Last news in Fakti

18 Февруари, 2021 21:42 5 871 17

Невероятен трик при варене на яйца

  • яйца-
  • варене-
  • трик-
  • хак

Този метод на приготвянето им помага бързо и лесно да се белят яйцата

Невероятен трик при варене на яйца - 1
Снимкa: Shutterstock

Потребители в мрежата разкриха любопитен "лайф" хак. Оказва се, че много жени варят яйцата с лимон. Този метод на приготвянето им помага бързо и лесно да се белят яйцата.

Когато ги варите, просто трябва да хвърлите парче лимон в тенджера или да изцедите лимонов сок директно във водата. Киселинността на лимоновия сок ще спаси черупката от напукване и по време на почистването лесно и бързо ще се отдели от яйцето, без да го „разкъсва“.

Някои домакини варят яйца със сол и оцет, за да постигнат този резултат. По този начин яйцата са по-гладки и черупката се отделя също толкова лесно и без да „нараняват“

Интересното е, че има и друг начин да използвате лимонов сок при варене на яйца. Суровите яйца с напукани черупки могат да се сварят, като първо се намаже пукнатината с лимонов сок, пише Zdrave.to.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Annonimus

    49 8 Отговор
    Баба ми все с лимони е варила яйцата. Айде стига с тези глупости

    Коментиран от #6

  • 2 Глупости

    9 4 Отговор
    Са това, сериозна медия, но допуска пости писания, яйца с лимон, пърж риба за вечеря..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 провинциалист от провинция Тракия

    2 4 Отговор
    Лимонът е важен! Както е казал поетът: "No no no no tu corazón, Mucho mucho tu limón"

    Коментиран от #5

  • 5 Тр,

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Да Го напишеш като пишеш статията
  • 6 9682

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Annonimus":

    И моя дедо с лимон си вареше яйцата.
  • 7 Да, лимоните

    3 0 Отговор
    Са, важно нещо и ги използват в парфюмерията за производство на,, мухозол,,...!
  • 8 Милена

    8 1 Отговор
    И аз мажа на моя яйцата с лимон

    Коментиран от #9

  • 9 Не думай

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Милена":

    После да не ги ядеш
  • 10 Един там

    14 1 Отговор
    Малко сол и оцет във водата са най-доброто средство за варене на яйца без те да се напукват, а за лесното им белене веднага трябва да се сложат в студена вода след, като са сварени. Лимоновия сок играе ролята, като на оцета. Това е киселина, която омекотява черупката и тя става еластична и не се пука. Киселината обаче по никакъв начин не влияе върху лесното белене после. Студената вода влияе, защото така се отделя ципата от белтъка. При пресните яйца обаче нищо не влияе и те винаги се белат трудно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гочито

    4 1 Отговор
    Аз ги ям с черупките щот съм небрежен.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 21bek

    0 4 Отговор
    В 21век варим яйцата с яйцеварки, а не във тенджера с вода.

    Коментиран от #16

  • 15 Роза Иванова

    2 3 Отговор
    Солта и оцета се неутрализират
  • 16 ДЯНКОВ

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "21bek":

    САМО В ПРОСТАШКИТЕ ДЪРЖАВИ ВАРЯТ ЯЙЦАТА КЪДЕ ЛИ НЕ А НЕ КАКТО В БАНКЯ - В ЯЙЦЕВАРКИ !
  • 17 СЪВЕТ

    1 0 Отговор
    С ЛИМОН МАЖЕТЕ ОСВЕН ЯЙЦАТА НО И ГЛАВАТА !