Last news in Fakti

11 Декември, 2020 17:35 3 125 26

Ива Екимова изхвърли токсичните хора от живота си

  • ива екимова-
  • токсини-
  • вредно-
  • живот-
  • урок

PR експертът подчертава, че през последните месеци се е научила да изхвърля вредното

2020 година без съмнение научи всички ни много за важните неща в живота. Какви обаче уроци получи Ива Екимова? На тези въпроси тя отговаря в онлайн предаването на Dir.bg "Матине".

В откровен разговор с Вяра, Ива повдигна завесата как един професионалист в сферата на комуникациите приема изолацията и също - каква е тайната да се опиташ да извлечеш позитивното от негативното в стресовите времена, в които живеем?

"Научих, че не трябва да се страхувам. Понякога просто трябва да пуснеш контрола, защото това няма да продължава все така. Ще дойдат по-добри времена, защото животът е цикличност и ако не ни се случват такива неща, в които живеем в момента, как ще оценим радостните и щастливи моменти?", казва Ива в подкрепа на оптимистичния фокус на COVID-19.

Онлайн животът, който сме принудени да водим тази година заради социалната дистанция, има и забавна страна, отчита жената, за която червеният килим и оживените събития доскоро бяха и работно ежедневие. Забавно е да видиш онлайн приятелките си и да си говорите с шампанско през Zoom, което е спасение от мрачното настроение и мисли по време на изолацията. Дигиталното общуване обаче не може да скрие фалша у хората, казва Екимова, която редовно води разговори онлайн и по работа.

"Аз се занимавам с комуникации от 20+ години и съм изградила безупречен инстинкт да разпознавам фалша. В живота ни става по-светло, когато разтикаш от него боклуците от всякакъв характер и имаш възможност да наблюдаваш околните. Много ясно прозира кога трябва да спреш една комуникация и кога можеш да се довериш. По време на изолацията успях да възпитам у себе си да казвам "Не!". Има хора, които ти пишат най-разнообразни неща. На тези, които ми пречат на хармоничното ежедневие, просто казвам "Не желая да ме притеснявате" или "Не желая тази комуникация"."

Да изхвърлиш токсичното се оказва от изключителна важност в живота на Ива. Да премахне токсичните хора всъщност е последствие както от изолацията, така и от цялостното ѝ отношение към вредните неща. Ива вече може да се похвали, че е преборила вредностите, започвайки от пушенето.

"Аз много отдавна започнах да изхвърлям токсичните неща от живота си във всяко едно отношение. Звучи шокиращо, но аз започнах да пуша цигари на 39 години. На тази възраст обикновено хората спират да пушат и отказват цигарите. Толкова бях затънала в тютюнопушенето, че бях стигнала до 2+ кутии цигари на ден, което беше наистина ужасно."

Волята ѝ да каже "Не" и тук се оказва по-силна от навика да запали поредната цигара.

"И един ден през 2017 година, няма да забравя и датата - 17 април, изпуших последната цигара и изпих последната чаша вино. И след това имаше година и половина, в която изобщо не съм пипала алкохол. Тогава открих и най-впечатляващата иновация и за мен алтернатива - това са бездимните устройства. Избрах да изхвърля тютюневия дим на цигарите от живота си. Наистина заложих на тази алтернатива, защото това е абсолютна революция и е една форма на спасение за хората, които пушат. След това се е случвало да запаля цигара, но ми ставаше лошо. И до ден днешен не мога да докосна обикновена цигара."

Ива не прави планове за 2021, защото 2020 ни показа, че плановете могат да станат на пух и прах ей така. Но разкрива, че ѝ предстои да се отдаде на ново предизвикателство, чието начало вече е поставила. Ива Екимова призна, че от години в главата ѝ се върти идеята да напише книга.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тошо

    27 3 Отговор
    Ива е готина мацка, но мисленето не й се отдава.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шизо е тази

    36 7 Отговор
    Тя самата е токсична. Говори и клюкарства за хората.

