Last news in Fakti

29 Ноември, 2012 12:51 1 322 1

Двама си делят половин милиард от лотарията "Пауърбол" в САЩ

  • сащ-
  • лотария-
  • джакпот

Двама късметлии ще си поделят гигантския джакпот от 579, 9 млн. долара в играта „Пауърбол“, който се натрупа в продължение на 16 тиража без печеливш, съобщи Ен Би Си Нюз. Това е втората по размер сума в историята на американската лотария.

Сайтът на лотарията блокира малко след обявяването на печелившите числа късно снощи - 5, 16, 22, 23, 29 и допълнителното 6 от „Пауърбол“.

Според организаторите на играта вярната комбинация от цифри е улучена в Аризона и Мисури. В тези щати са продадени билетчетата с изтеглената комбинация.

Отделно в този тираж на лотарията са били спечелени още 131 млн. Долара, разделени на по-малки суми.
Предварително служителите на „Пауърбол“ бяха изчислили, че вероятността печелившата комбинация да бъде уцелена и огромният джакпот да падне точно снощи е 75%. През вчерашния ден са се купували по 130 000 билета на минута. Това е около 6 пъти повече отколкото миналата седмица. В играта са се включили дори хора, които никога преди не са участвали.

Най-големият джакпот в САЩ за всички времена обаче е от играта „Мега милиони“ - 656 милиона долара, които през март бяха поделени от трима щастливци. Предишният рекорден за „Пауърбол“ джакпот - 365 милиона долара, беше уцелен от група работници в хранителната промишленост в Небраска през 2006 г. „Пауърбол“ се разиграва в 42 американски щата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 W164

    0 0 Отговор
    ХИЧ НЯМА РАЗЛИКА С БЪЛГАРИЯ.В БЪЛГАРИЯ 9 МИЛИОНА ЛЕВА А ТАМ 656 МИЛИОНА ДОЛАРА ГОРЕ ДОЛУ ОКОЛО 1 МИЛИАРД ЛЕВА,САМО НАД 100 ПЪТИ Е ПО ГОЛЯМ ДЖАКПОТА