Last news in Fakti

24 Октомври, 2012 14:50 44 262 17

Разликата между любов и секс

  • любов-
  • секс-
  • разлика

Човешкият мозък прави  разграничение между любов и секс, смятат американските учени, цитирани от списание „Health”.

Учени от университетите на Ню Йорк и Ню Джърси доказват, че романтичната любов е биологична потребност, далеч различаваща се от сексуалното желание. Тя е много по-близка до такива чувства като глад, жажда, необходимост от наркотици, отколкото до емоционалните състояния като възбуда или страст.

След сканиране на човешкия мозък, става ясно, че според степента на задълбочаване на отношенията, невронната активност свързана с романтичната любов, също търпи значителни промени. 

Психолозите смятат, че разбирането за „любов“ сред младото поколение е вид психично заболяване, примесено с мания, слабоумие и измама. Влюбените младежи странят от приятелите и роднините си. Освен това, те започват да прибягват към редица безумни постъпки към своите партньори – натрапчиво звънене по телефона, серенади, безсъние, болезнена ревност. Ако състоянието е такова, от научна гледна точка,  то напълно може да се приеме за психоза.

Според някои хора няма разлика между правене на любов и правене на секс. Физически това е така, защото те са напълно еднакви. Но психически двата акта са напълно различни.

Предлагаме ви няколко различия между прост сексуален акт и акт изпълнен със страст и емоции.

1. Когато правите секс за първи път с партньора си, често този момент е плануван предварително, има предварителна нежна любовна игра и телата ви си пасват перфектно. Нещата с простия сексуален акт стоят по малко по-различен начин. В този случай партньорът ви може да не е ваше гадже и решението за полов контакт да бъде чисто спонтанно и да се дължи изцяло на временно бушуващи хормони.

2. Друго различие е обстановката по време на секс. Ако искате да го направите в стая с ароматни свещи, на легло покрито с рози, то вие най-вероятно ще правите любов. Но ако вашето желание е да гo пpaвитe нa зaднaтa ceдaлĸa нa aвтoмoбил, тoaлeтнa в caмoлeтa, в acaнcьop или дpyгo пpocтpaнcтвo cлeд ĸoeтo мoжe дa имa пpaвни пocлeдици, то най-вepoятнo тoвa ще бъде caмo ceĸc.

3. Важен елемент са песните по време на любовен акт. Ако за фон се използват романтични песни като "The fear You Won`t Fall"  или "Wild Horses", то говорим за чувствено изживяване. Но, ако песните са от вида "Crazy B**ch" или "Every Girl" едва ли правите любов.

Разбира се не винаги е задължително да има музика, но ако тя е част от обстановката, то именно тя ще покаже за какъв вид секс говорим.

4. Много голяма роля, показваща взаимоотношенията между двама души играят последствията след сексуален акт. След правене на любов следват прегръдки и нежни целувки. А след секс, следва фразата „Това беше страхотно“, последвана от обръщане на другата страна и заспиване или още по-често наблюдавано действие е пълното разделяне на двамата партньори (единия си облича дрехите и си заминава).


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ...

    3 0 Отговор
    Най-много ми хареса това, че "любовта" понякога се приема като синдром на психоза! И наистина мисля е вярно, защото имам познати, отговярящи напълно на описаните признаци.
    1. Едната двойка младежи се отчужди напълно от останалата компания и последва тотално игнориране (при други също съм го забелязвал).
    2. Мания с безумните побъркващи обаждания по 20 пъти на един - при втора двойка и от страна на момичето.
    3. Безумна ревност от страна на момичето, но безумна ви казвам, ако загледа някой представител на нежния пол (докато се разминават на улицата), следват кавги! В същото време момичето влиртува с други момчета и не малко пъти и по тази тема скандали, но основния акцент си остава за ревността от нейна страна към него.

    Синдром 3 се среща и при двойка 2, но с по-малък интензитет и там силната страна е по-категорична в изказванията си. Навярно същият се проявява и при двойка 1, но с тях общувам рядко.

    Ами това. Хубавото е, че за момента съм свобеден и се чувстам такъв. Да, подкрепям факта, че има разлика м/у любов и секс, и второто е по-скоро моменто усещане и гимнастика (както наскоро се изказа една бодибълдърка по BTV). Любовта е хубаво нещо! Но и свободата не е за пренебрегване и дори е по-силното чувство, според мен! Когато се намери баланса м/у двете, то тогава мъжът и жената биха живяли завинаги заедно, в хармония един със себе си и доставяйки си приятни мигове, и емоции (във всяко отношение). ;)
  • 2 The Big Boss

    3 0 Отговор
    БРАВО!

    Страхотна статия!!!
  • 3 aha

    1 0 Отговор
    ooo Elizabet razbira6 gi tezi raboti ;)
  • 4 qqqqqq

    2 0 Отговор
    Имаш ли парички, любовта и секса вървят много добре.
  • 5 дрън-рдън ярина

    1 1 Отговор
    Както е казал поета"Свършиха парите,свърши любовта"
  • 6 гяур

    1 1 Отговор
    "Любов" -е дума измислена от комунистите, за да не си плащат на проститутките!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ботев Пд

    1 1 Отговор
    Абе, ръгай чушки в боба ... и не го мисли!
    Другото е за философите ..
  • 9 Бай хой

    2 0 Отговор
    Лизи, кое е любов и кое е секс с лявата или с дясната ръка.
  • 10 ...........

    1 1 Отговор
    Любовта си е любов,а СЕКСА си е живо ДРАНЕ.
  • 11 EMSKI

    3 0 Отговор
    Кво толкоз ги коментирате тия 15 -20 минути блъскане,както се казва-легни на една страна-изморен съм!!! Любовта е психологическо състояние,което може да доведе до непредвидими последици и глупави постъпки!!! Но е ...доста красиво и пагубно едновременно!!!! Заслужава си...опитайте...другото е съжителство на съквартиранти
  • 12 Japoneze

    1 1 Отговор
    Истината е в пакета-чиста,чиста любов ама ако не върви секса-дълго няма да я има!

  • 13 лимонад

    0 1 Отговор
    егати глупостта.
  • 14 болярин

    1 1 Отговор
    Любовта е "туй-онуй" без "туй в онуй"
    Секса е "туй в онуй" без "туй онуй"
  • 15 средна възраст

    0 0 Отговор
    най хубавото на любовта е секса.ако има безплатен обяд има и безплатна любов..........
  • 16 смахнатият професор

    1 0 Отговор
    Ако знаеха в БГ на каква чалга се прави секс, тогава ще получат психоза и без да са влюбени.
  • 17 dodo

    1 0 Отговор
    tiq pisaniq na amerikanskite ucheni sa mnogo vqrni za men,poneje tova sam go prejivql i to naskoro!