Last news in Fakti

27 Февруари, 2021 09:27 11 947 41

Хекимян напусна "Тази сутрин" със сълзи на очи

  • антон хекимян-
  • тази сутрин-
  • сутрешен блок-
  • журналист-
  • напуска-
  • btv

В петък бе последният ефир на журналиста като водещ на сутрешния блок

Тази сутрин бе последният ефир на Антон Хекимян като водещ на предаването "Тази сутрин". Ето какво каза по този повод журналистът:

"Скъпи зрители, това е един много специален момент за мен. Седем години вървяхме заедно по този път и за мен всеки момент е безценен. Аз вярвам, че нищо не започва и свършва с един човек, а за журналистиката това важи с още по-голяма сила. През всички тези години се научих, че най-важното нещо е да бъдем благодарни. Най-голямата сила е да кажем благодаря. Затова в следващите минути ще кажа благодаря, първо - на вас, зрителите. За вашата подкрепа, ангажираност, сигнали, обективни критики, за всичко, което сте ми дали в ролята ми на репортер и водещ.

Моята връзка с bTV не е само в годините ми като водещ на “Тази сутрин". Стартът ми в телевизията - още като стажант започна в сутрешния блок на bTV преди 17 години. Ето защо добре знам, че в нашата работа най-важен е екипът и всяка стъпка, която съм направил напред е и заради хората, с които съм работил, продължавам да работя и от които се уча. Тези хора се превърнаха в мое семейство. Сега семейството за мен става още по-голямо, от момента, в който приех отговорността да бъда директор "Новини, актуални предавания и спорт“ на телевизията с най-високо доверие.

Вярвам, че движението винаги означава развитие. Защото само когато си поставен на изпитание, можеш да разбереш кой си всъщност. И само тогава разбираш кой можеш да бъдеш.

Телевизията е сложен организъм - виждате едно лице на екран, но има много хора, които дишат с този процес и са част от всичко, което гледате и научавате. Не мога да изброя имената на всички колеги, и на тези тук зад камерите, и горе в апаратната, в нюзрума и монтажните, но всъщност те са лицето на това предаване, а не аз. Защото заедно създаваме и заедно живеем тази работа. Така ще бъде и занапред!

От понеделник, точно в 6 часа, "Добро утро“ ще ви кажат новите водещи Биляна Гавазова и Златимир Йочев. Златимир идва със сериозен опит в различни сфери на телевизионната журналистиката, а Биляна вече познавате добре като доказан журналист. Вярвам в тях и им пожелавам успех!

"Тази сутрин“ посреща 1 март в нов формат и с нов начален час

Предстои ви да видите едно още по-динамично предаване, за което с колегите работим активно през последния месец. А "Тази сутрин“ ще продължи да е диалогична и ексклузивна трибуна за всички гледни точки по актуалните събития, обществените и социални теми.

Но нашите телевизионни срещи не свършват. По време на предизборната кампания ще се виждаме отново в най-горещите дебати и политически интервюта. Ще се видим и на 4 април в ефира на bTV - във важния за цяла България изборен ден.

А най-често задавания ми въпрос през последните години - в колко ставам сутрин, остава актуален. Ще продължа да ставам рано! Защото пред мен стои голямата задача да развивам Новините, актуалните предавания и спорта в bTV.

bTV Новините остават независими и обективни, а bTV - телевизията, в която работят най-добрите журналисти в България. Те задават скоростта, с която се движим през тези 20 години, a по нея се мери динамиката, с която се развива телевизията у нас. Ние няма да спрем до тук - ще продължим да развиваме световните тенденции за модерна телевизия, която следва високите журналистически стандарти.

Уважаеми госпожи и господа, има професии, които човек избира само със сърцето си. Това са професии с мисия. На тях не може да се посветиш, ако не го носиш в душата си. Журналистиката е една от тях - държи те буден, държи те неспокоен - че може още и че може по-добре. Проблемите, за които разказваме всеки ден, са свързани с много човешки съдби и това е нещото, което ни прави непримирими да търсим и казваме истината. Нещото, което не ни позволява да се отказваме. Независимо от сериозните теми, няма да ви лишим и от позитивните и вдъхновяващи новини и истории.

