ФАКТИ.БГ

Рецепта за вечеря: Пълнозърнести нудълс със зеленчуци

Вкусна и здравословна вечеря

Публикувана: 4 Февруари, 2021 16:05
10 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 1506
Рецепта за вечеря: Пълнозърнести нудълс със зеленчуци
Снимкa: Shutterstock
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Необходими продукти:

1 пакет нудълс

3 скилидки чесън

1 кафена лъжичка настърган корен джинджифил

1 червена чушка

1 жълта чушка

Кейл листа

2 тиквички - само кората

2 моркова

Сол

Зехтин

1 и 1/2 ч.л. соев сос

Начин на приготвяне:

Чушките, морковите, листата кейл и кората на тиквичките се нарязват на тънки ивички. Морковите и кората на тиквичките се режат на ивички с помощта на белачка.

В уок тиган с 1-2л. зехтин се запържва за около 1 минута чесън, нарязан на филийки.

Добавят се последователно настърганият джинджифил, червената и жълта чушка.

Посолява се и се оставя на огъня за около 2 минути.

След това се прибавят листата кейл. Бърка се още 3-4 минути и се слагат морковите.

Добавя се 1 кафена чашка вода и зеленчуците се оставят още 10 минути на слаб огън.

Прибавя се кората от тиквичките и всичко се готви още 2-3 минути.

Спагетите се сваряват в подсолена вода за 3-7 минути (според указанията на пакета) до полуготовност. Изсипват се в гевгир и се отцеждат. Прибавят се към зеленчуците в уока, слага се и соевият сос и се разбъркват за около 1 мин. Преди да се сервира.

Снимка: ФАКТИ

Рецепта за вечеря: Пълнозърнести нудълс със зеленчуци

Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 3 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
РАДИО ЕЛТО
1 Отговор
Благодаря госпожа Маринова но това не е мой коментар ника ми е Козлодуй мерси само Бойко и Фенербахче.

Коментиран от #2


Оценка:
-3 +1

РАДИО ФИЛИПС
2 Отговор

До коментар #1 от "РАДИО ЕЛТО":


РАДИО КАКВО Е НУДЪЛС!

Коментиран от #8


Оценка:
-0 +0

Защо
3 Отговор
не спагети , а нудълс ?

Оценка:
-0 +1

цербер
4 Отговор
Кейл /kale/ или листно зеле представлява вид листен зеленчук, към който спадат множество сортове и подсортове. Кейлът е от рода на зелето и се смята за негов далечен роднина.

Оценка:
-0 +1

цербер
5 Отговор
"уок тиган" Вече на английски ли ще я караме? "Уокът е най-добрият съд за приготвяне на азиатска храна. При нас идва от китайската кухня - дълбокият и кръгъл тиган е с малък диаметър на дъното, което позволява да се пържи с малко мазнина и на силен огън. "

Оценка:
-0 +1

прррц
6 Отговор
Давам 100 кинта на авторката ако ми каже къде има Кейл в момента!? И какво да правя тиквичките като им взема само кората?

Оценка:
-0 +2

Китайски спагети
7 Отговор
Ще ги заменя с другите, джинджъра не го харесвам, заради онези нишки, цял буркан мед, хвърлих заради това...!

Оценка:
-0 +2

Грешка в превода
8 Отговор

До коментар #2 от "РАДИО ФИЛИПС":


Нудел а не нуделс в немския език са всички макаронени изделия

Оценка:
-0 +1

Еее едно време готвихме
9 Отговор
ЮФКА СЪС СИРЕНЕ И МАКАРОНИ! КАКВО Е ТОВА КЕЙЛ ЛИСТА!тука в София в Манастирски ливади има само асфалт и АВТОМИВКА!!!!!!!И скоби тука ЯЗE KE ПАРКИРАМ!!!!

Оценка:
-0 +3

Конник
10 Отговор
Йес, повар готвит нудълс с българско зеле. Научи първо български и после пиши рецепти. Аз оставам да готвя баница със зеле или казано Зелник!!

Оценка:
-0 +1

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


ТОП 5