави секса по-вълнуващ и може да направи всяка позиция по-възбуждаща“, казва проф. Джесика О’Райли, създател на Sexual Pro Series Webinars. Тя предлага формула,включваща както вода, така и силикон. “Няколко капки вършат чудеса!”, казва тя.

Мастурбирай по време на секс

“Дали използваш секс играчка или просто тялото и въображението си, показваното себелюбие по време на секс показва на партньора ти начините, по които може да те задоволи“, казва проф. Джейн Гриър, брачен консултант и секс терапевт в Ню Йорк, и автор на What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship.

“Постави собственото си удоволствие на първо място и ще разбереш, че сексът е по-чест и по-удовлетворяващ за теб и партньора ти”, казва О’Райли.

Съсредоточи се върху тази точка

“Знаеше ли, че клиторът не е само малък израстък? Той всъщност е доста голяма структура, приличаща на ядец, която се намира под двете страни на срамните устни. Проучвания показват, че много пъти непряката клиторна стимулация засилва възбудата“, казва Ван Кърк.

“Всъщност, точката, намираща се на един часа от лявата страна на открития клитор е смятана за най-приятната зона, върху която да се съсредоточиш.” Хайде да разследваме.

Имай оргазъм с отворени очи

“Когато гледаш партньора си в очите по време на оргазъм, може да се почувствате по-свързани и оргазмът да е още по-разтърсващ”, казва Сикс.

Вземете си секс играчка за двойки

Намери играчка или две, като вибриращ пенис-пръстен или подходящ за носене вибратор. “Секс играчките имат терапевтична стойност, защото могат да накарат жената да получи оргазъм по-лесно и да намалят затрудненията на мъжа”, казва проф. Ейва Кадел, сексолог и основател на Loveuniv.com. “Също така, те увеличават шансовете за едновременен оргазъм”, казва Кадел.

Проучи игра на сетивата

Хубав начин да разнообразиш сексуалната си програма е играта със сетивата ти. “Това е форма на BDSM, където стимулираш тялото, използвайки предмети и вещества за сексуален ефект”, казва Кадел. Пробвай да смучеш ледено кубче преди правенето на орален секс или закрий очите си по време на секс или сексуална игра.

Това засилва всички други сетива и може да смаже всички твои задръжки.

Прави секс навън

Дали ще е в палатката, по време на къмпинг или в задния ти двор (да се надяваме, някъде където никой да не ви вижда), открий нова страна на природата като го направиш навън. “Излизането навън, сред природата ни помага отново да се свържем с първичния смисъл на сексуалността”, казва Енглър.

Също така, някои проучвания показват, че само миризмата на пръст освобождава окситоцин, т.нар. Хормон на гушкането, който кара двойките да се чувстват по-привързани.

Премисли сексуалните си очаквания

“Забрави за идеята за сексуалната сродна душа – трябва да поработиш, преди да сте съвместими в леглото“, казва О’Райли. Скорошно проучване открива, че тези, които вярват, че добрия секс изисква работа, са показали по високи нива на удовлетворение, отколкото хората, които смятат, че хубия секс се случва от само себе си, ако е с подходящия партньор.

“Ако искаш да се развиваш сексуално, заедно с партньора ти, то трябва да разговаряте за чувствата, фантазиите и честотата”, казва О’Райли.

Кажи му за нещата, от които имаш нужда, за да правиш секс и как искаш да се чувстваш по време и след това. Разбери какво мисли той за тези неща, за да сте на едно и също мнение или да намерите компромиси.

Направлявай го

“Нормално е да се чувстваш малко неспокойно да кажеш на партньора си какво се върти в главата ти – но е важно, ако искаш да получаваш повече от това, което правиш в леглото. Обаче, това не означава, че трябва да му обясняваш всичко“, казва психотерапевта и сексолог Ванеса Марин.

“Вместо това, фокусирай се над това как чувстваш нещата в момента и му кажи. Когато той знае какво ти харесва и какви корекции трябва да се направят (например, натиска, скоростта и т.н.) по време на сексуалния акт, това може да помогне много”, казва Марин.

Също добра идея е да разговаряте след секс, докато все още сте в леглото. Може да споделиш, какво наистина ти хареса или какво би искала да се промени за следващия път.

Бонус: “Ще се чувствате по-близки и по-свързани”, казва Марин.

Не се сравнявай със секса от екрана

“Онези фестивали на стенания, които виждаш на екрана, не винаги са точно представяне на истински оргазъм”, казва О’Райли. Понякога оргазмът е релаксиращ, а не вълнуващ – и това е съвсем нормално.

“Не е нужно да крещиш, за да имаш оргазъм или да покажеш на партньора си, че ти е приятно”, казва тя.

Затова приеми оргазмите си такива, каквито са – и не очаквай да изглеждат или звучат като тези, които виждаш по телевизията или във филмите.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 13 Отговор
    БЛАГОДАРЯ госпожа МАРИНОВА за изчерпателната статия но всичко е строго индивидуално най добрия секс хетеро между дама и господин спалнята е за любов а не обор за крави и волове

    Коментиран от #5

  • 4 АНОНИМЕН

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо Риц":

    ДЕДО от сън спомен няма
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 М. Пищова

    31 4 Отговор
    Още ги жасам у жакузиту манкенките. Знаете, пълня го с мляко, тиква, орехи, фафли, мед, грозде, ягоди, сметана, манкенки. И после с питоня жасам, жасам, докато не забълбука цялото жакузи. В тифтера съм записал вече над 5683 манкенки и питоня още е твърд като камик.

