Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 11:03 6 176 13

Затвориха устата на Владо Пенев след скандал

  • владо пенев-
  • актьор-
  • нова телевизия-
  • бтв-
  • скандал

Забранява ли Нова телевизия изяви на Владо Пенев в други медии?

Нова телевизия е наложила пълна забрана на актьора Владо Пенев да се появява в конкурентни медии, научи "Уикенд". Заради това ограничение звездата от сериала "Откраднат живот" върза жестока тенекия на колежката си Диана Любенова в bTV и на практика си затвори вратите към все още най-популярния тв канал у нас.

Луд скандал е избухнал преди дни в Нова заради гостуване на Владо Пенев в bTV, което актьорът обещал, без да поиска разрешение. Той приел покана от предаването "Тази неделя", в което щял да разказва за най-новата си премиера – "Завръщане у дома" от Харолд Пинтър в Малък градски театър "Зад канала". Телевизията многократно излъчи анонс за гостуването на Пенев, но в крайна сметка актьора така и не влезе в студиото. Гост на водещата Диана Любенова бе само режисьорът на представлението Явор Гърдев. Любенова спомена, че е очаквала и Владо, но така и не получи отговор защо той не е спазил уговорката си.

Оказва се, че причината за неочакваното отсъствие на актьора, който е и бивш министър на културата, е намеса в последния момент на страна на Нова телевизия. Този сезон Пенев е знаково лице на канала, защото участва в цели две от ключовите му продукции – сериалът "Откраднат живот" и шоуто "Маскираният певец". По този начин цели четири вечери седмично белобрадият актьор се появява в ефира на Нова в най-гледаното време. На хората в отдела по маркетинг им се сторило меко казано нередно емблематично лице на телевизията вечерта в събота да е панелист в "Маскираният певец", а на сутринта в неделя да дава интервю в bTV. Говори се, че са забранили на Владо да гостува на конкуренцията буквално в последния момент.

Разговорът не бил никак приятен и се наложило дори да се прибегне до заплаха от неустойки, които актьорът трябвало да плати, ако даде интервю в bTV. В крайна сметка той предпочел да се отрече от даденото пред Диана Любенова обещание, вместо да плаща глоби. Според слуховете, продуцентите в bTV му били толкова ядосани за скроения в последния момент номер, че го включили в списъка на забранените гости – които никой в телевизията няма право да кани до второ нареждане.

От Нова по принцип не са чак толкова ревниви към актьорите, които участват в продукции на телевизията. Звезди като Калин Врачански, Герасим Георгиев-Геро, Марта Вачкова, та дори и Васил Василев-Зуека никога не са имали проблеми с гостувания в конкурентни канали. Напоследък прави впечатление дори, че много от актьорите, които участват в "Откраднат живот", се изреждат и в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

Към Владо Пенев обаче отношението било по-различно заради мястото му в панела на "Маскираният певец" – най-гледаното шоу на телевизията. То автоматично превръща актьора в едно от най-важните лица в Нова.

В същото време Пенев продължава да озвучава различни предавания в Българската национална телевизия. Това обаче не било проблем за Нова, тъй като, лицето му не се появява в ефир, а се чува само гласът му.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българка

    35 1 Отговор
    Изнудванията и рекетът на всички нива продължават. В този дух питам прокуратурата разследват ли Кирил Домусчиев за "оказван съпорт" за хазарта на Васил Божков? За това има документ, показан и по медиите, има и свидетел- рекетираният с договор за Нова телевизия Божков?
    Та питам и очакваме отговори и
    Гешев оставка!

    Коментиран от #9, #13

  • 2 Къде

    18 0 Отговор
    са десетките хиляди , които отпусна на Марта Вачкова да прави къщето на баща си в някакво село , музей ?
  • 3 Българка

    17 0 Отговор
    Та управляващи - Къде е в България свободата на словот?
    ОСТАВКА< СЪД< ЗАТВОР< КОНФИСКАЦИЯ!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 1234

    5 0 Отговор
    Шефа на боба не могат да го барнат
  • 6 666

    14 0 Отговор
    Не е кой знае какъв капацитет този. Като озвучител на филми и театрален актьор бива донякъде,но някакси изкуствен стои,преиграва с думите и неприятно усещане за фалшивост се долавя при него. Временно сякаш го титуловат.
  • 7 Пи Ар

    8 0 Отговор
    Като дядо Коледа ще може ли да се изявява през декември? За един МОЛ питам.

    Коментиран от #8

  • 8 Мол

    8 0 Отговор

    До коментар #7 от "Пи Ар":

    Мола отговаря:Не,мерси! Вече сме се договорили с "Bad Santa"- Били Боб Торнтън поне може да пие,плющи и забавлява разните сополиви хлапета,редящи се на опашка да му седнат в скута. Цирка ще е пълен. А този Владо Пенев да оди да се изживява някъде другаде.
  • 9 Боже

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Боже Аман от неграмотен народ. Човек поне пиши правилно и научи името на Кирил...

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ПРИ ТОЛКОВА ВЛАДО ...И ПРИТОЛКОВА ПЕНЕВ - ТУК И ТАМ - ТОЙ ЕСТЕСТВЕННО ЩЕ ПОЛУЧИ - ЛИЧНОСТНИ СМУЩЕНИЯ И МЪЗЪЧНИ "ЗАТЪМНЕНИЯ " И НЯМА ВИНА -ОСВЕН ЗА ПОСЛЕДНИТЕ СИ ПОСТАНОВКИ - ПО ГАЩИ -КАТО ЕХСИБИЦИЖОНИСТ ШКЕМБАК-СТАРЧОК И ОТВРАТ !!!!!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българка":

    Признавам, че нещо не разбрах: кой е рекетираният и кой рекетьора?