    Коментиран от #8, #10

  • 4 1234

    10 19 Отговор
    Готина и умна - добра комбинация....и е абсолютно права за токсичните хора в живота
    Бяха страхотна двойка с Дими.
    Давай смело напред, момиче !!!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 München

    9 1 Отговор
    Как може да сравняваш виното с цигарите? Може явно, но го отдавам на цвета на косата ви. И, отказали се обикновените цигари и пушите от “химикалките”. Дано излезе нещо от книгата!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 реалността

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шизо е тази":

    Явно е, че ти си шизо и по клюките, като нямаш професия и работа, отчаяна съпруга не е професия, монтьор също кореспондира с ниска летва, колкото и да завиждате не дамата по-горе, това няма да ви направи по-успешни, само смешни
  • 11 Novus Ordo Seclorum

    6 7 Отговор
    Значи скоро е спряла да гълта и е почнала да плюе шлюхата евтина!

    Коментиран от #12

  • 12 jerk74

    8 7 Отговор

    До коментар #11 от "Novus Ordo Seclorum":

    Евтин ти е бедния речник, добре, че простотията не е заразна.
  • 13 Жики

    11 9 Отговор
    Тя токсична, създава напрежение, мрънкаща, приличаща на мъж

    Коментиран от #14

  • 14 нинининине

    9 10 Отговор

    До коментар #13 от "Жики":

    Въобще не е мрънкаща, нито прилича на мъж, фина е и има стил , по-добре от хипопотам без образование и работа, само набива пред компа и плюе по форумите готините хора
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 ИВА Е СИЛНА ЖЕНА

    7 5 Отговор
    СТИГА СТЕ СИ ЧЕСАЛИ ЕЗИЦИТЕ И НЕ РЪСЕТЕ МОЗЪКА КОЙТО ПРОСТО НЯМАТЕ....ПОНЕ ДА ИМАХТЕ ЕДНА ОТ НЕЙНИТЕ ГЪНКИ НА МОЗЪКА ЩЯХТЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ МНОГО НЕЩА И НЯМАШЕ ДА СТОИТЕ ТУК И ДА ХЕЙТИТЕ КОМПЛЕКСАРЧЕТА ЖАЛКИ....ОТГЛЕДА И ВЪЗПИТА ДЕТЕТО СИ САМА СЛЕД ТРАГЕДИЯТА СЪС СЪПРУГА И....И СЕГА ДЕТЕТО ПОРАСТНА И Е ОТЛИЧНА ПЕВИЦА С КРАСИВ ГЛАС....А ВИЕ КАКВО СТЕ? ВИЕ СТЕ НА НУЛАТА ПРАЗНИЯТ ОТВОР....КАПИШ ХЕЙТЪРЧЕТА

    Коментиран от #17

  • 17 Памук

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "ИВА Е СИЛНА ЖЕНА":

    Не само Ива е отглеждала сама дете, има жени които отглеждат сами деца! Нищо против Ива, вероятно е добър човек... в годините обаче си остана жената в сянката на трагично загиналия и съпруг. Тя не е оригинална, приятна е,но е бла-бла, по-скоро твърде обикновенна за да е в рекламния бизнес и пр-а.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 де факто

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Памук":

    Явно ти си от същия бизнес и просто завиждаш, жената се справя добре, умна и оригинална е, има реализирани много добри проекти, посредствени са хората като теб - нереализирани отчаяни домакини и завистливи комплексари, които за нищо друго не стават, освен да бълват помия по другите.
  • 19 реално

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Памук":

    Доста елементарен коментар от обикновена завистлива нереализирана женица - ако ти си памук - обикновена и за ежедневно ползване, то дамата от статията е сатен - специална жена за специални спомени и моменти, които се помнят цял живот.
    Продължавай да хейтиш и завиждаш, явно само това можеш.
  • 20 789

    2 0 Отговор
    Само така, токсичните хора вън от живота ни. Хейтърите да продължават да хейтят и завиждат , добрата енергия и любовта са по-силни.
    Хубав уикенд!
  • 21 Фройд

    0 2 Отговор
    Не ме кефи..
  • 22 Фройд

    0 2 Отговор
    Не ме кефи..

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Пръци

    0 2 Отговор
    Абе става,че утепа едни 10-15 минути.

    Коментиран от #24

  • 24 смях

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Пръци":

    какви 10-15 минути, ти не можеш повече от 3-4 минути макс, не ни разсмивай
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 нинидинха

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "Фройд":

    .... ти пък ако си въобразяваш, че я кефиш, особено имайки предвид факта, че тя със сигурност не знае, че ти дори съществуваш
    Светът е пълен с аутсайдери от твоя тип, но добрата новина е, че все още има и интелигентни и готини хора, които да поставят боклуците на мястото им.