Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 12:29 1 282 2

Принц Хари спечели дело за клевета

  • принц хари-
  • съдебно дело-
  • клевета-
  • спечели

Mедията ще му изплати изплати значително обезщетение

Принц Хари спечели дело за клевета - 1
Снимка: shutterstock

Британски съд постанови издателят на в. Mail of Sunday да изплати значително обезщетение и да се извини на принц Хари, след като той заведе дело за клевета за публикацията, че е обърнал гръб на военните, когато се оттегли от активна роля в британското кралско семейство, съобщават международните медии.

Хари заведе дело след статия във вестника от октомври миналата година, в която пишеше, че е прекъснал връзката си с Кралската морска пехота - командоси в британския флот, чийто патрон беше докато не се отказа от задълженията си в британското кралско семейство. Статията твърдеше също, че внукът на кралица Елизабет Втора се държи вече пренебрежително с военните и дори не е отговорил на писмо от бивш британски военнокомандващ.

"Всички тези твърдения са лъжливи, защото "Мейл онлайн" го призна, макар и вече да бяха нанесени значителни вреди" - заяви Джена Афиа, адвокатът на принц Хари, на заседание по интернет на Лондонския съд.

Вестникът е приел да плати обезщетение, което принц Хари ще дари за игрите "Инвиктус", организирани за военни инвалиди.

Хари, както той самият пожела да го наричат - без титлата, е служил десетина години в армията и два пъти беше на мисия в Афганистан. Кралица Елизабет Втора го назначи за церемониален командващ на Кралската морска пехота през 2017 г.

След споразумението за оттегляне от активна дейност в британското кралско семейство, договорено с кралицата и другите висшестоящи роднини, Хари трябваше да се откаже от званието, когато отиде да живее в САЩ със съпругата си Меган и сина им Арчи. Тогава британските медии писаха, че това много го е разстроило.

Делото на Хари е различно от това, което води съпругата му Меган срещу "Мейл он сънди" заради публикуваното ѝ писмо до баща ѝ, с когото е в лоши отношения.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 juuukkj

    3 1 Отговор
    какво да направим по темата сега кажете ни с какво можем да сме полизни
  • 2 Хари, ами това ти е на тебе

    1 0 Отговор
    Най силната, страна, как ще прекъснете това,, което държи кралете и двора в кондиция и са, уважавани най вече за това, да си дрънкат като празни и,, очукани,, тенжери... пък като искаш съди ги....!