Какво да правите, когато изгорите езика си? Това обикновено се случва, когато ядете храни като сирене, картофи или месо, тъй като те задържат топлината за по-дълго време.
Повечето изгаряния на езика се считат за изгаряния от първа степен, което означава, че само неговият външен слой е повреден. Достатъчно е обаче да причини болка, зачервяване или подуване. В такива ситуации никога не трябва да бягате до хладилника за лед, защото по този начин, поради чувствителността на езика, горната част на тъканта може да замръзне и да бъде повредена.
Вместо това сложете кубче или чаена лъжичка захар в устата си и го смучете, пише trafficnews.bg. По този начин едно от най-лошите чувства в света трябва да изчезне бързо. Ако все още усещате болка, можете да повторите техниката.
Най-хубавото е, че този трик може да се приложи навсякъде - независимо дали си изгаряте езика у дома или в ресторант. Следващият път, когато изгорите езика си с храна или напитка, знаете какво да правите.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Срамота
15:18 03.02.2021
2 Хермес
15:18 03.02.2021
3 Врач
Коментиран от #4
15:22 03.02.2021
4 Интересно
До коментар #3 от "Врач":
Кaде ли го е пъхaл преди това ????Коментиран от #6
15:38 03.02.2021
5 незабавно
Коментиран от #7
15:43 03.02.2021
6 Врач
До коментар #4 от "Интересно":
А,защо трябва да го пъха достатъчно е да се олее с нещо горещо например с вряло синкаво .15:44 03.02.2021
7 Шпек Салам Народен
До коментар #5 от "незабавно":
50% е,когато си прехапеш(изгориш)езика,100% е,когато си счупиш средния пръст.Мхм.15:51 03.02.2021
8 един от многото
17:21 03.02.2021
9 От опит
20:40 03.02.2021
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 сМазка безМаска
18:54 05.02.2021