Last news in Fakti

26 Ноември, 2012 12:22 2 431 0

Създадоха шоколад, който не се топи в горещината

  • шоколад-
  • dairy milk-
  • горещина-
  • топи


Британски учени създадоха шоколад, който не се разтопява, съобщи „Дейли Мейл“.

Учените от британския производител на шоколадови изделия "Кедбъри" създали шоколада "Dairy Milk", който остава твърд, дори когато е изложен на температура до 40 градуса по Целзий.

Нормалните шоколадови блокчета имат точка на топене при 32 градуса по Целзий в зависимост от съдържанието на наситени мазнини. Рецептата за устойчивия на висока температура шоколад е създадена от научната лаборатория на компанията в Борнвил, близо до Бирмингам, и ще бъде патентована.

Строго секретни документи обаче разкриват, че пробивът се дължи на раздробяването на захарни частици в по-малки, което ги прави по-устойчиви на горещината. Революционният шоколад ще се топи по-бавно и в устата.

"Устойчивият на висока температура шоколад е подходящ за горещ климат, особено в страни с по-слабо развита икономика, където снабдителната верига е зле оборудвана", заяви говорител на компанията

. "Кедбъри", която беше купена от американския гигант "Крафт" през 2010 г. срещу 11,5 милиарда паунда, планира да продава шоколада само в страните с горещ климат.

"Това не е продукт, от който се нуждаят страни като Великобритания, където рядко се среща развален от горещината шоколад. "Кедбъри" може да се справи с британските температури и не планира да използва нова рецепта. Във Великобритания няма пазар за този продукт", заяви Тони Билсбъроу от "Крафт Фуудс".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА