Last news in Fakti

12 Януари, 2021 09:27 4 962 31

Скандал със СНИМКИ на Камала Харис за корицата на „Vogue“

  • камала харис-
  • списание-
  • вог-
  • vogue-
  • фотосесия

Списанието беше обвинено в неглижиране на имиджа на Харис, която встъпва съвсем скоро в длъжността си на вицепрезидент

Скандал със СНИМКИ на Камала Харис за корицата на „Vogue“ - 1
Снимка: Shutterstock

Избраната за вицепрезидент на САЩ Камала Харис е на корицата на февруарското издание на сп."Вог", но от екипа ѝ съобщават за проблем - снимката не е тази, за която двете страни са се договорили, съобщиха Асошиейтед прес и много американски издания, цитирани от БТА.

Вместо договорения кадър, на който бъдещата вицепрезидентка на САЩ позира в светлосин костюм на "Майкъл Корс", за печатното издание е избрана снимка на първата афроамериканка, избрана за вицепрезидент на САЩ, в по-всекидневен стил - черни джинси, кафяво сако и черни кецове "Конвърс", каквито Харис често носеше по време на предизборната кампания.


От екипа на Камала Харис не са знаели, че снимката за корицата е сменена, докато кадрите не бяха пуснати онлайн късно вечерта в събота, твърди източник, запознат с преговорите как Харис ще бъде представена в списанието. От офиса на Харис отказаха коментар и източникът говори анонимно. От "Вог" в неделя не отговориха на запитванията по имейл.

Харис, която е от ямайски и индийски произход, позира в светлосиния костюм на златист фон, а в екипа с джинсите и кецовете - на розов и зелен фон - това били цветовете на сестринството от колежа ѝ "Алфа Капа Алфа". Последните кадри трябвало да са илюстрация на статията за нея.

"Вог" публикува и двете снимки онлайн в социалните мрежи. Източникът, запознат с преговорите, каза, че екипът на Харис изразил разочарованието си от решението на списанието да избере снимката по кецовете на корицата.

Снимките предизвикаха остри критики и в социалните мрежи заради решението на списанието да представи така на корицата си първата жена вицепрезидент в историята на САЩ и то без одобрение.

"Камала е първата жена в историята ни, която ще е вицепрезидент на САЩ. Отдайте ѝ дължимото и сменете тази корица! Поставете я на фон, който ѝ подхожда. Старата драперия от кабинета на изпълнителния директор е обидна", написа потребител под публикацията на "Вог" в Инстаграм.

Силно критични коментари под публикациите на снимките обвиниха списанието, че е избелило цвета на кожата на Харис. От "Вог" отрекоха да са променяли цвета на кожата, но потребители в социалните мрежи настояват, че е имало намеса.

"Това някаква шега ли е?! Семейство Кардашиян се радва на повече уважение от страна на Анна Уинтор за кориците на "Вог" от избраната за вицепрезидент на САЩ. Какво жалко представяне на цветнокожа жена на власт!", цитира в. "Ню Йорк пост" един от коментарите в Туитър.

Миналата година главният редактор на авторитетното модно списание Анна Уинтор се извини в писмо за допуснати "грешки" в публикуването на снимки и статии, възприемани като нечувствителни към малцинствата.

От сп."Вог" няма официално потвърждение коя от двете снимки ще бъде на корицата на февруарския брой. Фотосесията е дело на младия цветнокож фотограф Тайлър Мичъл, който се прочу през 2018 г. с фотосесията си на Бионсе за "Вог", когато бе едва на 23 години.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сахара

    55 4 Отговор
    Това ли е скандал....аз помислих че има снимка как бара анакондата от алабама ...
  • 2 БАЙ Х@Й

    45 3 Отговор
    ‼ Е щом това е проблема на САЩ ‼
  • 3 Пантон 2021

    35 1 Отговор
    "На кривата ракета космоса й виновен" Съвсем изтрещяват цветнокожите джендъри, а вероятно причината е съвсем прозаична и цялата сръдня е заради това,че не е публикувана рекламната снимката с костюмчето за която са взети едни голеееми пари?
  • 4 Мадам?

    33 2 Отговор
    Тая джендърка по-скоро се е обидила,че са я нарекли "мадам",а не ТО!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 реалистъ

    29 1 Отговор
    Краварката в левия ъгъл...тази е радикална комунистка и скоро ще стане президент на САЩ, след като деменцията съвсем изяди мозъка на Бай Дън.

    Коментиран от #15

  • 7 хъхъ

    17 5 Отговор
    Няшата Цецка Цачева е по-хубава. Да беше потърсила нейния фотограф и фотошоп експерт.
  • 8 Мдаааа

    13 2 Отговор
    Ами "жалкото" й представяне е олицетворение на предвещаваща та й "жалка" политика!Няма нищо случайно!
  • 9 Верно ли?

