31 Декември, 2020 13:08 3 095 16

Лили Иванова и здравният министър се радват на дългогодишно топло приятелство

  • лили иванова-
  • почитател-
  • приятел-
  • костадин ангелов-
  • здравен министър-
  • приятелство

Костадин Ангелов е и почитател на творчеството на певицата

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов е сред хората, най-близки до сърцето на Лили Иванова. Приятелството им датира от години, а бившият шеф на Александровска болница помогнал на певицата в труден за нея момент, с което спечелил нейната вечна обич и признателност. За това певицата призна още през 2014 г. по случай годишнината от основаването на болничното заведение, която бе отбелязана с концерт в Зала 1 на НДК.

"Тук съм, защото обичам българските лекари, защото обичам д-р Костадин Ангелов. И проф. Богов обичам, те си знаят защо... Тук съм, защото медицинският персонал на Александровска болница заслужава на своя празник да получи най-доброто, най-голямото уважение от всички нас. Искам да ви пожелая здраве, много сили, защото те са ви необходими, успех. Поклон пред вас, медици!“, с вълнение каза любимката на поколения българи тогава.

Вечната Амбър от десетилетия не допуска случайни хора в обкръжението си, а приятелите ѝ се броят на пръстите на двете ѝ ръце. Рождените си дни всяка година естрадната икона отбелязва в съвсем тесен кръг. "Каня между 7 и 9 души, които са ми най-скъпи“, признава тя. Малцина знаят, че именно здравният министър е един от тях. Тя също е важен гост на неговите лични празници. Дори за тазгодишния му рожден ден на 7 юни звездата го поздрави с откровено и мило послание в своя профил във Facebook.

Лили Иванова и здравният министър се радват на дългогодишно топло приятелство

"Уважаеми Проф. д-р Костадин Ангелов, дм, честит рожден ден! От цялостно си сърце Ви пожелавам здраве и щастие! В личен план – нека винаги топлината и любовта на хората до Вас да Ви правят щастлив и да Ви карат да се чувствате специален и обичан! Пожелавам Ви удовлетвореност от магията на Вашата професия, на която сте отдаден изцяло! Възхищение и поклон пред Човека – проф. д-р Коста Ангелов! И отново – честит рожден ден! Много щастие! Бъдете здрав! С много обич!“, написа Лили Иванова.

Освен приятел здравният министър е и почитател на творчеството на грандамата на българската музика. Той неколкократно е отправял покани към нея да пее на събития, свързани с болницата, която доскоро управляваше, а тя винаги ги е приемала на драго сърце.

"Може би повече от 15 години вече се познаваме, тя е един от моите приятели, които са най-дисциплинирани, най-честни, тя не обича фалша, от самото начало на епидемията тя не излиза от дома си, тя казва – щом така трябва, така ще бъде. Тя не поставя никога под съмнение мнението на лекарите, на медиците, това не е първият ѝ жест към нас, винаги на всички нейни концерти и събития тя кани свои приятели медици, сестри, като така ни кара да се чувстваме специални. Вие знаете, че тя е завършила училище за медицински сестри във Варна преди много години, работила е като медицинска сестра и винаги проявява отношение към медиците, което го демонстрира в най-чистите си чувства, с много голяма любов. Тези неща са много рядко срещани в нашия свят в момента“, каза за нея проф. Ангелов, след като през април Лили дари букетите от рождения си ден на здравните работници в Александровска болница.

Лили Иванова и здравният министър се радват на дългогодишно топло приятелство

"Лили е изключително четящ човек, добронамерен човек, изключително дисциплиниран човек и тя се съобразява с всяка наложена мярка на оперативния щаб и най-вече на всеки един от нейните приятели – тя винаги намира време да провери какво се случва, винаги намира време дори да направи забележка, Лили е много критична в отношенията си, тя ги поддържа на изключително голяма висота. Дисциплината ѝ и в отношенията е много ясна и най-вече при нея има чистота и липсва фалш. Ако тя мисли нещо – тя го казва. И това винаги е стремежът да станеш съвършен. Нейният стремеж към съвършенство се вижда във всяко едно нейно действие и жест“, допълва още здравният министър, цитиран от вестник "Ретро".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МА-НА-ФА

    12 2 Отговор
    Местя го.

    Коментиран от #5, #8

  • 2 сила

    15 2 Отговор
    странно защо всички деца на дъгата се прехласват по Лили,възприемат я като матриархален символ може би

    Коментиран от #10

  • 3 сигурно

    14 3 Отговор
    И имат една и съща педикюристка !!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Мързеливците

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "МА-НА-ФА":

    ТЕ ТЕА ДЕТ МЕСТЯТ ПО ЦЯЛ ДЕН НАКРАЯ ПОЧВАТ ДА ГО МЕСТЯТ АМА ОТ УСТАТА В Д.УЕТО
  • 6 Софийска сган

    6 2 Отговор
    А може би текстовете и духът на Лили са по важни от пумиярите в София.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Иван4о

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "МА-НА-ФА":

    Дано има какво. . .Съмнително е за главата - там има достатъно материал.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    МИЛИ ХОРА искренно ви желая ЗДРАВЕ ЩАСТИЕ ЛЮБОВ през новата година лъдете ЩАСТЛИВИ МИЛИ ХОРА

    Коментиран от #11

  • 10 СТЕЛА

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "сила":

    извинете кой са децата на дъгата
  • 11 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Весело посрещане на 2021

    Коментиран от #12

  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хайл":

    БЛАГОДАРЯ искренно подобно и от СЪРЦЕ
  • 13 Хаха

    3 0 Отговор
    Мъжът и жената интимно разчувствах се , много Ангелов с папийонка и... букет отива му
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Дърта кокошка,

    1 0 Отговор
    която се е "взела на сериозно", но без основание + един СМЕШКО, който ще бъде сменен с друг здравен министър. Поредният...
  • 16 тотаЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    Да беше сазала 2-3 думи и за бат Бойчо ! Нищо , че той друга песен освен " Баталь0нът се строява " не знае !