акрая искам да благодаря на хората преди мен, защото всеки от тях е допринесъл за успехите на медията ни. За мен и колегите ми всеки ден е битка за вашето доверие. Няма запазени места и няма окончателен успех в нашата работа. Но с всеки репортаж, с всяко интервю и предаване ние ще продължаваме да се доказваме отново и отново.

Важното е да помним едно - "Където и да отидеш, отиди с цялото си сърце“. Аз оставам тук с цялото си сърце!

И нещо, което съм си мислил през всичките тези години, след толкова ранни утрини - повярвайте ми, всеки един изгрев си струва!"

Накрая в студиото влезе продуцентът на сутрешния блок Петър Томов и започна да разказва как от 17 години Хекимян работи сутрин, обед и вечер в телевизията и как очевидно е носил маршалски жезъл в раницата си. Слушайки го, очите на журналиста се напълниха със сълзи.

"За първи път си позволявам да си насълзя очите", каза Хекимян в ефира, докато колегите му от сутрешния блок се появиха на заден план с маски, за да му пожелаят на добър час. Същевременно той обясни, че не се разделя с екрана, тъй като ще води част от предизборните студиа, както и изборния ден на 4 април.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аууу

    71 5 Отговор
    Нали става шеф, ко реве...

    Коментиран от #36, #39

  • 2 ТаУмВзе

    66 7 Отговор
    И аз се разплаках за хекимяу и Босфор тв. Голяма драма е!
  • 3 ФЕН

    78 11 Отговор
    А дано не се върне никога на екрана!!!Подло..га долна
  • 4 Това е

    53 11 Отговор
    просто един мъж с нежна и ранима душа,нещо като Сашето Кадиев.
  • 5 Киро

    39 5 Отговор
    Нема да гледате вече чикирики т.е.хикимики.Плашеше децата.......

    Коментиран от #15

  • 6 Да,да

    29 2 Отговор
    Сега пък съвсем няма да гледам. Тази напориста мисирка почти винаги е неподготвена.
  • 7 Алфа Вълкът

    36 3 Отговор
    КОГА ЯДЕШ КЕБАПЧЕТО НЕ РЕВЕШ!
  • 8 Гост

    29 4 Отговор
    Хекимяу ще има ли втори стълб, идващ от герп!?🤔

    Коментиран от #22

  • 9 Курумпе

    54 3 Отговор
    Нивото...нивото...е трагично..
    Да сравняваш това арменче с Венелин Петков....пародия
    Да сравняваш това арменче..с Милен Цветков...безумие!!!
    Ей на това му викат разтеж и развитие на МЕДИЯ!!!..както и на държавата...
    Умните с характер, с чест и достойнство могат да имат собствено мнение, различно от наложеното му!!!Този е идеален...от него няма да има неудобен въпрос, или гадна изненада...пък и е безкрайно страхлив за да си позволи мнение!!!Така се повишава в БГ , с женски качества, вървиш нагоре..
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тото 1 и Тото 2

    32 1 Отговор
    Големият Барек даде път на Малкия БАРЕК ! Дали е доволен от своето копие ?
  • 12 воденМАДАГАВУР

    22 1 Отговор
    И защо ли е плакало момчето ? Щото отива на управленски пост с повече пари ли ? Сантиментална душа си е и това е !
  • 13 ЖлъченМЕХУР

    34 1 Отговор
    И ние пред екраните плакахме много с него.....от смях !
  • 14 Арменян

    25 2 Отговор
    Михикян добре го махат, ама оная И-кащаща половинка на Сашо албанеца докога ще я слушаме : И после? И? И после какво? И? Много се извинявам ,но нямаме време!И после?И? Като няма време оди в къщи ,както е казала пкп.
  • 15 Хохомокян

    10 1 Отговор

    До коментар #5 от "Киро":

    Ставам шефа на релефа
  • 16 Чук и Гек

    22 1 Отговор
    Биляна Дакела!
  • 17 Next

    23 1 Отговор
    След подставената хекимяна ще има други удобни водещи, които също така нито са чули нито видели изтекли снимки и записи на бандитбою за да им задават неприятни въпроси. Не гледам новини по бТВ, Нова и БНТ, така че мършавата хекимяна да ми яде шпека.
  • 18 Адвокат София

    28 1 Отговор
    Проправителствена телевизия с казионна политика, мразена от мислещите и почтени хора. Национален монополен рупор на лъжата и манипулацията, слуга на управляващите! Всеки преврат започва и завърша с окупирането на подобни телевизии и излъчването на послание към народа. Както винаги такъв инструмент се поверява на чужденци и хора с нетрадиционен морал.
  • 19 лили

    3 22 Отговор
    Анон го харесвам като журналист ,защото и на боко басма не цепеше !!!
  • 20 Павел Пенев

    20 0 Отговор
    Когато видиш арменец и евреин да плачат–винаги да имаш едно на ум. Професионализма на Йочев не го знаем, но Гавазова има голям опит в четенето на етикети.

