Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 17:59 3 768 5

Джулия Робъртс за първи път разбира, че е известна в… тоалетната

  • джулия робъртс-
  • 53 години-
  • актриса

Актрисата отпразнува своя 53-ти рожден ден

Джулия Робъртс за първи път разбира, че е известна в… тоалетната - 1
Снимка: shutterstock

"Прекалено съм висока за момиче, никога не съм имала достатъчно рокли, за да бъда дама, не бих се определила като жена. Може би съм някъде между мацка и мадама", казва в едно от интервютата си Джулия Робъртс, която вчера празнува своя 53-ти рожден ден.

Кой обаче би повярвал на думите ѝ, при положение, че още през 1990 г. самият Холивуд я обяви именно за "Хубава жена", а впоследствие, затвърждавайки даденото ѝ звание, тя оглави 12 класации за красота на различни световни издания.

Но нищо от това нямаше да се случи, ако актрисата с най-чаровна усмивка на планетата се бе впуснала в преследване на детската си мечта...

Джулия е родена на 28 октомври 1967 г. в Смирна, щата Джорджия. Родителите ѝ Бети Лу Бередемус и Уолтър Грейди Робъртс, които са актьори и драматурзи, се запознават на театралната сцена в спектакъл, поставен пред американската армия. След сватбата си те основават заедно школата "Atlanta Actors and Writers", като междувременно ръководят и детско училище за актьорско майсторство в град Дикейтър, което посещават децата на Мартин Лутър Кинг-младши.

Предвид сегашната ѝ слава, вероятно много хора предполагат, че Джулия е била център на внимание още през ученическите си години, но истината е съвсем различна. Тя не се срамува да признае, че в гимназията не била част от популярните и готини деца, напротив, по думите ѝ свиренето на кларинет в училищния оркестър по-скоро я е поставило в кръга на "незабележимите". Въпреки това, тя казва, че там се е чувствала комфортно.

След като завършва средното си образование през 1985 г., тя записва "Журналистика" в Щатския университет на Джорджия, но така и не се дипломира. Робъртс прекъсва обучението си и заминава за Ню Йорк, където вече са се установили нейният по-голям брат и сестра ѝ. Скоро след това тя полага основите на артистичната си кариера.

Преди 2 години в подкаста, съпровождащ наградите на "The Hollywood Reporter", тя сподели забавна история, разкриваща първия път, в който е разбрала, че е известна. Откритието ѝ се случило в... тоалетната, около месец след премиерата на филма с нейно участие "Мистериозна пица" през 1988 г.

"Прибрах се в Джорджия, за да посетя майка си и по-малката си сестра. В същия ден трите отидохме на кино. Когато прожекцията приключи, отидох до тоалетната, където се сблъсках с някаква жена. Тя ме погледна, но не каза нищо, затова спокойно влязох в едно от отделенията. Минута по-късно обаче в помещението се разнесе гласът ѝ: "Хей, момичето от първа кабина, нали теб гледах в "Мистериозна пица"? След като потвърдих, тя плъзна нещо под вратата, молейки ме да го разпиша", обяснява през смях Джулия, допълвайки, че е помолила непознатата да почака, понеже моментът не бил подходящ за автографи.

Bugün #JuliaRoberts'in doğum günü (53).

A post shared by August Magazines (@augustmagazines) on Oct 29, 2020 at 12:00am PDT

"Ясно си спомням и досега, че си помислих: "Е, това вече е нещо наистина различно", завършва разказа си тя.

От тогава насам хубавицата започва да трупа все по-голяма фен база, а през 2017 г. стана ясно, че една от верните ѝ почитателки е Меган Маркъл, която не крие, че именно играта на Робъртс в "Хубава жена" я е вдъхновила да стане актриса.

"Тя бе първият човек, когото видях на екран. Изглеждаше толкова забавно, че поисках да бъда на нейно място. Когато бях малка, ми казаха, че в профил приличам на Джулия... Това остава най-добрият комплимент, който някой някога ми е правил", каза през сп. "Glamour" съпругата на принц Хари.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам

    7 14 Отговор
    И кой се е "трудил" зад нея в тоалетната, за да я направи известна?!?
  • 2 Ха ха

    18 1 Отговор
    Меган Маркъл приличала на Джулия!?!Колкото Обама на Ален Делон.
  • 3 Всичко друго

    4 6 Отговор
    но не и хубавица.Уста- куфар и захапка на акула.Нослето- чист лисугер.Нормална жена,по нищо неотличима от милиарди други.Да,като актриса е добра.Натрупала е опит, рутина.Останалото е плод на масова реклама, която преминава в митология.
  • 4 Наистина

    7 2 Отговор
    Хубава жена.. класа....!
  • 5 джедай

    0 0 Отговор
    Напротив,Джулия Робъртс е много хубава жена,слънчева,усмихната. Не е лисугер.