Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 16:05 7 891 8

Рецепта за вечеря: Печени зеленчуци с 5 вида дресинг

  • зеленчуци-
  • на скара-
  • на фурна-
  • дресинг-
  • какво да сготвя

Невероятно вкусни и полезни

Рецепта за вечеря: Печени зеленчуци с 5 вида дресинг - 1
Снимкa: Shutterstock

Зеленчуците на скара са вкусна диетична гарнитура, която се съчетава добре с ястия от месо и риба. Благодарение на грила, зеленчуците запазват сочността си, придобиват златистокафява кора и запазват нискокалорично съдържание. Ако искате да направите здравословно ястие от зеленчуци, тогава ги изпечете на скара и добавете вкусен дресинг, рецепта за които ще намерите по-долу, пише actualno.com.

Необходими продукти:

- патладжан

- тиквички

- чушка

- лук

- картофи

- морков

- карфиол или зеле

- гъби

Начин на приготвяне:

Пригответе зеленчуците: измийте ги и ги подсушете, нарежете на случаен принцип. Пригответе маринатата и залейте зеленчуците. Оставете зеленчуците да се мариноват за 5-6 часа.

Поставете ги върху решетка и сложете във фурната. Печете на 250 градуса за 15 минути, обърнете и оставете за още 15 минути. Това е: ястието е готово.

И сега най-важният аспект е маринатата. Именно тя ще придаде изключителен и незабравим вкус на ястието. Има няколко рецепти за дресинг на зеленчуци на скара. Изберете според собствения си вкус от следните опции (изчислени на 1 кг зеленчуци):

1. Чесън. Смесете 7 скилидки чесън, с 1 ч.л. сол, ½ ч.л. червен пипер, нарязан магданоз и босилек, 1 чаша растително масло.

2. Азиатска. Смесете 100 мл растително масло с 4 с.л. л. соев сос, 2 с.л. л. балсамов или винен оцет, 3 с.л. мед, 5 скилидки чесън, сол и черен пипер

3. Домат. Доматено пюре (1/2 чаша), 100 мл зехтин, 1 с.л. балсамов оцет, сол и черен пипер (на вкус), 1 ч.л. захар и червен пипер.

4. Горчица. 3 с.л. горчица, 10 с.л. л. соев сос, 100 мл зехтин, 2 с.л. захар или мед. Към тази смес добавете сол и черен пипер, накълцани билки и чесън.

5. Ябълков оцет. Основата е растително масло (100 мл) и ябълков оцет (5 супени лъжици), 1 с.л. сол и захар, 1 ч.л. мащерка и черен пипер.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помислете

    7 2 Отговор
    Нарязвайки зеленчуците " на случаен принцип" със сигурност рискувата едни да се препекат, или други да останат сурови.
  • 2 начинаещ

    5 2 Отговор
    Как се реже тиквичка "на случаен принцип"? Много искам да се науча!

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Лора

    3 3 Отговор
    Пак хубава и скъпа рецепта...!
  • 4 Пияница

    0 2 Отговор
    А РАКИЯТА КОГА СЕ ДОБАВЯ ПРЕДИ ИЛИ СЛЕД САЛАТКАТА?

    Коментиран от #5

  • 5 По полека

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пияница":

    По време на рязането на зеленчуците на "случаен принцип"си поглътваш малкичко, защото рискуваш "случайно" да добавиш и част от пръстиле си.
  • 6 читателка

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "начинаещ":

    и аз искам
  • 7 скараджията

    2 0 Отговор
    Това номер 2 е много добро. Преди да се пекат се мариноват с него, след печенето се добавя магданоз + зехтин и ябълков оцет. Става страхотно за гарнитура на наденички , пържолки и риба.
  • 8 КуртиКлатикурев

    0 2 Отговор

    До коментар #2 от "начинаещ":

    ..с балтията бе, батка..с балтията. Ако немаш, става и с трион за дръва, ама...ако има кой да дърпа от другата страна. Ъхъ!!!