Last news in Fakti

29 Октомври, 2012 17:00 10 611 18

Личният телефон на Цар Борис III е в Bazar.BG

  • телефон-
  • грамофон-
  • рога-
  • bazar.bg

Притежаването на антики е страст, подобна на тази на хазарта. Някои хора колекционират марки, други монети, трети исторически предмети. Дали заради кризата или просто, защото притежателят на дадена антична вещ, иска да се раздели с нея, но на пазара в момента се наблюдава силно предлагане на предмети с висока стойност, сочи справка в сайта за обяви bazar.bg.

Най-странната вещ, която може да се купи, е личния телефон на Цар Борис III. Апаратът разполага с маркировка с царската корона. Цената му е 25 000 лв. Произведен е 1938 г. от Siemens. Телефонът, който се е използвал в двореца в София, е в отлично състояние.

Другите нестандартни вещи, обект на продажба, са ловните трофеи. Интересът към подобни предмети е голям, тъй като българинът е известен с интереса си към лова. Така например, срещу 6000 лв. може да се сдобиете с еленови рога и череп. По-евтиният вариант е рога с по 7 разклонения на всеки.

В bazar.bg могат да се намерят и рядко срещани по нашата географска ширина предмети, като например това непалско кукри, което се продава за 150 лв. Музиканти твърдят, че най-чистия звук е този на грамофона. Ценителите могат да си купят подобна антика само срещу 300 лв. За тези, които имат цяла колекция от стари касети и искат да чуят любимите си песни, се предлагат и маркови касетофони като този Grundig за 45 лв.

Старинна вещ плюс злато може да повиши цената и на най-простата вещ. Пример е бонбониера, която е изрисувана с 22-каратова златна боя.

Много и различни старинни вещи могат да се намерят в сайта bazar.bg. На подобна покупка е добре да се гледа като на инвестиция, тъй като колкото повече време минава, цената на подобни предмети се повишава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Miscer

    0 0 Отговор
    Не благодаря ще пропусна.
  • 2 The Big Boss

    5 1 Отговор
    Siemens са куча марка, само iPhone признавам аз!

    Коментиран от #4

  • 3 DADA

    0 0 Отговор
    Сила...
  • 4 ahaha

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "The Big Boss":

    ti si roden pone... sled 1996ta i nqma6 kapka mozuk
  • 5 666

    0 0 Отговор
    Такива тилфони доскоро бъкаше в ЖеПето, пък "има маркировка с царската корона" става лесно, пък кой с кого плямпал по него трудно се доказва. Така, че това струва 150лв. ма се търси баш-будала да даде 25к.- аре бегай оттук самозван антиквар.
  • 6 хакера

    0 1 Отговор
    Кой е па тоя цар борис 3 ?

    Коментиран от #7

  • 7 666

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "хакера":

    Майстор на тилфони, пък тоя тилфон е негов, дет приказвал с евреите дет имат мустачки кат Чаплин затуй толкоз скъп.

  • 8 Веселин Кръстев

    1 0 Отговор
    Като гледам горните коментари мога да кажа само едно :
    Боже , боже колко мъка има по този свят !
  • 9 Хост

    0 0 Отговор
    Наистина, такива са били в цялото ЖП, също и в пощите, и всякакви държавни служби. Но да струва 150.... Ако някой мисли, че такъв струва 150 лева, веднага мога за му предложа 3, само по 120, без пари просто!!!!
  • 10 Няма значение

    0 0 Отговор
    25 000 лв за царски телефон ?!! 100% ще си го купи някоя мутра, която още не се е научила да си изписва правилно името и която смята, че това общество и държавата са му длъжни. Точно по времето на Борис ако някой заможен българин е искал да похарчи някой лев го е правил за държавата и хората, който са се нуждаели точно и затова България е била и силна държава до 44 година. Сега е пълно с псевдо олигарси с крадени пари, които биха дали 25 000 лв за този телефон без дори да са отворили да прочетат малко история и без да им пука колко изоставени деца има по домове и дали не е редно да се помогне на тях.
  • 11 телефонният цар

    1 0 Отговор
    Човек може да се сдобие с рога и за далеч по-малко пари, особено ако е женен ;)
  • 12 ТРОШАЧА

    0 0 Отговор
    БЪЛГАРИНА ТОЛКОВА Е ОБЕДНЯЛ ЧЕ СЕГА ИМА ДРУГА ЗАДАЧА -ДА ОЦЕЛЕЕ . ТАКА ЧЕ НОРМАЛНО Е ДА ГЛЕДА НА ТЕЗИ ВЕЩИ СЪС СТРАННИ ЦЕНИ С НАСМЕШКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!( А това че цената на посочените по-горе предмети се увеличава с времето - това не важи за БГ !!! Да не говориме че тука пазара въобще е МЪРТЪВ !)

    Коментиран от #14

  • 13 хьъсдхьвсяшь

    0 0 Отговор
    пазара тук е умрял защотото само некадарници ни управляват .всичко в нашата страна е подсъдно.в скоро време очаквам и дишането да е престъпление,как да дойдат богати бизнесмени като държавната мафия ще ги тормози
  • 14 666

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "ТРОШАЧА":

    Като се поразровиш из интернет, ще видиш, че същия телефон се е продавал за 5000лв. 2010год. Вярно цената се е увеличила но с една подробност-ПРОДАВАЧА Е СЪЩИЯ както и тел.номер за връзка с него. Изводите сами си правете.
  • 15 ТРОШАЧА ДО 666

    0 0 Отговор
    ЯВНО Е ТАКА ЩОМ СИ ПРОВЕРИЛ . ВСЕКИ Е СВОБОДЕН ДА ИСКА КАКВАТО ЦЕНА ПРЕЦЕНИ НО... ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ ПАЗАРА (ако въобще има такъв тук -а то няма) ИМА СОБСТВЕНА ЛОГИКА И НЕ МОЖЕШ МНОГО ДА СПЕКУЛИРАШ ! ПРОСТО ПРОДАВАЧА ЯВНО РАЗЧИТА НА ИНТЕРЕС ОТ ВЪН ИЛИ НА НЯКОЙ МЕСТЕН БИЗНЕСМЕН -ФЕН НА ПОДОБЕН РОД АНТИКВАРНИ ПРЕДМЕТИ ! НО КАКТО СЕ КАЗВА : – ИМА ЕДНО ,,НО'' !!!!
  • 16 666

    0 0 Отговор
    Проверката става много лесно. Същия човек продава стари кревати, къщи в некакво село, ама с "наториални актове", организира екскурзии от които не е ясно кой ще те прибере, дрешки ента употреба, даже и лентов кабел за вектра 91 год.

    "Купих за Вектрата лентов кабел от моргата, и се зарадвах, че е нов, а се оказа, че ми пробутали за Астра.
    Проверих, става за всички Астри.
    Мерих го, здрав е. Настроен е готов за монтаж, залепил съм го с лента, за да не се размърда.
    Продавам го за 40 лв., а го купих за 50лв. Изпращам с наложен платеж, от Шумен.
    [email protected]
  • 17 666

    0 0 Отговор
    просто показвам същността на "търговците" .
  • 18 Delia Sugden

    0 0 Отговор
    Do not forget! Such Once a year!

    ### https://cutt.us/Discount ###

    The biggest sale of clothing, shoes, electronics, phones, auto, health and beauty products, products for children and adults, and much more

    %%% http://bit.do/Your_2019_Discount %%%