Last news in Fakti

22 Ноември, 2020 15:06 3 534 6

Магнитна буря удари страната

  • магнитни бури-
  • бан-
  • магнитно поле

Хората с лабилно здраве може да усетят неразположение

Магнитна буря удари страната - 1
Снимка: shutterstock

През последното денонощие планетата е под влиянието на магнитни смущения, показват данни на Института по геофизика, геодезия и география при БАН. През нощта и рано тази сутрин е регистрирана слаба магнитна буря, като геомагнитното поле остава "под напрежение".

Хората с лабилно здраве, които са чувствителни към подобни явления, могат да усетят главоболие и неразположение. Според данни от различни проучвания в такива периоди броят на инфарктите и инсултите се повишава. Магнитните бури често определят настроенията и емоциите. Възможни са прояви на повишена тревожност и други психични проблеми.

При геомагнитни бури лекарите съветват да се спазва режим на хранене с плодове и зеленчуци, без животински мазнини. Помага и пиенето на повече вода.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СТРАНАТА ИЛИ...ЗЕМЯТА?😂

    7 4 Отговор
    А У НАШИЯТ КВАРТАЛ, ЗАЩО Я..НЯМА?😉

    Коментиран от #3

  • 2 Лора

    3 1 Отговор
    През лятото са по силно изразени, поради по силните слънчеви лъчи....!
  • 3 Торбалан

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "СТРАНАТА ИЛИ...ЗЕМЯТА?😂":

    Щото квартала ти е в друга страна. 😝
  • 4 селтак

    9 0 Отговор
    Па я си мислех че тиквата ме цепи от ракията снощи! Ма може и да е от нея,отивам да проверъ!!!
  • 5 психо

    0 0 Отговор
    македонците удари ли ги?
  • 6 плевен

    0 1 Отговор
    Еволюцията отдавна е дала път на тези хора, които не се влияят от слънчевата активност. Магнитното поле около трамвайните жици е по- голямо от магнитните смущения при слънчево изригване. Полето на Земята ни защитава достатъчно добре.