    Коментиран от #40

  • 21 Сара

    10 1 Отговор
    Началото на края...
  • 22 гърбав

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Гост":

    епа той на него е седнал, затова му се реве....
  • 23 Три думи

    9 0 Отговор
    Поръчков страхлив изпълнителен
  • 24 Честито

    9 0 Отговор
    Сега вече може да го споходи късмета и да си намери някоя мома за жена. Я нова репортерка, редакторка или някоя позавехнала миска. Ама как ще приеме фамилията му, е отделен въпрос.
  • 25 Хачатурян

    11 0 Отговор
    Поскам салза
  • 26 Аз40🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    Като му е много тъжно да си стои и продължава да баламосва публиката си. Тази статия е чиста форма на подмазване.
  • 27 Ше плачете

    3 2 Отговор
    за Кекемянчето. Не защото е много арен, а защото новите двама дърдорковци ще ви разкажат играта. Хайде, на етикетаджийката й е простено, щото е жена, ама другият не мож’ го спря като влезе в обороти.
  • 28 Onq s motikata

    18 0 Отговор
    МНОГО ПРОТИВЕН ТИП !!!
    ДОБРЕ,ЧЕ СЕ Е МАХНАЛ.
    НЕ МОЖЕХ ДА ГО ГЛЕДАМ.
  • 29 Софянец

    8 0 Отговор
    Подажни Тикви.БТВ.
  • 30 Лилафка Хипопотамова

    2 6 Отговор
    Не видях този момент, 7 години, изобщо не са малко на дадена позиция на работно място, вие не професионални никакви търтеи, защо си оценихте собствените си л.... които оси..... рат отново всичко, дърти,, моми,, и,, дърти ергени, кога ще се научите да не унижавате качествените хора за сметка на Цалапица,,... той е влизал в студени води, за да стане по реално всичко, все нещо е показал, Венелин не съм видяла от него нещо особено, освен да чете новини и да се снима до някой не действаш танк в покой......, противни изч.... нахални,,.....!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ПЕНКО

    9 0 Отговор
    СВЕТОВНО ИЗВЕСТНО Е КАК СЕ ЕЛИМИНИРА ПРОТИВНИК --- ПОВИШАВА СЕ НА БЮРО БЕЗ АКТИВНОСТ !!!!!!!! ХИ-ХИ -МЯКИ ОТИВА В "ГЛУХА ЛИНИЯ " ... СЛЕД КАТО БЕШЕ ИЗПОЛЗВАН ПРЕДИЗБОРНО !!! ЯВНО НОВИЯТ СОБСТВЕНИК НА БТВ Е ОТ "ОНЕЗИ-СИЛНИТЕ " !!??!!??
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 локомотива

    7 2 Отговор
    най-после няма да гледаме късокраката арменска карикатура
  • 36 Мениджър

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аууу":

    Да си шеф не е гот. Да управляваш една тумба тиквеници половината от които те съботират постоянно е добре заплатен кошмар.
  • 37 Гошо

    5 0 Отговор
    Рядко тъпа мисирка наблягаща на сензацията а не на истината!
  • 38 зрител

    3 0 Отговор
    арменски шашарми:моля ви съжалете ме
  • 39 РЕАЛИСТА

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аууу":

    РЕВЕ ОТ РАДОСТ, ЧЕ НЯМА ДА СТАВА ВЕЧЕ В 3,А ЩЕ ОРЕ НА НЯКОЯ КАКА НИВАТА ДО 12
  • 40 Никола

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Павел Пенев":

    Гледайте майтап сега как Гавазова и Трифонова ще се хванат за косите
  • 41 Azsam

    1 0 Отговор
    Голям прогрес е че го махат, ама защо става шеф??? говорители се имат за звезди: Хекимун, Сащко албанската мама, сричащия турчин...спрях да я гледам тази тв отдавна!!