Last news in Fakti

22 Септември, 2020 18:30 6 284 11

Разкриха зловещ експеримент с тризнаци (ВИДЕО)

  • тризнаци-
  • близнаци-
  • експеримент-
  • сащ-
  • семейство

Разделени тризнаци се намериха без да знаят, че имат братя

Разкриха зловещ експеримент с тризнаци (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Ако сте внимавали в училище, тогава вероятно си спомняте как в уроците по биология учителят ви е казал, че не е известно със сигурност доколко генетиката влияе на формирането на човека и доколко заобикалящата го среда. Порталът ЯндексЗен разказва една невероятна история от 80-те години на ХХ в.

През 1980 г. в Америка три 19-годишни момчета случайно откриват, че са осиновени близнаци. Никой обаче, дори техните осиновители, не знаели, че децата им имат родни братя.

Роби отива за пръв път в новия си колеж и изведнъж установява, че всички го поздравяват, казвайки, че се радват да го видят и се обръщат към него с името „Еди“. Така той съвсем случайно разбира, че има брат близнак.

Удивителната история за събирането на близнаците Роби и Еди е публикувана във вестниците. И тогава друг човек разбра, че вижда собствени копия на страниците на вестниците. Така момчетата стават трима братя, които се намират на 19 години.

Историята се превръща в сензация, а известно време момчетата са в еуфория. Поканени са във всички телевизионни предавания, обича ги цял Ню Йорк. След известно време, обаче те започват да си задават въпроса как се е случило, че са били разделени в детството. И тогава разбират ужасяващите подробности.

Оказва се, че животът на Еди, Роби и Дейвид е бил част от експеримент. Те били умишлено дадени в семейства с различен социално-икономически статус и стилове на възпитание. Психолозите са изучавали не само тях, но и техните семейства. В същото време самите родители съдействали на изследователите, тъй като им било казано, че са избрани за проучване на приемни семейства.

По-късно става явно, че не са единственият предмет на изследване - психолозите са изследвали повече от 10 двойки близнаци. И никой освен учените не е знаел и все още не знае истинските цели на този експеримент.

Случаите са класифицирани, резултатите не са публикувани, кой е финансирал всички тези дългосрочни проучвания остава неизвестно.

Журналистите смятат, че близнаците са били разделени не само, за да разкрият връзката между влиянието на социалната среда и генетиката върху съдбата на човек. Те вярват, че изследователите са избрали близнаци, родени от майки с умствени увреждания. И целта на изследването е била именно психичното здраве на тяхното потомство.

Приказката за събирането на тримата близнаци се превръща в кошмар. Братята казват: „Чувстваме се като лабораторни плъхове“.

През 2018 г. историята на Еди, Роби и Дейвид става публична, когато излиза документалният филм за тях „Трима еднакви непознати“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Странно

    7 4 Отговор
    Американски прелести, които може би са, верни като,, експеримент,,.... но промяна при близнаци почти не се чувства, генетично е заложено, въпреки това,, издевателство,, от страна на родителите...!
  • 2 Идиот

    27 6 Отговор
    Идиотска статия, идиотски машинен превод, идиотска медия в идиотска държава пълна основно с идиоти.
  • 3 Дзифт идиота

    10 3 Отговор
    Ти си най големия,..!
  • 4 Марк Енгелс

    8 2 Отговор
    Генетиката тялото, е като модел автомобил. Животът, битието, е като пътищата, магистралите, офроуд... Има и болести, повреда на тялото, повреда на автомобилът. А.. ИМА И СПАЗВАНЕ ИЛИ НЕ СПАЗВАНЕ НА ПРАВИЛНИКЪТ.. Едни са джип, други кабрио, трети спортна кола, ван, .. И различните пътища са добри за различни автомобили. Едни са търпеливи човеци, и стават за живот изискваш търпение, други са умни но не търпеливи. Може ли от един материал да се прави всичко? Може ли един човек да има качества за лекар, за архитект, за винар, за готвач, за шофьор, за моряк, за писател, за военен, за пазач, за фермер, за пастир. А е доказано, че интелектът и съзнанието, е опит.

    Коментиран от #6

  • 5 отровното трио

    3 4 Отговор
    И тези са като нас, не знаят какво искат.
  • 6 един от стадото

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Марк Енгелс":

    питай онова семейство от щатите, средно заможно, културно, отговорно. Допуснало само една грешка в живота си, и то фатална. Взема едно ци ганче от Б-я още като бебе. Гледа го, възпитава го. Онова става 13 годишно обира ги и офейква..Джинса си е джинс

    Коментиран от #7

  • 7 Христов

    3 4 Отговор

    До коментар #6 от "един от стадото":

    Един така ми казва, като ми сравнява доберман и друго куче. Но колко добермани има с характер на пуделче? А колко свестни цигани има? НЕГРИ? Да ДВД плейар не подкарва виейчеси, но ако има и едно изключение, значи не е правило. а детето на колко е осиновено, и не циганите не крадат ли?

    Коментиран от #11

  • 8 И за още

    10 0 Отговор
    по-щастлив финал, остава да ги запознаят с нашите Тризначки!!! ;D
  • 9 Бойко

    1 1 Отговор
    Ще се убедите, че произходът няма значение, важна е средата. Ще надникнем във видеодневника на малкия Калин от Каспичан, който вече е Каел от Сиатъл.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 един от стадото

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Христов":

    изключенията са потвърждение на правилото, като това на видеото. За това го дават. Иначе щеше да е догма