Last news in Fakti

23 Септември, 2020 19:36 10 183 25

Защо кучето ви следва навсякъде

  • кучета-
  • социални животни-
  • домашни любимци

Всеизвестно е, че любовта и верността на тези домашни любимци е безгранична

Защо кучето ви следва навсякъде - 1
Снимки: shutterstock

Всеки стопанин на куче знае, че те са едни от най-верните другари, които може да отглеждаме в домашни условия, а любовта им няма граници. Кучетата обикновено ни следват навсякъде. Където и да отидем, нашите четириноги приятели задължително идват с нас. Вероятно сте забелязали това, може да изглежда малко странно, когато кучето ви дори иска да бъде при вас, когато сте в тоалетната.

Каква обаче, е причина за това? Сайтът Bright Side описва няколко възможни причини, които могат да стоят в основата на това, кучетата да ни следват неотлъчно и навсякъде.

Кучетата са социални

Кучетата са социални, а когато останат сами, може да започнат да се чувстват нещастни или уязвими.Те се нуждаят от постоянен контакт с другите около тях, ето защо те обичат да се хранят, да играят и да спят заедно с вас. Така че, когато имате нужда от малко уединение в тоалетната, те не го разбират. Всъщност мислят, че ви правят услуга, като ви правят компания, пишат от Bright Side.

Защо кучето ви следва навсякъде
Снимки: shutterstock

Кучето ви защитава

Вашето куче може да мисли, че няма да можете да се защитите, когато това се наложи, и то ще иска да ви спаси. И когато кучетата чуят шумове зад затворена врата и не могат да видят какво се случва там, те може да се притесняват, че стопанинът им може да е в опасност.

Кучето ви може да приема, че пропуска нещо

Домашните любимци също възприемат къщата ви за своя територия. Така че, когато нещо се случва в някоя от стаите, те просто са любопитни и искат да бъдат част от това, което става. Освен това животът на повечето кучета не е толкова вълнуващ и може да им е скучно, докато чакат да се върнете от работа или разходка. Необичайната дейност буди интерес в тях.

Защо кучето ви следва навсякъде
Снимки: shutterstock

Кучетата усещат, когато стопаните им не се чувстват добре

Повечето кучета усещат, когато сте тъжни или не се чувствате добре, например имате проблеми със стомаха и се налага да посетите тоалетната. Те са интуитивни и могат да разпознават емоциите ви по езика на тялото и с помощта на обонянието си. Когато осъзнаят, че нещо не е наред с вас, те обикновено ще се опитат да ви утешат възможно най-добре и да ви предпазят.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Веднъж ми беше много лоши

    49 1 Отговор
    главоболие, температура и кучето болонка дойде легна върху мен. Заспах спокойно, а като се събудих нищо ми нямаше.

    Коментиран от #15

  • 3 Джаф

    10 15 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Носи , носи, може да има останали заблудени от вчера.....трябва някой да се погрижи за тях.
    Сложи им и по една ваксина, и да си сложат намордниците
  • 4 По принцип не харесвам кучета

    7 38 Отговор
    Защото са непредвидими....!

    Коментиран от #19

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Последния Софиянец

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "Вълк":

    По Татово време въртях любов с човек от 2-ри отдел на ДС, така че не ме беше страх от нищо.
  • 9 Кучетата са си окей

    5 11 Отговор
    Тези дето си мислят, че ги притежават не са наред. Да изкарат 1 месец на еднакъв режим с кучето, с което живеят - да се разхождат, ядат, ходят до тоалета само, ако кучето го прави.
  • 10 много просто

    9 60 Отговор
    кучетата са животни без характер, у тях непрекъснато действа чувството за самосъхранение т.е. дай му ядене, и точно за това е добър приятел на човека, защото знае, че ще получи ядене. кучетата нямат чувство за насищане, колкото му дадеш, толкова ще изяде т.е. до пръсване. нека бъдем откровенни и признаем, че реално кучетата са сред най-глупавите животни, това че въртят опашка като откачени от радост по човека, никак не ги прави умни