    14 1 Отговор

    До коментар #5 от "белчо":

    Ко ми се правиш,бе!Обама да не би да беше бял?!
  • 10 Ит Вайс президент

    10 0 Отговор
    Тук е заровено кучето!
  • 11 Лост

    16 0 Отговор
    Тази и тя много обидчива. Като се гътне Байдън и тя ще си ходи с определени медии.
  • 12 Село

    19 3 Отговор
    Магаре се снимало, магаре изскочило. Толкова за снимката.
  • 13 Хайл

    16 5 Отговор
    Аз си помислих,че е снимана по виснали боски като на урангутан...
  • 14 ГОСТ

    3 6 Отговор
    Готина е.......МИЛФ......Ох котьоооооо......
  • 15 РЕАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #6 от "реалистъ":

    Това вярно ще е бъдещият президент на САЩ, но е смешно да я наречеш "радикален комунист", каквото и да влагаш в това понятие. Съпругът и е евреина адвокат Дъглас Емхоф, който става първи джентълмен. Провери моля те, кои са му клиенти .

    Коментиран от #18

  • 16 Абе

    6 3 Отговор
    Сега сеем саркастични коментари,но друга песен ще запеем( ако изобщо ни разреши), когато седне на Големио стол.Наблюдавах части от нейни интервюта.Толкова огромна жажда за власт,и безпрекословното и излъчване в рамките на минути,не съм срещнал при никой от бившите Шефове на бялата къща.От сега трябва да сме сигурни,че тя ще бъде бъдещия Шеф на бялата къща и този,и следващия мандат.Освен,че е достатъчно млада,като възраст,зад гърба и,стоят трилионите на финансовите Шефове. Това не е нашенска прелетна " калинка"!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Именно!

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "РЕАЛИСТ":

    Хевреин и комунистка!Мечтана идилия!Ама да не би да си мислиш,че е марксистка комунистка!?Нема такова нещо,тя си е чиста ленинска комунистка,кат евреина Ленин в съвременен джендърски вариант!

    Коментиран от #19

  • 19 РЕАЛИСТ

    6 3 Отговор

    До коментар #18 от "Именно!":

    Абе ти шегуваш ли се? Зад нея стоят няколко известни фамилии, които са толкова богати, че дори не ги класират във Форбс. Дори ме е страх да ги спомена, защото са много докачливи.
  • 20 чичо Манчо

    6 3 Отговор
    Нигъроафрикан уъмън - магаре застанало, магаре излязло.
  • 21 Миновач

    8 1 Отговор
    Са тая последно каква е ,ямайка,индийка или американка ?!?!

    Коментиран от #27

  • 22 Stéphanie 🎲

    4 3 Отговор
    С дълбок респект към „Vogue“ винаги са били обективни.На снимката с кецовете се посмях доста ми това е тя лъжа ли е 😁нейният нулев стил като камериерка облечена 😂😅Браво
    „Схващането, че съвременната жена трябва да изглежда мъжествено, за да бъде приемана насериозно в стремежа й за власт е, откровено казано, ужасяващо. Това е Америка, не Саудитска Арабия.“Ана Уинтур редактор на американското списание Vogue
  • 23 бай Иван

    7 2 Отговор
    Абе стига с тези Камили, стига с тези Камали. Джинсите и били черни...... Ами напъхайте я в бели бре?!! Камала на порти джанъм сИдеше и си бели джинси пИреше......

    Коментиран от #24

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Добре, че не е черно или изобщо прасе

    2 2 Отговор
    Става, за, Вог, разбира, се....!
  • 26 ujas

    9 0 Отговор
    Определено масовата популация е тъпа на гъдулка и елитите ще продължават да придобиват тотален контрол без никакъв проблем...

    Защо всички джендър провокации, metoo, изродщината в Холивуд и популяризирането на безумия като Инстаграм Тик Ток и т.н. са фактор последните 15 години, а в това време елитите прибират още 25-30% от световното богатство в безпрецедентно кратък срок.

    Пък вие се джафкайте за Мегз, Кардашиан или колко ваксини ще набутат за вирусчето.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Алфа Ромео

    4 0 Отговор
    Момиче от гетото си намери хубава лъскава службица продавайки душата си...
  • 29 СЕРИОЗНО

    1 0 Отговор
    МОЖЕ ДА ИМА ЛЯВ РУСОФОБ НО НЕ И ХЕЙТЪР. ХЕЙТЪРЪТ И ТРОЛЪТ ВИНАГИ Е ЕРОДИТ ПО ВСИЧКО ОТ ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ, И Е ДЕСЕН, И Е РУСОФОБ. никой не може да покаже друг вид трол, никой никога.
  • 30 Къде и ние

    1 0 Отговор
    Да бяхме като нея, от такова гето, няма как да е от,, онези,, за да стигне до този връх.....!
  • 31 Погонат

    0 0 Отговор
    Това е драма !