Last news in Fakti

20 Януари, 2021 15:03 2 173 3

Мат Деймън е под строга карантина в Австралия

  • мат деймън-
  • карантина-
  • австралия-
  • снимки-
  • филм

Актьорът пристигна в Австралия заедно със семейството си преди дни

Мат Деймън е под строга карантина в Австралия - 1
Снимка: Shutterstock

Американският актьор Мат Деймън бе поставен под строга карантина веднага след пристигането си в Австралия, съобщи ТАСС.

Причина за това са множеството обвинения в страната по адрес на холивудски звезди, които нарушават противоепидемичните мерки на австралийските власти, писа в. "Сидни морнинг хералд", цитиран от БТА.

Според изданието пристигналият миналата седмица в Сидни петдесетгодишен актьор и семейството му били изолирани в частен дом в Байрън Бей, Нов Южен Уелс, където ще останат под наблюдението на лекари. Те ще следят здравословното им състояние и ще контролират спазването на правилата на карантината. Спрямо актьора и роднините му се прилагат "най-строгите протоколи за биобезопасност", каза изпълнителният директор на медицинската компания "Консиерж доктърс" Зак Търнър.

"Актьорът и членовете на семейството му много стриктно спазват изискванията на карантината. Преди да пристигнат, те прекараха две седмици в изолация в ски курорт в САЩ и на всеки три дни се подлагаха на тест за коронавирус. След това пристигнаха в Австралия с частен самолет, всеки ден почистват жилището си, в следващите две седмици под карантина получават доставки на храна у дома и преминават редовни здравни прегледи", каза той.

Строгите мерки към актьора са наложени на фона на многобройни обвинения към пребиваващи в страната чуждестранни знаменитости. Много от тях тях нарушават изискванията за изолация и попадат в обективите на папараци, като предизвикват възмущение у австралийците с поведението си.

Деймън, който е под карантина със съпругата и трите им дъщери, е в Австралия за снимките на филма "Тор: любов и гръмотевици" в Сидни. Стойността на продължението на кинофранчайза е около 178 австралийски долара (136 милиона щатски долара), като 24,1 милиона австралийски долара са грант от австралийското правителство. В продукцията са ангажирани близо 2500 души.

Десетки холивудски актьори и продуценти бяха в Австралия през последната година, пише "Сидни морнинг хералд". Сред тях са Никол Кидман, Зак Ефрон, Люк Еванс, Идрис Елба, Натали Портман, Крисчън Бейл, Крис Прат, Теса Томсън.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й‼

    3 1 Отговор
    Ами Борн !
  • 2 Аз40🏴‍☠️

    2 0 Отговор
    Ходят там, защото е хубаво да си в карантина на плажа.
  • 3 Щом аборигените

    1 0 Отговор
    Са го припознали, да го заприщят...!