    Коментиран от #12

  • 11 Другия с коня

    30 5 Отговор
    Нищо не разбирате от кучета.Пак препечатвате от Руски сайт.Кучето в себе си е Вълк.Те живеят в Глутници и има алфа Вълк.Водача.Собственика е Алфа.Той е Водача на глутницата.Кучето следва Водача и му се подчинява.Ийерархията на Дивото в него го прави.И така нататък...Дивото ръководи,то Доминира.....Имам питбул на 7 години....Разбира ме какво искам без думи...Поглежда ме и Знае....На жена ми обяснявам с часове какво трябва да направи,кога трябва да го направи,защо трябва даг о направи и как трябва да е....Тва е положението...

    Коментиран от #24

  • 12 хах ъхъ

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "много просто":

    Наистина, нямам представа, защо човешките животни са си въобразили, че щом едно животно му се подчинява, значи е умно. А дали ще бъде умно, ако човек се подчинява на животно ? всъщност, при човешките животни, такова положение не съществува, понеже се мислят за по-висши същества от обикновенните животни, но реално всички се състоят от кожена торба пълна с протеини и кокали
  • 13 Мнението ти за

    12 6 Отговор
    кучетата ми се струва вярно. Само не разбирам защо интелигентен мъж се жени за жена без мозък (понеже сам казваш, че се налага да й обясняваш, да нареждаш и да контролираш какво прави)? А май пък не си толкова умен и само така си мислиш?... Що не се ожениш за кучето си, щом е толкова умно?
  • 14 На глутници живеят

    25 0 Отговор
    в природата или на улицата. Това обаче не важи за домашните, особено, ако са декоративни породи. Е, зависи и от стопанина, как се отнася с него - ако е изрод и го малтретира, кучето ще стане агресивно. То затова има толкова случаи на нападнати хора от домашни кучета. Да имаш куче е отговорност и изисква съзнание.
  • 15 Немска

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "Веднъж ми беше много лоши":

    Офчарка Вихър:) ... Същата работа... Когато съм ядосан, болен или с проблеми (не приема симулации) сяда на 3-4м от мен в двора и ми съчувства, когато полегна на дивана и то, когато усети че няма грижи... Нямам мира,все търси врагове да лови, лае души.. Не завиждам на съседите

    Коментиран от #16

  • 16 оВчарка

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Немска":

    Било:)
  • 17 Алфа Вълка

    0 8 Отговор
    О мой брата аз съм вашия водач Ауууууууууууууу
  • 18 кучкаря

    21 2 Отговор
    Кучето не се интерсува вие мизерник ли сте или не то ви обича такъя лакъвто сте! безгранично, ако го храните добре ако не го хранвте важното е да не е вързано то само ще си намери какво да яде, то пак ще ви обича
  • 19 А хората...

    23 0 Отговор

    До коментар #4 от "По принцип не харесвам кучета":

    Са много предвидими. То по-непридвидимо животно от човека няма. Само хората са способни на лицемерие. Гледате в очите усмихва ти се, а в мислите ти крои злини. Животинките не са лицемерни веднага ще ти покаже харесва ли те или не. А не като хората безгранично лукави, лицемерни и жестоки. Аз пък за това и по принцип и не по принцип не харесвам хората.

    Коментиран от #20

  • 20 Дано само не си от тези кора, за които

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "А хората...":

    Пишеш, защото това е и мое правило, н8 ми омръзна да го повтарям..!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 СОБАКЕВИЧ

    13 0 Отговор
    Не вярвам на хора които не харесват кучета....
    Но много вярвам на кучета, които не харесват хора...
  • 23 КУЧЕ

    1 1 Отговор
    Щото е куче....
  • 24 Кучкар

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Другия с коня":

    Собственикът е Алфа само ако успее да се наложи.Познавам доста стопани на кучета,при които кучето е Алфа,а човекът-Бета.
  • 25 Пин Чер

    1 0 Отговор
    Осиновете си куче , за да разберете хората около себе си !