Last news in Fakti

31 Октомври, 2012 11:13 1 630 2

„Дисни“ купи „Междузвездни войни“

  • междузвездни войни-
  • дисни-
  • купи-
  • лукас

Американският гигант „Дисни“ обяви, че купува „Лукасфилм“, която е собственост на създателя на „Междузвездни войни“ - Джордж Лукас, съобщи „USA Today”.

Цената, която „Дисни“ ще плати е 4 милиарда долара в брой и акции. Компанията предвижда да изплати около половината от сделката в брой, а останалата част с 40 млн. акции, които ще бъдат издадени по време на завършване на сделката.

"Тази сделка съчетава портфейл със съдържание от световна класа, включително и " Междузвездни войни ", една от най-големите семейни развлекателни саги на всички времена, с уникалното творчество на "Дисни " в различни сектори", каза Робърт Айджър, главен изпълнителен директор на "Дисни".

"Възможностите и опитът на "Дисни" дават възможност на "Лукасфилм" да открие нови пътища във филмите, телевизията, интерактивните медии, тематични паркове, забавления и потребителски продукти", каза от своя страна Джордж Лукас, който досега притежаваше 100% от компанията.

"Сега е време за мен да предам "Междузвездни войни" на ново поколение режисьори. Винаги съм си мислел че "Междузвездни войни ще ме надживее и според мен е важно да се постави на мястото на прехода в моя живот ", допълни Лукас.

Преди "Лукасфилм", "Дисни" успешно придоби анимационните студиа "Пиксар" и  комиксите "Марвел".

От съобщението на компанията се разбра, че се предвижда през 2015 г. да излезе седми епизод на "Междузвездни войни" и след това историята да продължи.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Japoneze

    1 0 Отговор
    Disney sa kato VAG!

    Коментиран от #2

  • 2 The Bear

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Japoneze":

    Не знам - по начина на поглъщане и окрупняване наистина прилича на VAG! А и продукциите на ДИСНИ ми харесват - не ги лишава от собствен стил и облик. Притеснява ме само окрупняването и монополизацията - липсата на конкуренция не е добра за никого! А и на империите в един момент им идва краят.....