Last news in Fakti

15 Февруари, 2021 14:57 6 350 8

Какво говорят за човек навиците му на масата?

  • манталитет-
  • маса-
  • характер-
  • навик-
  • хранене-
  • храна

Начинът, по който се държим на масата, разкрива много за характера ни

Какво говорят за човек навиците му на масата? - 1
Снимка: Shutterstock

Ако искате да разберете какъв човек се намира пред вас, поканете го в кафене на чаша чай или кафе. Няма по-лесен начин да получите вярна информация за характера и навиците на непознат, от това да го наблюдавате по време на хранене, пише actualno.com

1. Избор от менюто

- Ако и двамата сте отишли ​​за първи път в кафенето, а събеседникът дори не е отворил менюто, но е направил стандартна поръчка, тогава най-вероятно е упорит човек, който мрази иновациите и експериментите, предпочитайки стабилен и доказан път.

- Ако вашият нов познат е отворил менюто, обсъждайки всеки продукт със сервитьора, той е отворен за промените и не се поддава на трудности.

- Изборът на пикантно ястие и любовта към черен пипер и чесън е присъща на хазартните личности, готови да поемат рискове. Те могат да сложат всичко на червено и ако загубят, ще вдигнат рамене и отново ще хвърлят заровете.

- Ако събеседникът често избира месо или нещо сладко – вероятно е екстроверт, който обича да бъде в компания, взима всичко от живота и се тества за издръжливост.

- Интровертите предпочитат нещо неутрално - плодови салати, млечни шейкове, печени зеленчуци. Те са по-отговорни за своето здраве и се опитват да пестят ресурси, без да хабят нервите си за дреболии.

- Хората, които пробват нещо екзотично, пък са авантюристи! За тях е трудно да живеят скучно, те се опитват да се обградят с шумна компания, не се страхуват да излагат иновативни идеи и да защитават гледна точка, различна от другите.

2. Навици на гости на масата

- Ако вашият събеседник бързо поглъща ястието, въпреки че не бързате - това е човек, за когото е важна продуктивността и бързото решаване на проблеми. Той е добър служител или успешен бизнесмен.

- Навикът да се смесва цялата храна в една чиния, говори за хора, които искат да получат всичко от живота наведнъж, без да се занимават с подробности.

- Навикът да се разграничават внимателно всички компоненти на ястието, да се поддържа перфектната хармония на цвета и вкуса в чинията говори за стабилни натури, които са свикнали да държат всичко под контрол и имат организационни умения. Те са по-скоро трудолюбиви и упорити работници.

- Ако човек не бърза да довърши храненето, тогава е от хората, които не само знаят как да се радват на малките неща от живота, но поставят интересите си над интересите на другите.

- Онези, които не крият емоциите си, когато се хранят, са индивидуалисти, които не се адаптират към околните, не крият чувствата си и не се страхуват да бъдат себе си.

3. За какво ще ви разкажат пицата и десертите

Ако сте отишли ​​в кафене за малка закуска, поръчали сте само пица или някакъв десерт, все пак имате шанс да получите информация за човека.

- Ако събеседникът е поръчал пица и е започнал да я яде с вилица и нож, най-вероятно сте пред някой, за когото добрите обноски не са празна фраза. Такива хора са стабилни в навиците, тяхното поведение е лесно да се предскаже.

- Тези, които предпочитат да сгънат пицата си наполовина, са или много големи чистачи, които не искат да се цапат, или креативни хора, които могат да нарушат правилата и да измислят нещо съвсем ново.

- Ако вашият приятел предпочита да гризне веднага отстрани - той обича да бъде в светлината на прожекторите, живее в днешния ден, без да се занимава с последствията от действията си.

- Изборът на десерт също е важен и има свои модели. Хората, които обичат да ядат сладолед с приятели, са много очарователни, винаги предпочитат да бъдат в центъра на вниманието. Любителите на тортите са добри слушатели с много интересни истории за разказване.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    31 3 Отговор
    Половината българи не могат да се хранят с нож и вилица, другата половина нагъва дюнери.

    Коментиран от #8

  • 2 Радо

    17 2 Отговор
    Забелязал съм, че който яде бързо/набива е дебел....т.е. яде като свиня.
  • 3 Пигмей

    5 1 Отговор
    Какво е нож, че и вилица?

    Коментиран от #6

  • 4 ,, Иновативна та,, тенжера

    4 2 Отговор
    Нищо де, на, стари години, човек се опитва да бъде такъв... - театър, балет,екскурзии, но това, няма да му оправи,, досието,, въпреки ,, силното желание,,.......първо е закъснял с всичкото това, второ - класата, трето, тя идва, от гените и образованието, четвърто - представям си доста ,, не иновативни ,, картинки,, - Ужассс.....!
  • 5 nklk

    7 2 Отговор
    Да бе. Той сервитьора, ще ме чака да обсъждаме менюто с него.
  • 6 Hoyo

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пигмей":

    А какво е "пица"!?
  • 7 ББПП

    4 0 Отговор
    Като те гледам Събинче, младо моме си и надали разбираш нещо от това , което си преписала. По -добре да ми направиш фел@ци0 и да ми глътн€ш сп€рмата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.