Last news in Fakti

26 Март, 2021 18:57 9 344 27

Изследовател откри доказателства, че драконите са съществували

  • дракони-
  • доказателства-
  • история-
  • експерт

Том Мейер изучава различни исторически текстове и Библията, за да намери доказателства

Изследовател откри доказателства, че драконите са съществували - 1
Снимка: Shutterstock

Драконите могат да бъдат срещнати в митове и разказите на почти всички култури по света, но в същото време всички ги смятат за просто измислица, пише Блиц.

Но един от библейските експерти е уверен, че Библията и някои исторически източници могат да докажат, че драконите някога са обитавали Земята заедно с хората, съобщават световните издания.

В Стария завет за страховития звяр се споменава над 20 пъти. Том Мейер е сигурен, че това не може да бъде съвпадение. Според него, това е едно от доказателствата, че драконите някога наистина са съществували.

Освен това в хрониките на древноримските историци се срещат дракони или същества, приличащи на тях. Том Мейер продължава да изучава различни исторически текстове редом с Библията, за да намери още повече доказателства за съществуването на драконите.

Но мнозина не са съгласни с експерта. Част от тях считат, че драконите са визуално отражение на човешките страхове. Други пък са сигурни, че хората са объркали останките на динозаврите с костите на драконите.

Засега дебатът по този въпрос продължава и не е известно дали някой ще успее да намери наистина сериозни доказателства, че драконите са ходили по нашата планета.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стари новини

    70 3 Отговор
    Доказано е от много време, че е имало дракони преди стотици хиляди години и са били македонски.
  • 2 Behemoth

    32 10 Отговор
    Е щом в Библията ги търси ясно колко е експерт......дракони е имало ама не са дишали огън а са акали злато ....цели купчинки ...а най отгоре диамант ....на купчинката....

    Коментиран от #13

  • 3 unknom

    25 5 Отговор
    Древни текстове на 2-3 хиляди години - смешно. Изчезването на вид и останките от него както древните влечуги се откриват след милиони години. Големи фантазии или раздвоение на личността са имали някой. Спирам до тук че гледам един лети през прозореца.... пих ли си хапчетата днес....
  • 4 марони

    16 9 Отговор
    Дракони е имало,колкото има и Баба Яга с летяща метла!
  • 5 Пророка !

    14 9 Отговор
    Дракони има и днес ! В различните култури са описани с различни имена.По нашите ширини се споменават Змей и Ламя ! Ловуват само нощно време заради хората.Обитават високите планини.

    Коментиран от #7, #22

  • 6 Елвис

    13 8 Отговор
    Дракони = динозаври. Динозаври = дракони. Едното е сравнително модерно наименование на старото. Има множество археологични артефакти, които сочат как най-различни народи по света не само са знаели за съществуването на така наречените динозаври, ами дори са ги опитомявали. Това, което така наречената модерна наука (пре)открива днес, е било известно на хората преди стотици, дори хиляди, дори десетки и стотици хилади години. Това е забранената история такава, каквато умишлено бива укривана към днешна дата. И сега ще ви издържа мозъците: все още има динозаври някъде на планетата, най-вече в дълбините на океана. Умишлено или не, от време на време хората имат контакт с тях, а понякога си и патят, което също бива укривано от масмедията и "науката". Онази кратка сцена със склада от края на първия филм за Индиана Джоунс, сама по себе си може да се мери с филми като "Матрицата". Истината за така наречените динозаври и дракони най-вероятно се крие някъде в подземията на Ватикана или Смитсонския музей с всичките сведения, изследвания, останки и т.н. Както и за великаните, които също биват всячески игнорирани. Пиша това за малкото хора, които биха си направили труда да се поразровят малко и да проучат темата! Започнете от Марко Поло и китайския император, чиято колесница, според записките на изследователя, е била теглена от "дракони".

