Last news in Fakti

9 Декември, 2012 11:39 1 144 1

Календар в подкрепа на хората с редки болести

  • редки-
  • болести-
  • благотворителен-
  • календар

Шест красиви българки красят корицата на новия благотворителен календар за 2013 година в подкрепа на хората с редки болести. Пред обектива на Станислава Ямакова и Яна Пенева са застанали шест силни жени, които всеки ден са изправени пред предизвикателството да живеят пълноценно въпреки сериозните си здравословни проблеми. Целта им е да съберат средства за осигуряване на кислородни апарати за млади хора, болни от рядко срещаното заболяване муковисцидоза.

Тяхното послание към всички, които ежедневно се борят с тревога, болка и чести медицински манипулации, е, че животът може да бъде хубав въпреки болестта.

Редките болести са почти 8000 на брой и за много от тях няма лечение, както и обучени медицински специалисти, притежаващи опит със заболяването. Диагнози като акромегалия, муковисцидоза, синдром на Картагенер, таласемия майор и цервикална дистония са непознати за широката общественост и страдащите от тях се сблъскват с неразбиране или предразсъдъци, с трудности в лечението и рехабилитацията.

Красивите "лица" на редките болести искат да дадат кураж на всички страдащи, които се чувстват самотни и изолирани, да продължават да се борят за живота си и да се стремят да реализират потенциала си независимо от тежките прогнози и трудностите.

Всеки може да подкрепи тази благородна кауза, като закупи благотворителен календар.

Повече информация за кампанията можете да намерите на www.rare-bg.com.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Човек

    0 0 Отговор
    Бъдете благословени!