Необходими продукти:
5 домата
1 патладжан
1 глава лук
2 стъбла селъри
1 с.л. захар
140 мл олио
2 червени чушки
2 жълти чушки
2 зелени чушки
2 с.л. червен винен оцет
1 скилидка чесън
12 черни маслини без костилки
1 с.л. каперси
сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете патладжана. Разрежете го на две, продупчете го на няколко места от вътрешната страна и го поръсете със сол. Оставете го в цедка за 30 минути. След това го измийте, подсушете и го нарежете на едри кубчета, пише 24kitchen.bg.
Нарежете трите вида чушки на кубчета. Обелете стъблата селъри и ги нарежете на кубчета. Доматите нарежете на осминки. Лукът и чесънът обелете и нарежете на едро.
Загрейте олиото или зехтина в дълбок съд и запържете лука, чесъна и селърито. Щом леко омекнат, добавете кубчетата патладжан. Разбъркайте. Добавете доматите и оставете зеленчуците да се свият леко.
Добавете чушките, маслините и каперсите. Овкусете с оцет, захар, сол и черен пипер. Разбъркайте и захлупете съда. Оставете ястието да ври на тих огън 10 минути.
Сервирайте капонатата топла или студена.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Dodo
16:19 05.10.2020
4 Ййллкхгг
16:27 05.10.2020
5 миролюб бенатов
16:28 05.10.2020
6 тюрлю
16:40 05.10.2020
7 Имамбаялдъ
17:40 05.10.2020