    Коментиран от #9

  • 7 Радио Келто

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пророка !":

    Много добре! Каква беше? Не ме гледай като овен Библията, ами кажи каква дрога взе. Щом си "пророк" явно имаш нужда от халюциноген, за да ти се привиждат разни работи. Тъй и тъй си започнал...я кажи кой ще спечели изборите.
  • 8 Спиридон

    7 0 Отговор
    И у нас има един ДРАКОН, естрадна певица е! Майтап бе хора.
  • 9 Рюселхайм

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Елвис":

    Я да видим сега, много-знайко...как се е казвал китайския император,който е приел Марко Поло в двореца си?
  • 10 no name no face no number

    14 4 Отговор
    Драконите са си живяли в Азия и са едноглави. В ЕС са живяли подобни животни мъжките са известни като Змейове, а женските като ламии и за разлика от Драконите са имали по 2-3 и повече глави. То и аз имам две но не съм змей :)

    Коментиран от #14

  • 11 Мунчо

    7 4 Отговор
    Императорът се е казвал Минчо Самуилов и не е приел Марко Поло, а Крали Марко. Записано е на глаголица в хранилището на МАНИ в Скопие.
  • 12 Panzerkorps

    3 7 Отговор
    Добре прави, че търси в Светото писание. Религиозният фанатизъм трябва да те води в живота!
  • 13 Елвис

    4 6 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Самия Бегемот е бил бронтозавър според библейските описания, а не слон или хипопотам, както много хора си мислят. А Библията е само едно от стотиците, да не кажа хилядите сведения, че хората са знаели за динозаврите от първа ръка. Известната поема Беоулф пък гояори за звяра Грендел. Малко се пише за вуншния му вид, а художниците погрешно го рисуват като човекоподобно създание. Реално Беоулф изтръгва ръката му и така убива Грендел, който най-вероятно е бил тиранозавър Рекс. Беоулф може да не е живял наистина, но образа му е базиран на истински крале и герои, живели тогава. Самата поема е в синхрон с "официалната" история, като изключим това, че Беоулф има навика да трепе чудовища и дракони...

    Коментиран от #15

  • 14 Китаеца

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "no name no face no number":

    Интересно как нарече ламята в множествено число. 🤭
  • 15 С.С

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "Елвис":

    Не те слуша главата много, киномане. Още малко и ще напишеш нещо за Хобит-"Пущинака на Смог"

    Коментиран от #16

  • 16 Елвис

    11 6 Отговор

    До коментар #15 от "С.С":

    Ако знаеше за какво нсистина говоря, нямаше в момента да ме наричаш киноман. :) Мога цял роман да изпиша по темата, ама първо че съм на телефона и ми е неудобно, второ че ще е загуба на време, тъй като надали някой ще го прочете. И все пак за тези, които са с по-отворено мислене и интерес към истинската история и това, което бива умишлено крито от нас от модерната "наука" и "образователната" система, няма да сбъркате, ако се поразровите из темата динозаври/дракони и гиганти/великани! Опасявам се, че много малко от нещата, които са ни учили в училище за проихода на човека и историята на света, са верни.

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Да така е

    5 4 Отговор
    и еднорозите и кентавърите и други същества ама само ако употребяваш правилните субстанции
  • 18 devil

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "Елвис":

    Запали ми сазнанието сподели още малко аз бях се ровил преди години за русалките и местноста русалка че преди няколко стотин години е имало русалки там има филм на руснаците имало няколко вида и бая кадри има
  • 19 Behemoth

    0 10 Отговор

    До коментар #16 от "Елвис":

    Браво... само така... мани я науката ...емпирични изследвания ,на кого са нужни ?Само тайните знания на избраните, споделени с човечеството в интернет са му майката!
  • 20 Михал

    5 1 Отговор
    Те като,, охлювите,, ли се, размножавали и като,, мухоморките,, ли се доставяли необходимите запаси от огромно количество храна, затова изглеждат,, като тлъсти лелки,, които, хващат декиш,,..... въй ..... каква картинка....!?
  • 21 селтак

    7 1 Отговор
    Тоа изследовател бая е смръкнал от белия прашец!
  • 22 селтак

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Пророка !":

    Ми виж Мая Манолова! Гърмящата уста,тва си е чистокръвен дракон!
  • 23 Има логика

    4 3 Отговор
    Възможно е от праисторически времена да е оцелял подобен вид - летящи рептили, които обаче постепенно са изчезнали.
    Съществуват някои разкази за подобни същества, виждани тук и там дори и в началото на 20-и век. Специално в Англия твърдели, че такова същество можело да се издигне летейки не по-високо от короните на дърветата. Преди време попаднах на материал, който излагаше хипотеза защо тези същества са били считани за огнедишащи - газовете, съдържащи се в издишания от тях въздух се запалвали, ако съществото изреве или изсъска с всичка сила срещу запален от човек огън.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Цвета Караянчева - психоархеолог

    0 0 Отговор
    Драконите измират след като се е появил боецът с джипката. Видял как един дракон си точи ноктите в асфалта на новата му магистрала и ги избил всичките.