Last news in Fakti

22 Март, 2021 15:53 1 713 2

15 години от първия туит

  • туитър-
  • рожден ден-
  • годишнина-
  • туит

Платформата Twitter е създадена на 21 март 2006 година

15 години от първия туит - 1
Снимка: Shutterstock

"Създавам свой акаунт в "Туитър"". Преди петнадесет години това гласи първият туит, който изпраща съоснователят на мрежата за микроблогове Джак Дорси, пише Франс прес.

С това кратко съобщение, изпратено на 21 март 2006 година, е започнала да функционира платформата, която сега има над 190 милиона потребители дневно и е ценена от политически и икономически лидери, както и от журналисти.

За 15 години Туитър стана ключов играч в света на социалните медии, макар около дейността ѝ да не липсва полемика. Най-новият случай е от януари, когато мрежата изненадващо изтри акаунта с 88 милиона последователи на Доналд Тръмп - основното средство за комуникация на бившия американски президент - заради многократни призиви към насилие, след като негови привърженици щурмуваха Капитолия.

В началото на март шефът на платформата обяви, че продава първия туит чрез линк в сайт "Valuables", на който желаещите могат да подават оферти. Купуването на туит означава придобиване на дигитален сертификат за туита, който е уникален, защото е подписан и удостоверен от създателя му подобно на автограф, се обяснява на сайта.

Днес за това съобщение бяха предложени около 2,5 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е вече е

    1 0 Отговор
    Купен първия туит още мин седмица бре,а познайте кой е купувача
  • 2 🌞🌞🌞

    2 0 Отговор
    Безсмислието ви е превзело.