Last news in Fakti

10 Септември, 2020 17:36 4 224 4

История за сиамските близначки, решили да си родят дете

  • сиамски близнаци-
  • дете-
  • бебе-
  • раждане-
  • бременност-
  • роза и жозефа блажек

Всеки на този свят заслужава своята доза щастие

История за сиамските близначки, решили да си родят дете - 1
Снимка: shutterstock

Невероятната история на сиамските близначки Роза и Жозефа Блажек разказва портала Яндекс Зен.

Когато се раждат Роза и Жозефа Блажек родителите им са разочаровани и не желаят да ги отглеждат. По съвет на знахарка спират да ги хранят почти седмица. Но родителското сърце трепва и след няколко дни променят решението си. Момичетата са родени през 1878 г. в Бохемия. Раждането на сиамски близнаци винаги е било рядко явление и хората не можело да не обърнат внимание на особеностите на сестрите. Те обаче, живели много приятелски и винаги се подкрепяли, независимо от всичко.

Според една от версиите, родителите много се срамували от дъщерите си и ги криели от обществото, дори не ги пращали на училище. Други твърдят, че напротив, те решили да спечелят пари и показвали дъщерите си публично за пари. Като възрастни самите сестри започнали да печелят пари, като пеели и танцували, при това много добре, въпреки физическите си особености. Те се преместват в Париж, наемат агент и се представят успешно и обикалят Европа.

История за сиамските близначки, решили да си родят дете

Когато сестрите навършват 28 години, се случва нещо, което и двете не очакват: Роза се влюбва в познат офицер от Германия. И мъжът не я отхвърли, а по-скоро отвръща на чувствата ѝ. Жозефа била бясна, тя не искала да се примири с такава съдба и се противопоставяла на сватбата на сестра си. В крайна сметка те имат едно тяло, но характерите и предпочитанията им били различни! И ако Роза харесвала мъж, тогава Жозефа не го харесвала. Всичко се усложнявало от факта, че момичетата се родили съединени от кръста надолу и имали общи гениталии.

Но любовта към сестра ѝ взима своето и Жозефа се съгласява с брака на Роза. Обществото обвинява офицера в бигамия, дори се провежда процес, но всичко било решено. Щастливата Роза успява да забременее и да роди напълно здраво момче. Сестрите хранели бебето заедно, и двете имали кърма, но го родила Роза, тъй като всяка имала отделна матка. Законово и двете се считали за майки на бебето. Съпругът на Роза загива във войната, а жените отглеждат момчето заедно.

История за сиамските близначки, решили да си родят дете

През целия си живот, въпреки физическите си особености, всяка от тях имала романтични връзки с мъже. Те не са имали комплекси и са се обичали такива, каквито са. Това им давало увереност в себе си.

На 45-годишна възраст Жозефа се разболява тежко. Отново има две версии на заболяването: жълтеница и грип. Предложено е сестрите да бъдат разделени, за да може втората да живее, но Роза категорично отказва. Тя казала, че не иска да живее без сестра си - най-близкия до нея човек. Те умират през 1922 г., но живеят интересен и щастлив живот.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Възможно ли е да са имали

    8 2 Отговор
    общи гениталии, но отделни матки?
  • 2 Винокурова

    6 1 Отговор
    Леле ттрачева пак наполовин инфо. Не само Роза, а и Жозефа е имала любим. Е не инспектор Крюшо😁 от яката комедия.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 1 Отговор
    а с детето какво естанало
  • 4 Вижте черния корем и ръце

    4 0 Отговор
    Веднага са на преден план...(Може би и мъжо жината е имала такава сесра, много изтормозени физиономии, може би са от времето на лилипутите..!)