11 Октомври, 2020 11:25 4 434 4

4 ретроградни планети носят хаос

  • ретроградни планети-
  • октомври-
  • астрология-
  • ретрограден меркурий-
  • ретрограден нептун-
  • ретрограден уран-
  • ретрограден марс

Хаосът тепърва започва

4 ретроградни планети носят хаос - 1
Снимка: shutterstock

Самото споменаване на думата „ретрограден“ вероятно предизвиква спомени за закъснение за важна среща, загуба на портфейл и още много други злополуки. Ако и преди сте си патили от ретроградни планети, вероятно вече сте се научили да планирате предварително, а може би дори вече сте потърсили кои планети ще бъдат ретроградни през този месец. За съжаление, можете да бягате, но определено не можете да се скриете!

От друга страна, ретроградите далеч не са толкова страшни, колкото звучат, и понякога страхът от тях може да се окаже самореализиращо се пророчество. Това, което се случва, е, че планетата претърпява очевидно ретроградно движение (тъй като планетите не се движат назад по своята орбита буквално, а просто изглежда така от нашата гледна точка на Земята). В астрологията ретроградата обръща енергията на тази планета навътре и изважда наяве недовършени дела от миналото.

Ретроградата може да бъде и красиво, перспективно и дори продуктивно преживяване. Тя може да ви даде шанс да се върнете към проекти, които може да сте изоставили, и накрая да си дадете шанс да ги доведете до край. Може да ви даде възможност да се съберете с отдавна изгубен приятел или бивш, с когото сте били в сложни отношения. Вярвате или не, ретроградата може да ви даде цялата близост, която сте жадували.

Ето кои планети ще бъдат ретроградни този октомври:

Ретрограден Меркурий: 13 октомври – 3 ноември

Меркурий – планетата на комуникацията и опознаването – става ретрограден в потайния, обсесивен и трансформиращ Скорпион този месец. През това време бъдете особено внимателни какво казвате зад гърба на хората, тъй като е много вероятно това да достигне до тях. Може дори да забележите, че някои хора от миналото ви се завръщат в живота ви. Когато ретроградният Меркурий навлезе в хармоничните и отзивчиви Везни на 27 октомври, ще бъде прекрасно време да се сближите и може би дори да възкресите връзка от миналото.

Ретрограден Марс: 9 септември – 13 ноември

Ретроградният Марс е една от най-редките ретрогради – случва се веднъж на всеки 25 месеца, като заема само около 9% от това време. Това означава, че тази ретрограда е сериозна. Марс е планетата на страстта, амбицията, сексуалността и агресията, което означава, че тази ретрограда може да ви накара да се чувствате безразлични и невдъхновени. Това от своя страна може да доведе до чувство на неудовлетвореност и главоболие. Пробиването през калта обаче ще си заслужава, тъй като ще докаже, че наистина искате това, за което работите толкова много. Завършването на задълженията в срок сега ще има силни и трайни последици.

Ретрограден Нептун: 23 юни – 28 ноември

Не е нужно да се притеснявате толкова много за ретроградния Нептун, защото Нептун е отдалечена планета, която ви засяга за дълъг период от време, а не пряко. Това означава, че вероятно няма да почувствате ретроградата му толкова силно, колкото тази на планети като Меркурий, Марс или Венера. Нептун обаче е планетата на мечтите, илюзиите и духовността. Когато тази планета е ретроградна, може да почувствате, че фантазиите и мечтите, в които често се потапяте, са много по-трудни за достигане. Ретроградният Нептун може да ви зашлеви по лицето с малко реалност.

Ретрограден Уран: 15 август – 14 януари 2021 г.

Уран е планетата на революцията, ексцентричността, индивидуалността и свободата. Тъй като Уран е бавно движеща се външна планета, може да не усетите ретроградата му толкова силно. Тя продължава 155 дни в годината, което означава, че тази ретрограда ви засяга в продължение на дълъг период от време. Ретроградният Уран ви дава известна почивка от забързаното ежедневие, насърчава ви да погледнете навътре и да изследвате собствената си независимост и собствената си способност да впрегнете онова, което ви прави уникални, и да го използвате, за да създадете живот, който ви удовлетворява.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    2 0 Отговор
    И се резко лекарствата! Това и без планети е ясно.
  • 3 Оставка

    4 1 Отговор
    Срам ни е от тиквата!
  • 4 Повярвай ми

    5 0 Отговор
    Абсолютно никой не е пострадал от планетите , докато от астрологията са постарали много хора