    Коментиран от #11

  • 8 Лора

    5 6 Отговор
    Точка втора, алинея първа, може да я изпита само истинска жена...!
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Ето го":

    аз изразих само мнение госпожо госпожице господине а на госпожа МАРИНОВА направих комплимент все пак тя е завършила ФИЛОЛОГИЯ ЖУРНАЛИСТИКА има висше образование семейна е вие защо злобеет завиждате не сте права прав

    Коментиран от #10, #28

  • 10 Само един пс*хар може да следи

    8 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    някаква непозната та чак да знае всичко за личния й живот.

    Коментиран от #17

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ГРАД КАЗАНЛЪК

    7 6 Отговор
    благодаря ви за поредната изключително полезна и интересна информация госпожо МАРИНОВА истината е че трябва да се опитва всичко и това ме подсеща за една басня подформата на виц която чух наскоро от доставчика на сухо мляко една река пресъхнала и крокодила и един хипопотам умирали без вода крокодила изпратил хипопотама да търси вода и той се върнал след няколко дни с още един хипопотам като казал вода не намерих но доведох братовчета да те пребиеме заедно хаха много забавно наистина но поуката е че винаги може да намерим начин за развлечение дори в трудните моменти и трябва да опитваме ВСИЧКО но все пак да помним че всичко е строго ИНДИВИДУАЛНО

    Коментиран от #19

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 4 Отговор

    До коментар #10 от "Само един пс*хар може да следи":

    никога не съм следил и не следя личния живот на хората просто комнтирам в факти и изказвам комплимент към госпожа МАРИНОВА опазил ме бог нито съм психар нито фетишист просто изразих комплимент уважение по грешка писах БОГ с малки букви ДОВИЖДАНЕ ГОСПОЖО ГОСПОЖИЦЕ ГОСПОДИНЕ БЪДЕТЕ ЖИВА ЖИВ ЗДРАВ
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "ГРАД КАЗАНЛЪК":

    ГЕНАДИ МНОГО ЛОШИ ХОРА ИМА В НЕТА аз направихЧОВЕШКИ комплимент на госпожа МАРИНОВА ме обиждат някой цял ден ме обиждаха на мен ми писа по форумите един да си знам защото повечето тролове са псшихопати злобни присмиват се кикотят се а има и платени тролове тово това са тролов нагерб който обиждат желая ти приятна вчер

    Коментиран от #20, #35

  • 20 ГРАД КАЗАНЛЪК

    5 1 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    това е вярно ВАЛЬО много ЛОШИ и НЕВЪЗПИТАНИ хора има пази се от тях приятел лека вечер и на теб
  • 21 Кобилкина

    4 5 Отговор
    Венелино,на колко години си,че да ръсиш акъл?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 5 Отговор
    прави любов не война

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Село Любовище

    7 1 Отговор
    Госпожо Маринова,тия работи в селото ми ги правехме още през соца. Но пак беше строго индивидуално
  • 28 Оня с големия

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Даъ ти го м....само 1 път
  • 29 Оня с големия

    4 2 Отговор

    До коментар #24 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Дай ми 1 път ти го му...на
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Някой щом ги правил тез работи

    2 3 Отговор
    Още по времето на соца,, доста ще е старичък, хората му казват сега, дори като видиш ББ, пак изостанал, явно пак по роднинска или съседска линия я е,, карал,,...!
  • 34 32 коментар

    3 2 Отговор
    Ето и един,, мераклия,, долетял от, острова на мечтите,,,....!
  • 35 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ти под всяка статия за е..не,благодариш на г-жа Маринова. Жалък си,да знаеш.И инсулта ти не е оправдание.

    Коментиран от #36

  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "гост":

    господине просто направих комплимент на госпожаМАРИНОВА
  • 37 А за

    5 0 Отговор
    Мандръсането ли питате?Буташ не буташ.времето минава.По добре е да буташ.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 цербер

    1 1 Отговор
    “Целта на това е да повиши кръвообръщението и да затоплиш тази зона”, казва проф. Глория Брейм, секс -терапевтКА и авторКА. Без лубрикант не бива да се ляга.
  • 40 Лорчето

    2 2 Отговор
    Искам да ми загреят точката !!!
  • 41 нулев мандръсан

    3 1 Отговор
    най-много ми хареса съвета "прави секс в задния си двор".
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Лилафке, знаеш ли,, карасик,какво е..?

    1 3 Отговор
    Явно мислиш, че силата ти е в,, кекса,, но не и в ,, науката и възпитаните неща,,.....?!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Тото

    0 3 Отговор
    Тези които са наясно със секса не го коментират а го правят. Няма време за умности.
  • 46 Мъжът без Име

    2 0 Отговор
    Господ да ни е на помощ. Ева е виновна! :D